Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz bliskoooo

w którym tygodoniu ciązy urodziłyście

Polecane posty

"To tylko ja" ale super podwójne bliźniaki extra a zdażały się w Twojej rodzinie???? albo w męża?

Malwina ja też sie bałam. Ale starałam się nie słuchać rad doświadczonych już mam. Każdy poród jest inny. U Ciebie też będzie spoko. Ważna jest współpraca z położną i chyba to tyle. Powodzenia. 🌼

malwina, w rodzinie mojego meza w poprzednich pokoleniach zdarzaly sie blizniaki, u jakiejs tam ciotki i babki. ale jedno z nich zmarlo po urodzeniu. jedno jak kobieta byla jeszcze w ciazy. u mnie blizniakow nie bylo. za 2 razem czulam, ze bede miala drugie blizniaki, ale i tak z szoku wychodzilam 2 miechy;) nie zamierzam przekonywac sie czy za 3 razem mialabym trojaczki;) czasem jest ciezko, ale ogolnie daje sobie rade z moja gromadka. pierwsi chlopcy sa dwujajowi. drudzy jednojajowi;) pozdrowka.

Gość fiziak150
Swoje pierwsze i jak dotąd jedyne dziecko urodziłam w 40 tygodniu, dokładnie 266 dni po zapłodnieniu:D Wiem kiedy miałam owulację;) a z tego co czytałam ciąża powinna trwać właśnie 266 dni licząc od owulacji i u mnie tyle trwała:) Akcja porodowa niestety trwała za długo, skurcze 16 godzin... eh i tak wszystko skończyło się cesarką:O

syn 37 tydz, porod trwal ogolnie 23 godziny, poczatek super express do 5 cm rozwarcia, a pozniej nie wiedziec czemu akcja calkowicie siadla i musieli mi porod wywolywac oksytocyna :-/ oczywiscie wtedy bolalo okropnie... waga 3100 corka wg mnie 38 tydz, wg lekarzy 35 waga 2900 , porod w sumie 4 godziny, zaczelo sie odejsciem wod, mimo ze 2 godziny przed tym zdarzeniem bylam badana i polozna nie wrozyla porodu w najblizszym czasie , prawie bezbolesnie :)