Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana75

jak tanim sposobem sprawic by w domu byl ladny zapach

Polecane posty

Gość diana75
ten dekore mnie zainteresowal a le wyszukiwarka google nie zna takiego:(

Gość ufff
też szukałam .7zł to niedużo

Gość ja od dawna kupuje
Dekora to taki kryształek, kształtu kwadratu tak ok 7cm na 7,z dziurkami z jednej strony,do ktorego wklada sie plaski wklad. ja jestem zadowolona. maly koszt, mozesz wyprobowac. kupuje go w realu, w tesco, makro, selgros, nie ma. u mnie w miasteczku jest tez w metro ale maly wybor zapachow.

dziekuje jutro kupie te olejki... moja mama lubi kadzidla ja poprostu ich nie znosze mdli mnie i duszno mi sie robi ochyda

Gość diana75
jak wyglada ten dekore? ajaka to firma?

Gość diana75
wczoraj pewna pani u mnie kupowala rózany i jałowcowy. mówila ze daje kilka kropel do prania do pralki potem slicznie pachnie. ale ja chyba tez wybiore rózany do tych nawilzaczy na grzejkinki. wymieszam z woda i bedzie ok:) taki olejek kosztuje w granicach 8-10zł

Gość ja od dawna kupuje
:O chyba pisze sie przez c DECORA ale za cholerke nie jestem pewna:O tak jak napisałam, mozna zakupic w real-u. przewaznie na najwyzszej polce sa te wklady pakowane w podluzne pudelka tak jak np. maseczki jednorazowe:) na pewno znajdziecie wsrod innych

Gość ja od dawna kupuje
zabijcie mnie nie wiem jaka to firma:O zaraz poszukam, jak cos znajde to napisze

Gość diana75
a jaki zapach najładniejszy? chodzi o pokój dzienny

Gość diana75
a moze wanilia jesli taki jest musze sie rozejrzec. widze ze nie jest drogi w granicach 7 zł. i rzeczywiscie pachnie az 6 tygodni???

Gość ja od dawna kupuje
ambi pur:) ja pamietam Decora, dlatego tak napisalam:) ale widze, ze tez znalazlas:) jesli chcesz wyprobuj, niewielki koszt jak widzisz, wiec nawet jesli Ci sie nie spodoba to mala strata. pozdrowka

Gość diana75
dzieki, w takim razie juz nie marudzę. pozdrawiam

Gość ja od dawna kupuje
tak:)ok 6 tyg. ja zrywam cala folie od razu ale to niczego nie zmienia, jesli chodzi o dlugowiecznosc zapachu:) ja lubie kolorystyke niebieska, czyli morskie, lesne. czasem kwiatowe. w lecie slodsze na zime wlasnie lesne lub bryza, coby troche :) zapach budzil czlowieka do zycia:)

Gość ja od dawna kupuje
nie marudzisz:)po prostu dociekliwie pytasz:D 🖐️

Gość ja od dawna kupuje
acha ta cena, ktora jest w linku u ciebie to cena za krzysztalek + zapach. wklad kosztuje tak jak pisalam ok 7zeta

Gość Lila róż
Nazbierać płtków dzikiej róży. Do słoika włożyć na przemian warstwami płatki i sól aż do jego wypełnienia . Szczelnie zakręcić a po kilku dniach można otworzyć, postawić słoik gdzieś w kącie i niech się zapach sączy. Jest to sposób naturalny i nie szkodzi zdrowiu.

Gość diana75
wiwcie co w koncu zrobilam? kolezanka dala mi kilkadziesiat róznych próbek perfum, i jak były cieple grzejniki skropilam je perfumami w kilku miejsach. mówie wam pachnie juz od soboty. cudownie.

Gość zobacz sobie
a tym zapachem w piekarniku,to trochę ryzykowny pomysł,jak pozniej bedzie się chciało upiec ciasto,to przecież może pachnieć tym zapachem (sosny na przykład :D ) a upieczone mięsa wanilią ,używam często piekarnika i z tym bym nie ryzykowała nie znam zadnego prostego sposobu na ładny zapach w całym domu,w czasie "mieszkania",tj.gotowania,prania,sprzątania-zapachy między sobą się mieszają,czasem np. gotowanie kapusty z wonią perfum na kaloryferze może być nie do zniesienia,gorszy niż sam zapach kapusty (no wiem,że bigosu nie gotuje się codziennie),ale ryby mocno pachną,czy smażenie frytek i rózne takie... kiedys,przez swiętami w mojej świeżo wysprzątanej i pachnącej łazience,przez kratkę wentylacyjną dostał się zapach gotowanych buraków,masakra-razem to dało obrzydliwą mieszankę no,chyba,że ktoś sporadycznie gotuje,to może się bawić w pachnące mieszkania-pewnie,że też bym chciała,żeby w całym domu był jakiś przyjemny zapach-ale jeden-a to niemożliwe,a jeszcze raz powtarzam,mieszanina różnych zapachów potrafi być nie do zniesienia ja mam kominek z olejkami,zapachowe świeczki,kadzidełka,ale to tylko doraźne sposoby w wakacje byłam podlewać u tesciowej kwiaty,jak weszlam do domu,myslałam,że kot jej gdzieś nalał,a ona miała odswieżacz powietrza o takim zapachu poza tym,sztuczne zapachy moim zdaniem są za sztuczne uff,ale się nagadałam :-).no,ale takie jest moje zdanie pozdrawiam czytające :-)

Gość patikaja
a ja ostatnio kupiłam sobie taki domek do którego w;ewa się wodę a na spód wkłada się podgrzewacz. Kupuję jakiś olejek i daje kilka kropel do wody i podpalam podgrzewacz pachnie w całym domu... czasami aż trudno wytrzymać:)

Gość ja jestem taka właśnie
U mnie podobnie tylko do kominka wlewam trochę wody, aromat do ciasta o zapachu pomarańczy i łyżeczkę cynamonu. Wspaniały niepowtarzalny zapach. Dość intensywny i trwały a co najważniejsze tani. Polecam szczególnie w okresie świąt.

ja zakupiłam takie woreczki zapachowe z serii pachnąca szafa. Mają też perfumy do pomieszczen, bardzo wydajne i super zapachy. Czesto tez wietrze, susze pranie na kaloryferach to mi płynem pachnie.

Gość sandi13
u mnie tez smierdzi ale mama pare dni temu kupila w e.leklerku odswiezacz powietrza i powiem ze naprawde dziala

Gość granulat czosnku
moim sposobem na zapach w domu jest powieszenie mokrych firanek- wypranych w dobrym proszku i z dodatkiem ulubionego płynu do płukania (uwielbiam E zielona herbata). W miarę jak firanki schną- rozchodzi się cudowny zapach po całym domu:) Drugi sposób- świeczki do podgrzewaczy w ulubionym zapchu- firma Bispol- 6 sztuk za 2.50 PLN :)

Z tymi firankami to naprawdę niezły pomysł :) A podbijam temat bo chcę teraz do domu wprowadzić jakiś ciekawy zapach - niedawno kupiłam świeczkę zapachową ale nie zdała egzaminu zapewne dlatego, że należała do jednych z tańszych. Ale teraz w necie wyszukałam inne świeczki (na zapachdomu.pl) i woski, które są zdecydowanie tańsze :)

Gość najlepiej posprzątać
:o

Gość Naruska
Patent z pomarańczą nabitą goździkami też jest całkiem niezły. Oczywiście nie daje on trwałego zapachu,ale w sumie może być. Natomiast jeśli chodzi o to, by w domu unosił się przyjemny zapach to dobrze jest sięgnąć po kadzidełka albo świeczki zapachowe. Ja lubię Yankee Candle( można je kupić na zapachdomu.pl) Są nieco droższe niż te powszechnie dostępne ale za to starczają na dłużej.

Gość czak wspak
Goździki pachną bardzo długo, podobnie jak ziarna kawy. Śmiało można robić kompozycje zapachowe: goździki, kawa, cynamon, laska wanilii i wrzucić na wierzch małą świeczkę można praktykować pachnące zioła: mięta, lawenda - pachną również bardzo długo