Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KHHHJHH

MAM 28 LAT I NIE ROBIłAM JESZCZE MAMMOGRAFII!GłUPIO MI ALE SIE BOJE!

Polecane posty

Gość KHHHJHH
OD LEKARZA W RODZINIE WIEM ZE PO 25 ROKU ZYCIA MAMMOGRAFIA POWINNA BYC ZROBIONA ..CZY KTOS JEST W TAKIEJ SYTUACJI TEZ ZE NIE ROBIL ?

Gość usg wystarczy do 35 rz

Zaczęłam robić USG piersi w wieku 23 lat- badanie powinno powtarzać się co 2 lata.

Gość o masz........................
a koronorografię, tomografię, EEG, EKG, kolonoskopię, gastroskopię i takie tam inne robiłaś? Pędem do lekarza. Aż dziw, że w przedszkolu nie zaczęłaś tych badań robić. A nóż coś ci umknie?

Gość kkjj8
autorko na co do cholery czekasz

Gość kkjj8
chyba czeka na raka autorka.....

Gość a to nie w 35rż się robi
mammografię po raz pierwszy??

Gość ramciamciam
mammografi się w tym wieku nie robi. możesz zrobić USG piersi.

USG piersi jest właśnie chyba jakoś do 35 roku życia- dopiero później robi się mammografię.

Gość kkjj8
usg piersi od 20 roku zycia trzeba robic

Gość o masz........................
czy wyście powariowały? Przecież przy każdej wizycie u gina sprawdzają wam piersi, samokontrolę też robicie. Gdyby lekarz czy ty sama wyczuł cokolwiek, to sam by cię wysłał na badania. A skoro nic nie wyczuwa, to znaczy że nic się nie dzieje. Ale skoro zależy ci na ściśnięciu piersi na naleśnik i niezłym bólu tylko po to, że AŻ przez 28 lat nie robiłaś tego badania, to leć i rób

Gość ramciamciam
no właśnie - jeśli regularnie chodzisz do ginekologa to nie masz o co się martwić. znam przypadek, gdzie 16 - letnia dziewczyna przy samobadaniu wyczuła guzki. zrobiła badania i okazalo się, że ma nowotwór złośliwy. Nie wiem, czy przeżyła

Gość ja nie chodzę regularnie
też mam 28 lat i żyję, co więcej świetnie się czuję, żadnych mammografii czy innych nie zamierzam robić! za to moja mama lata do lekarza od 30 lat co 5 min- co chwilę jej coś wynajdywali (guza w piersi między innymi też) - oczywiście nic z tego dalej nie wynikało- guz okazał się zwykłym zgrubieniem- tylko w cholere stresu, czasu i kasy poszło! kontrole przez 5 lat- nie wiadomo po co (własciwie wiadomo- żeby kasę wyciągnąc).... w NICZYM jej nie pomogli lekarze

Gość Ja mam prawie
Ja mam prawie 27 i nawet nigdy nie bylam u ginekologa mialam chlopaka wspolzylam z nim jedynie analnie i oralnie wiec nadal jestem dziewica. niewiem co ze mna jest nie tak. ale jak juz jestem mokra i gotowa to jak facet prubuje we mnie wejsc moja pochwa tak sie spina ze nie da wejsc a na sile niechce. wiec albo jestem lesbijka albo to nie ten :)) i ona to wie lepiej odemnie :)

Gość mloda sluzba zdrowia
dziewczyny mammografii nie robi sie w tak mlodym wieku!!! radzi sie zeby kobeiety ktore skonczyly 40 robily ja raz na rok. do tego czasu robi sie usg- oczywiscie moga byc odstepswa w zaleznosci od budowy piersi

autorko nie wiem ktory lekarz ci to mowil ale dziewczyna 25 letnia ma budowe gruczola piersi i duzo lepsza jest metoda usg. mammo robi sie dojrzalym kobietom gdzie budowa piersi jest tluszczowa. wiesz w ogfole na czym oba badania polegaja? jesli chcesz czegos nie wiesz-pytaj. pracuje przy aparacie mammo

Gość dsgsgdsf
ja mam 30 lat i nigdy nie miałam ani mammografii, ani usg cycków Lekarz mi bada rękami i nigdy mnie na nic nie wysyłał

Gość z tego co wiem to
mammografia po 35 roku zycia. ale ciekawa jestem jak wyglada mammografia u kobiet z malutkim biustem takim bardzo bardzo malutkim. ja taki mam i nie wyobrazam sobie mammografii

Gość dsgsgdsf
młoda słuzbo zdrowia , ja mam pytanie - jak dziewczyna taka młoda jest przy kości, to też ma cycki gruczołowe ? Czy wtedy mieszane ?

wiec tak- po 35 rz powinnas sie zbadac. pomimo ze regularnia lekarz bada ci piersi. u kobiet z malym biustem rowniez wykonuje sie mamografie- naciaga sie je. u dziewcyzn otylych tez usg poniewaz nie chodzi o tluszcz pod skora tylko budowe calej piersi

przeprasza moj blad- masz 30 lat. powinnas sie zbadac. kontrolnie. malenkiego guza nie wykryje sie reka, a jest to bardzo wazne. poza tym mozna wykryc juz poszerzenie kanalikow mlekowych co moze, ale nie musi prowadzic do raka

Gość dsgsgdsf
a co sie dzieje z wiekiem z tymi gruczołami, że starsze kobitki mająjuż tylko tłuszcz ?

Gość dsgsgdsf
no i dzięki za odpowiedź

dokladnych procesow ci nie opisze poniewaz jestem tylko technikiem nie lekarzem. ale mysle ze ma to cos wspolnego z menopauza itd. ze po prostu nie beda juz karmily piersia itd