Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naturalss55

OJCIEC ALKOHOLIK POMOCY!

Polecane posty

Gość Naturalss55

Witajcie, Moim ( i mojej rodziny) problemem jest ojciec alkoholik. Juz wiele razy probowalismy go przekonać żeby w końcu zaczał się leczyc jednak on twierdzi ze nie jest chory.. Nie wiemy co mamy robic, bo trzeba w koncu cos z tym zrobic, podjąć jakieś radykalne kroki zeby skonczyc to piekło... On sie leczyc nie chce - to mamy go zmusic? przeciez to walka z wiatrakami;/ a sytuacja w domu jest okropna, nie bede wdawala sie w szczegoly bo kazdy kto jest w takiej rodzinie to przezyl to na wlasnej skórze ja juz naprawde nie daje rady, pomózcie

Gość do martita82
ile masz lat?:p

Gość Naturalss55
a czy to wazne..?

Gość małasmutnakrólewna
można zgłosić go na leczenie sądownie ale to trwa, przede wszystkim zrobić rozdzielność majątkową żeby długów nie pozaciągał na Was, niech ktoś z sąsiadów wie o sytuacji, żeby w razie czego interweniować, i wierzyć w lepsze dni

Rozumiem Cie bardzo dobrze. Tylko u mnie oboje rodzicow to robia. Jak bylam mlodsza bardzo to przezywalam. Robilam wszystko by to sie skanczylo. Teraz? Teraz olewam to! Nie zależy mi juz! Nie mam sil... :-o

Gość potzrebujaca wsparcia
musisz byc silna w takich sytuacjach ciezko co kolwiek zdzialas alkocholik to uparta osoba nie chcaca sie leczyc ale probowac rozmawiac mowic przekonywac itp ale jesli jest faktycznie bardzo ciezko to udac sie po pomoc do osrodków

Gość xczsc
zxcvxc

Gość Naturalss55
Rozmawiałysmy, przekonywałyśmy , i ciagle to robimy..a on tylko dalej chodzi pić. i PIJE CODZIENNIE. ;/