Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -siątek.

Polecane posty

Gość globus
Dzień ponury. Ja też. Dotarłam do klubu , po drodze przegoniłam chmury i witam wszystkie koleżanki. LUBARKA tulipany stawiam na stoliczku. Dorzucam węgielek do Kozy, bardzo jest potrzebne "klubowe ciepło" więc niech się tli mały płomyk. Pozdrawiam i do zobaczenia.

Witajcie. U mnie paskudny dzień - mgła gęsto zalega dookoła :( Ziąb i mrozek trzyma. Pewnikiem walka trwa pomiędzy Zimą a Wiosną. W moim marudzeniu o Wiośnie nie jestem osamotniona. Wszyscy mają już dosyć tej strasznej, długaśnej zimy !!!!! Czuję się już lepiej - głowizna przestała boleć, reszta powoli wraca do normy. Sama nie wiem dlaczego mnie tak dopadło i co było przyczyną. Nic to najj ..... że jest lepiej :) Pozdrowionka i do potem....

Gość globus
Jak każdego poranka pospacerowałam po balkonie:) Kot szykuje się do snu, będzie spokój. Ja natomiast mam wielkie zamiary, oby nie poległy już rankiem:( Dobrze LONIU , że czujesz się lepiej. Spokojnego dnia dla wszystkich.

Paskudny dzień, więc cieszę się z jego końca :) Przytyło mi się przez zimę albo ciuchy się skurczyły w praniu :D Nie za wiele, bo raptem 4 kg. Tak czy siak siadłam dzisiaj do maszyny do szycia co by przystosować na nowo kilka spódnic i parę gaci na doopę. To wszystko dlatego, że latam po chałupie w luźnym dresiku - a ten ciuch jest pomierny , toteż nie odczuwałam przybierania kilosków :D Juto dalej będę robiła poprawki. Jakoś tak ucichło i nic nie wiem - co tam u Was kumpele ? Jak znosicie te przedświąteczne porządki i pomywanie bibelocików oraz wszelkiego domowego dobra :D Dajcie znać a nie ino poczytujecie :D a napisać się was chyba nie chce :D Mam nadzieję, że nie obrazicie się a mnie za moje pisanie. Cmokasy i do jutra.

Dobry wieczór! Dawno nie pisałam,jakoś tak nie miałam czasu i nastroju.Wpadałam do Was na trochę,czytałam i myślami byłam z Wami. Anulko trzymaj się,będzie dobrze. Livio myślę o Tobie i Twojej Córce i trzymam kciuki. Loniu,cieszę się że wracasz do "normy".I tak trzymaj! Wiwsz cowydaje mi się,że ciuchy się faktycznie kurczą.Ale wiosną będzie więcej ruchu i będzie okej. Globusiku,czy zrealizowałaś wszystkie swoje dzisiejsze zamierzenia? Jeżeli tak to gratuluję,mnie z reguły nic nie wychodzi z moich planów. Dalido,pozdrawiam serdecznie. Pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn zaglądających na tę stronkę.

Warto kochać,warto marzyć,warto żyć.. Ostatnio sobie to powtarzam i chcę w to baaaaaardzo uwierzyć.

Czytałam sobie wiersze tu i ówdzie i spodobał mi się autor "Szczurek" Odmowa! Przyszedł do mnie wczoraj gościu i się tak przedstawił, iż mi żadnej wątpliwości kim jest nie zostawił. Tak się bardzo przestraszyłem, że prawie zemdlałem, wszak Go nigdy przed obliczem swoim nie widziałem. I powiada: Propozycję mam dobrą dla Ciebie, chcę byś zaczął już od jutra pomagać mi w niebie. Tyle pracy mam na "górze" i nie radzę sobie, a wszak widzę,że ja mogę polegać na Tobie! Ja dziękuję,lecz nie sądzę gdyż mam inne zdanie, ale może znów się zgłosisz za ...pół wieku Panie! Spokojnej nocki wszystkim👄

Gość globus
Pozdrawiam i dobrego dnia życzę. Rano króciutko, bo jeszcze śpię. Wiosenne osłabienie .... cy co????? Po kawie będzie lepiej. WSZYSTKIE KRYSTYNY ,KRYSIE i KRYSIUNIE w dniu Waszego Święta składam najlepsze życzenia. Niech dopisuje Wam zdrowie, bądźcie zawsze radosne i szczęśliwe. 🌻🌻🌻🌻 Do zobaczenia później.

Witam w sobotni ranek :D Przez noc spadło tyle śniegu, że mam wrażenie trwającego nadal Grudnia !!!! MASAKRA z tą zimą :( :( :O :O Pocieszający jest fakt świecącego słońca, ale to za mało. za trzy tygodnie Wielkanoc - chyba będziemy jaja jadły i spoglądały na śnieg dookoła :D :D Marudzę - ale co mi tam, - muszę, bo inaczej się uduszę :D :D Globusiku - dzięki za kawusię. Ciekawe do kiedy Ty palić będziesz w naszej kozie ??? Dora - witaj duszyczko :) Bardzo się cieszę, że skrobnęłaś parę słów. Masz rację - warto ŻYĆ !!!! Nasza natura taka - biadolimy i narzekamy , ale kochamy WSZYSTKO co na tym świecie stworzone. Lubarka - mało ciebie ostatnio :) Wszak jeszcze kwiatków nie sadzisz :D Choć wiem, że na gajerku masz wszystko to co najbardziej lubisz :D .....................A teraz - KOCHANE NASZE KRYSIE ..................... Z całego serca przesyłam Wam życzenia wszystkiego co najlepsze, ZDROWIA , powodzenia, radości, spełnienia marzeń oraz tego wszystkiego czego najbardziej pragniecie, aby się Wam spełniło !!! Również Wszystkim Innym dzisiejszym solenizantkom - moc radości i szczęścia oraz cudownych doznań w dniu Waszego święta. Łączka dla Was. 🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

witam wszystkich :D:D:D Loniu podziwiam Cie za suuuper pamięć!!!!!! :D:D:D

Gość globus
Po obiedzie i z kawusią zasiadam do kompa. Jestem dobrej myśli, wiosna będzie silniejsza i zimę przepędzi. Pogoda przeplatana, śnieg i słońce. Temperatura dodatnia więc śnieg szybko znika. LONIU:) Masz Ty rację,opał w kubie się kończy . KOZA wymaga odpoczynku. Musi nadejść ciepło. Rozbawiłaś mnie stwierdzeniem, że przez zimę przytyłaś:) masz tak filigranową figurę, że nawet kilka kilogramów więcej nie wiele zmieni. Ale świeże ciuszki przygotowane przez siebie dadzą dobre samopoczucie. Mój Men od rana dużo mówi by odwlec robotę, a chodzi o zmianę oświetlenia w kuchni:) DORCIA również powtarzam sobie i chcę wierzyć, że wszystko co nas otacza jest piękne. Walczę ze sobą , czasami przegrywam. Walka ze sobą nie jest łatwa. Pozdrawiam Cię❤️ LIVIO mam nadzieje,że jesteś już w domu.Zmartwienia się kurczą❤️ Pozdrawiam Ciebie i Córkę. DALIDA mogę się założyć , że jesteś w Szczecinie i świętujesz imieniny Krystyny. Mówi mi tak mój nos:):) Może spotkasz moją synową???? taka wysoka z kapturem na głowie:):) jeszcze raz życzę Ci wszystkiego najlepszego. ANULKO🌻 ten hiacynt dla Ciebie, czujesz jak pięknie pachnie:) LUBARKA pozdrawiam Cię. Byłam dzisiaj na bazarze. Na stoiskach były już palmy. Moment zastanowienia ,że przecież jeszcze za wcześnie. No przecież niedługo Niedziela Palmowa. Teraz kończę. Przyszła moja "B".

Gość globus
Tym razem wizyta "B" była krótka. Wracając do tematu świątecznego. Z upływem lat święta stają się dla mnie coraz bardziej takie " normalne". W tym roku będą zupełnie inne. Co prawda syn będzie w domu i być może ,że nas odwiedzą. Siłą rzeczy będę musiała coś przygotować. Wolała bym być w domu i nie przyjmować gości. Obiad jak każdego dnia z zaznaczeniem świątecznego śniadania. Porządki na wionę staram się robić jak zawsze.Na szczęście nie czyściłam okien. Po nocnych opadach śniegu były by znowu brudne. W sklepach oczywiście ........oszołom....... prawie wszystko w sprzedaży za darmo:):):) ale na szczęście nie zwracam na to uwagi. Szczerze mówiąc w tych okresach robię nawet mniej zakupów niż normalnie. Tylko to co jest mi konkretnie potrzebne. LONIU widziałam i byłam zdziwiona, że niektórzy właściciele małych grządek już je skopali. Znaczyło by że ziemia nie jest zmarznięta????? moim zdaniem mimo wszystko bardzo wcześnie. Słoneczko już za chmurami i prawie wieczór. Oby w nocy nie było mrozu. Aaaa jeszcze jedno MMen dalej gada , gada i gada .Roboty nie ubywa:):):) Pozdrawiam wszystkie koleżanki i miłego wieczoru życzę. Do zobaczenia następnym razem.

Witam!U mnie też zimno.Śnieg nie padał ale pogoda paskudna,nie czuć wiosny.Pocieszam się,że już niedługo i będzie wiosna.Wszyscy mamy dosyć już zimy.Dziewczyny już niedługo i będzie ciepło. Pozdrawiam wszystkie Krystyny-wszystkiego najlepszego.Dalido,czy balujesz w Szczecinie?To rzut beretem do mnie. Wróciłam z pracy,zjadłam i teraz mam lenia i nic nie robię.Miałam takie ambitne zamierzenia,ale mi przeszło i się obijam. Świąt jeszcze nie czuję.Tak naprawdę to jeżeli chodzi o pichcenie to się nie wysilam. Buziaczki dziewczyny,pa

Gość globus
Witam w niedzielny poranek Jestem na zwolnionych obrotach. Planuję ...... robić nic...... to bardzo ciekawa praca:):) Słyszę gwiżdże czajnik , zapraszam na kawę!!!!! Miłego spokojnego dnia.

NO NARESZCIE - JESTEM. trochę sie stęskniłam za wami i sorki że się nie odzywałam,ale teraz WITAM SERDECZNIE KOLEŻANKI. NIE BYŁO MNIE OD 09.03. a to strasznie długo,a to byłam zajeta,a to zmęczona ,a to przeziębienie mnie męczy noi ogólnie byłam do kitu.Ale zaglądałam codziennie,poczytac i wiedziec co się dzieje. A dzisiaj od rana czuje się jako tako,więc do dzieła - jeszcze raz witam:):):) Globusiku - widze że jesteś bardzo aktywna w klubiku - i fajnie.Jeśli chodzi o Dzień Kobiet - mam taki sam pogląd ,co to komu szkodzi - jest fajnie i sympatycznie🌼 Skoki pogodowe chyba,Globusiku odczuwamy wszystkie , są dośc uciążliwe-spac się chce,człowiek jakiś drażliwy i przeczulony i chyb troche kłótliwy. Dzięki tobie dowiedziłam ,sie o Dniu Piesków - dostała apetyczną kośc- piesek na fotce super.O Dniu Mężczyzn nie zapomniałam - MM dostał życzenia. Na Zjeżdzie Krystyn byłam,ale niestety twojej synowej nie spotkałm - Krystyny pobiły rekord - było nas tam ponad 740 osóbek - i wszystkie bardzo wesolutkie - poniżej zdjęcie ze zjazdu - też tam jestem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a16f4ed64f28d24.html I JESZCE JEDNO http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa7003b4397cfbc3.html A TO KWIATKI DLA WSZYSTKICH KRYSTYN ttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c7f40c7278a0970.html nOI DZIĘKI ZA CIEPEŁKO Z KOZY I GORĄCA KAWKE - JESTEŚ SUPER ENERGI MASZ ZA NAS WSZYSTKIE:):) ZYCZE ZDROWIA BRACISZKOWI. LONIU -fajnie ze byłaś na tym wieczorku i się świetnie bawiłaś - tylko pozazdrościc,bo ja siedziałam w domku z MM,ale to nic i tak się czułam do kitu ,przeziębienie mnie męczy i nie chce mnie opuścic.A z tym przytyciem to nie przesadzaj, chyba wszystkim nam przez tą długą zime sie co nieco odłożyło:):),ale to nic jeszcze troche i rowery i jazda.O Dniu Kobiet niestety w tym roku moi zięciowie zapomnieli . może im w czymś podpadłam:(:( Widze,ze również dopadło cię jakieś choróbsko, mam nadzieje ,ze już czujesz sie lepiej - ale tak to juz z nami jest, bez ostrzeżenia dopada,po to by zaraz odpuścic. Dzięki za życzonka imieninowe.:):) LAURO - czytaj, czytaj a potem pisz i pisz:):)zawsze lepiej coś wyrzucic z siebie a my tu dużo sobie wyrzucamy a potem jest nam lżej. LIVIO - cieszę się razem z Toba i cały cas trzymam kciuki za Córcie i za Ciebie - będzie dobrze:):)🌼 ANULO - te wiersze są super - serdecznie pozdrawiam noi trzeba wierzyc🌼:):) LUBARKO- odmawiamy temu gościowi z wiersz jak najdłużej:):)- wszak świat taki piękny noi te kwiaty.Musi byc super już niedługo na działce- tylko się nie przemęczaj.🌼🌼 DORO - pewni że warto kochac i marzyc i życ:):):)Jeśli chodzi o święta - to też ich nie czuje, jakoś tak ,a może to wina tej pogody,Dobrze że można na coś zrzucic wine:):)Nie nabalowałam za bardzo, bo samopoczucie też do kitu.Ale byłam - zdjęcia powyżej. POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO NIE WYMIENIŁAM - TEŻ- 🌼🌼DUCHU - tez pozdrowionka:) U nas też pogoda do kitu, wieje i pada deszcz ze śniegiem, czyli do chrzanu z tą pogodą. Miałam jechac do mamy i nie wiem czy pojde,nosa za drzwi nie che się wyściubiac.Zobacze. Podobają mi się plany Globusika - nic nie robic - to bardzo fajny :) plan ,tak trzymac:):):):):):):) Ale się rozpisałam, już kończe -narazie -,buziaki ślę i spokojnej niedzieli.{cześc] A do mamy nie jade - brzydko na dworze i siedze w domku.

Gość globus
Witaj witaj DALIDA Fajnie,że jesteś.Napisałaś liścik miluśki.Zdjęcie super, kwiatki też:) dziękuję:) Rzeczywiście jestem często w klubie, a to z tego powodu,że jestem samotnikiem/ już o tym pisałam/ dużo przebywam w domu i kontakt z Wami jest dla mnie tak jak spotkanie ze znajomymi. Czasu troszkę upłynęło wiemy co nie co o sobie , komputer daje wspaniałe możliwości kontaktu. Siedzę sobie ......i gra, jak to śpiewa K.Cugowski....... piszę...... znaczy się:):)....... rozmawiam z Wami. Koleżankę mam jedną, ale pewną👄.Ponieważ jest w oczekiwaniu na narodziny czwartego wnuka jest trochę zajęta i mamy mniej czasu na gadu gadu. Nie wiem czy wiecie jak dużo dla mnie znaczą te rozmowy z Wami❤️ otóż bardzo dużo. Dzisiaj jak napisałam .... robię nic...... zaczynam czytać ciekawą książkę , trochę gazet i to wszystko. Za plecami siedzi mój Cień, pewnie się chce zrehabilitować za wczorajsze lenistwo. Oczywiście nic nie zrobił:):) ale co mi tam:):) niech sobie gada jak lubi:):) Pogoda zmienna, na przemian śnieg i słońce, temperatura dodatnia więc co napada to znika. Ot taka syzyfowa praca:):) DALIDA bardzo Ci dziękuję za pozdrowienia dla brata.Jestem w oczekiwaniu na następne wyniki badań, mają być jutro:( Są to bardzo długie godziny! Pozdrawiam i do zobaczenia.

Gość globus
Kwiaty przesłał dla Was mój Cień:):)

Sliczne dzieki MM za kwiatki i twoje Globusiku też super tylko kotki nie wyszły - :):):(

Gość Oleandraa1987
Babunie Drogie, widze, ze jestescie na czasie z kompami! No niezle! Nie spodziewalabym sie po starszych Paniach, zeby nawet wiedzialy jak kompa wlaczyc a Wy nawet umiecie stworzyc topik na kafe! Szacun!

Jestem jakaś pogmatwana - w głowie mam totalną pustkę :O Co ja mam napisać ????? Pogoda była dzisiaj i jest bandycka ! Z nieba wali śnieg - niech go szl.......k !!! Jak tu mieć humor 😭 Szwędałam się całą niedzielę bez celu - jedyne co robiłam to pochłaniałam żarełko :D A miałam odchudzanko zastosować.... ech Globusiku - pamiętasz mnie jeszcze? Okropniście chuda byłam - jak anorektyczka :D Ale dobrze się czułam. A teraz doopa mi urosła, gębula się zaokrągliła i w nico się nie mieszczę. Globus - śliczne kwiatki wkleił twój MM. Wiem, że nie dla mnie - ale i tak się ciesze :D :D Pozdrawiam go serdecznie. Ostatnio nawet oglądalam nasze wspólne fotki. Wspomnienia .... Jak tak dalej będzie - zamienię się w hipcia :D :D Dalida - fotki super ! Gratuluję fajnego wypadu. Szkoda, że zdróweczko Ci nie dopisało - ale uważaj teraz na siebie. Ponoć po takim osłabieniu, łatwo i szybko można się ponownie przeziębić. Siedź w chałupce jak nie musisz koniecznie zaliczyć dworku. Dora - czyli Ty tak jak my. Ja to czekam na lepszą pogodę jeśli chodzi o prace domowe. A że pewnikiem w miarę ciepło będzie po Wielkanocy - to temat świąt mam z głowy :D :D Jakoś się prześlizgnę.... albo daty pozamieniam :D Lubarka - no żesz kochana !!! Czy Ty pisać zapomniałaś czy co ??? Czekam na opis jak tam na działeczce - ogólnie co u Ciebie? A tu cisza i cisza..... Bo przestanę Ciebie lubić :D :D Zobaczysz :D :D A może Ty się gniewasz na mnie ???? Przesyłam Ci ciumaska. Anulko - czekam, skrobnij kilka linijek. Livio - wiesz, że czekamy na wieści. nie trzymaj Nas w niepewności i napisz czy wszystko jest OK. Wszystkich mocno ściskam i przytulam. Życzę Wam kolorowych snów i do jutra.