Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówka83

ciąża a badanie na obecność wirusa hiv

Polecane posty

Gość Ciężarówka83

Witam. Jestem w 8 tc. I rozmawiając z koleżankami, które już urodziły swoje pociechy dowiedziałam się, że miały one wykonywane badania na obecność wirusa hiv. Chciałam dowiedzieć się czy jest to konieczne i czy każdy lekarz zleca takie badania. Przeczytałam, że jeśli lekarz nie zleci tego badania trzeba samemu się o nie upomnieć. Choć jeśli uważam, że w moim przypadku nie jest potrzebne to czy mam je wykonywać, a tym bardziej o nie prosić?? Pozdrawiam

Gość oczywiscie ze tak
nie mozesz byc pewna

Moja siostra dostała skierowanie w ciąży od lekarza na takie badanie- ale on sam zaproponował, bo akurat była jakaś akcja i wykonywali bezpłatnie. Skorzystała-chociaż nie wiem za bardzo po co. Ale tak ogólnie to lekarze sami nie kierują na takie badania- nie wiem czy skierują jak poprosisz.

Gość Ciężarówka83
Wiem, że moje koleżanki chodziły państwowo do lekarza i tam każdy dostaje skierowanie na wykonanie takiego badania. Ja chodzę prywatnie i na razie lekarz nawet o tym nie wspomniał. Teraz trochę poczytałam na ten temat i chyba sama poproszę lekarza o to. Choć może będzie można to zrobić w laboratorium. Jutro jadę na pobieranie krwi i się wszystkiego dowiem.

nie w każdym laboratorium to robią. a jak chodzisz prywatnie to po co ci skierowanie na to? i tak będziesz płacić

meaa no dokładnie. Ciężarówka ale jak się już czegoś dowiesz to nam napisz, proszę. zawsze warto wiedzieć:)