Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smart231

Czy koniecznie trzeba pic mleko w ciazy?

Polecane posty

Gość smart231

Czy jezeli nie znosze smaku mleka mimo to musze sie zmuszac do niego??jestem w 5 mscu jak bedzie z karmieniem dzidzi.?

Nie musisz pic mleka, ale warto zadbac o odpowiednia ilosc wapnia w organizmie. Dzidzia sporo go ciagnie i moga ci sie np. zabki popsuc :o

najwięcej wapnia jest w serze żółtym, więc jeśli nie masz ochoty na mleko to jedz ser:) Twaróg wbrew pozorom ma dużo mniej wapnia - zdecydowanie najlepszy żółty. Dbaj o zróżnicowaną dietę, a mleko - zwłaszcza UHT nie jest konieczne!!!

Gość smart231
sera nie znosze jajaek tez nie lubie , staram sie jesc kasze z melkiem tylko

Gość może jogurty serki
Ja tez mleka nie znoszę i nie piję

ja też za mlekiem nie przepadam i poprostu jem sporo sera białego, żółtego, jogurty, danio, piję kakao itp. Na początku ciąży się przeraziłam bo w jakiejś gazecie przeczytałam że trzeba pić conajmniej 2 szklanki mleka dziennie i powiedziałam lekarzowi że sam zapach mleka wywołuje u mnie odruch niezbyt miły i on właśnie powiedział że mleko nie jest najważniejsze tylko ogólnie nabiał, i też powiedział że najwięcej wapnia ma ser żółty tylko trzeba ostrzegł że bardzo tuczy.

mi lekarka powiedziala ze od tego ze piłam mleko w ciąży i podczas karmienia to mała teraz ma skaze białkową. Podobno lepiej jogurty, sery, ale nie mleko/.

Gość gtjugg
jaw ciazy pilam co dzien mleko i Mala nie ma skazy...za to teraz mi przez to mleko zbrzydlo, jogurty itd -to co jadlam codziennie w ciazy, nawet mam wstret do owocow;/