Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę oooo odpowiedź

jakie są objawy sinicy u niemowlaka?co mnie powinno zaniepokoić?

Polecane posty

Gość proszę oooo odpowiedź

witam jestem mamą prawie miesięcznego dzidziusia i dziś przy zmianie pieluchy zaobserwowaąłm że ma takie lekko różowo-sinawe nóżki i stopki, są ciepłe, ale koloryt skóry mi si,ę nie podoba:-( czy to jest bardzo niepokojące?czy to może być sinica? skonsultuję to z fachowcem oczywiście, ale moze teraz wy mamy mi coś na ten temat napiszecie, bo umieram z niepokoju, a do wizyty lekarskiej kilka godzin...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Czasami dzieci tak mają , taki ukad skorki moziakowej, z tego co wiem to nic groźnego, sinicę zarowno u dzieci jak i doroslych dzielimy na obwodową i centralną, cechy dokladniejsze znajdziesz w internecie, ale jest zasinienie ust paznokci, skóry, platków uszu, skora jest najczęściej zimna , oczywiście pomieszalam tu objawy centralnej z obwodową, gdyby ktoś chcial się doczepić, sinica sama w sobie niejest chorobą jest tylko objawem, myślę, że możesz być spokojna, aczkolwiek zawsze lepiej sprawdzić u lekarza

Gość i ja powiem
Do 3 miesiaca dzieci tak maja nie ma co sie denerwowac.

Gość prosze oooo odpowiedz
dziękuję:-) czuję się spokojniejsza była u mnie pielęgniarka i wszystko wygląda dobrze,nózie też już zmieniły kolorek i nie są podsiniałe jestem przewrażliwiona....