Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

GaGa mam pytanko, kiedyś się Ciebie pytałam jak to jest z opieką w ciąży w UK i powiedziałaś mi żebym się zarejestrowała w najbliższej przychodni, ale nie mamy jeszcze NIN, spotkanie mamy dopiero za tydzień. W związku z tym mogę się tam zarejestrować bez tego??? Dzięki za pomoc :)

a ten NIN to musi byc moj,tak? czy osoby ktora parcuje? bo M. na pewno bedzie mial nim ja dolece.Tylko ten NIN jelsi ja nie pracuje tam i nie ebde narazie to tez wyrabiam?

No właśnie, ja jeszcze bardziej po lewej i jeszcze bardziej w dół :) Do Londynu raczej na zakupki nie będę jeździc bo bliżej mam do Southampton, ale jak się bedziesz kiedyś nudzic to zapraszam w nasze strony!!!

rudzia,az tak blisko nie jest ale ta swiadomosc ze jakas dobra dusza jest w miare niedaleko to lepiej mi bedzie :)

No może blisko nie jest, ale wiesz jak Cię teściowa albo szwagierka wkurzy to zapraszam :)

Odnośnie rejestracji w przychodni to musicie miec swój NIN. Tu nie ma czegoś takiego jak ubezpieczenie przez męża... I tak jak z nami było, córkę zarejestrowali bez problemu jako, że mąż miał NIN, a ja musiałam czekac na przydzielenie. Raz mi niestety odmówili. Zaczeliśmy się starac o CHB i WTC i potrzebowali tam mój NIN, więc wysłali do Jobcentre powiadomienie, że musza mi przydzielić NIN. Rudzia najlepiej idź zapytać do przychodni czy potrzebują, a jesli tak to czy kierownik nie mógłby Ci wystawic jakiejś prośby do nich o przydzielenie NIN-u

A ja zaczynam odliczać dni do USG. W poniedziałek o 13 stej będę miała robione..

Oj dziewczyny z tymi rodzinnymi utarczkami to macie . Ja rodziców mam WSPANIAŁYCH , jak mama się dowiedział o mojej pierwszej ciaży jak płakałąm to mnie przytuliła i powiedziała oj córuś trzeba się cieszyć jak dzieci się rodzą a płakać jak umierają. Bardzo nam pomogli , oczywiście jakieś utarczki były ale rodzice są osobami do których wiem że zawsze mogęprzyjść i zawsze mi pomogą bez zbędnych komentarzy . A teraz jak się dowiedzieli to oczywiście się ucieszyli. Mama codziennie do mnie dzwoni i pyta jak się czuje żebym uwarzała na siebie. Przy pierwszym i przy drugim porodzie siedziała za drzwiami i modliłą się zeby wszystko się dobrze skończyło. Na pogrzebie naszej córeczki płakała razem ze mną , jest przy mnei zawsze i nie wyobrażam sobie że kiedyś może jej zabraknać. Ma wnuki też ze strony mpojego brata i zarówno mojego syna jak i dzieci brata traktuje równo tak jak i mnie i moje rodzeństwo. Nigdy nie było faworyzowania kogokolwiek. A teściowa ....trochę było przejść ale nie mogę narzekać. Ogromnie się cieszyłą z wiadomości o dziecku. Z trwogą czeka na wiadomości po mojej wizycie u lekarza i zawsze jest gotowa do pomocy. Mówię do niej mamo a nawet mamuś mi się zdarza bo wiem ze nas kocha i jesteśmy dla niej bardzo ważni. Wiec rodzina nie mogę narzekać ale mi się udała. Oczywiście nie mówie o ciotkach i wujkach bo to inna historia .... :):)

GaGa niezle! ja narazie spokojna jestem,ale jak bedzie blisko mojego usg to oszaleje ;) bo to bedzie moje pierwsze usg w tej ciazy! i wlasciwie wtedy sie dowiem czy pojedyncza! oby!

GaGa my w przyszły czwartek mamy spotkanie, mam nadzieję że nie będzie problemu z przyznaniem tego numeru. Dobrze że przed wyjazdem byłam u swojego polskiego gin, więc mam trochę czasu do następnej wizyty, ale kurcze jak to będzie długo trwało to ja nie wiem... Pójdę w poniedziałek do przychodni i się zorientuję!!! Dzięki GaGa, ale Ci dobrze że zobaczysz bobo :)

3XMaMa ja do swojej tesciowej tez mamuś mowie! bo byla naparwde zawsze tak serdeczna,ale odkad zamieszkala z corka to widzialam jak stopniowo sie zmienia,ale jak smialam wstawic sie za moim M i powiedziec ze nie rowno traktuje ich (i nie chodzilo o taktowanie wnuczat czy cos takiego,to zupelnie odrebne sparwy ktore mnie nie dotycza) to wtedy uslyszalam ze sklocam rodzine! potem pare tyg pozniej,jak M poklocil sie ze swoja siostra to oberwalo sie mnie! i po raz drugi uslyszalam ze sklocam rodzine! szok,a ja z klotnia nie mialam nic wspolnego. i teraz to slowo "mamuś" to nie moze mi przez gardlo przejsc,ale udajemy ze ja nawet o awanti nie slyszalam wiec nie moge teraz inaczej nagle do niej mowic bo by sie zaczelo :o ajj koszmar

Na szczęści nie jesteście od niej zależni i włąściwie to najważniejsza jest nasza rodzina czyli partner i dzieci a reaszta niech się wali i pali :):) Ja idę na usg w sobotę i ech ...też nie mogę się już doczekać. Wprawdzie nie mogę narzekać bo byłam we wtorek ale jak każda z nas mogłabym leżeć i wpatrywać się w ten cud :) Ciekawi mnie jak to będzie wyglądac na forum więcej chłopców czy dziewczynek ?? :)

jak rodzilam synka,to jeszcze 6dziewczyn z pracy mialo podobne termny i wsumie na 7dzieci tylko 1dziewczynka sie urodzila! a tu na forum sierpniowek 2005 juz nie pamietam jak bylo. koteczek wysylam na adres jaki masz podany ale chyba adresy to amlymi sie pisze :o

pytalam M czy na pewno nie chce znac plci.bo jego nie ebdzie na usg :( bo bedzie juz w uk.przy synku byl na kazdej wizycie i kazdym usg,a teraz niestety :( i powiedzial,ze moze jednak chcialby znac plec,to ja mu mowie ze w takim arzie bede sie pytac i jak lekarz wyraznie cos zauwazy to powie.to M wtedy powiedzial,ze jednka nie chce wiedziec bo boi sie ze lekarz sie pomyli i potem sie zawiedziemy bo nastawimy sie na jedna plec. ja jednak sie zastanawiam czy by sie nie dowiedziec...

Ja też jestem ciekawa jak to będzie :) Kurcze szkoda że tak długo trzeba czekać zanim będzie wiadomo czy chłopiec czy dziewuszka :) Ale jak mus to mus :)

przy synku do konca nie wiedzielismy,chociaz w polowie ciazy chcielismy wiedziec. ale maly ulozyl sie bokiem i nie mozna bylo podjechac aparatem. ale byla niespodzianka! tylko ze wlasciwie my innej mysli nie dopuszzcalismy wtedy i kazdy dookola mowil ze chlopak bedzie. i czulam sie na chlopaka. a teraz mdli mnie,ciagnie do nabialu i delikatnych rzeczy wiec pomimo ze myslalam ze bede miac 2synow to teraz przez mysl mi przeszlo ze moze to jednak corka. cholercia no chyba bede pytac o plec,tak mnie ciekawi!

Ania, wysłałam Ci namiary na naszego maila. Pooglądaj sobie i wrzuć też jakieś fotki :)

czesc dziewczynki wychodzi na to ze ja najdłużej musze czekać na usg, ide dopiero 30 stycznia na wizyte i to nie wiem czy bede miała usg, ale mam nadzieje ze tak :)

natalka a ja mam dopiero w polowie lutego :( pierwsze usg.wiec to ja jestem na szarym koncu :(

a jak ja mam tam wejsc? mam nowa tozsamosc na poczcie utworzyc i adres podac ten co podalas? czy jak to sie robi? :o

oj są problemy z tymi teściowymi. ja mam sympatyczną teściową, ale może dlatego, że mieszkam 100km od niej :P ale ogólnie nie narzekam. dzwoni, pyta się jak się czuję, Robert mi zawsze od niej obiady przywozi... hehe a mój mąż to z moimi rodzicami dogaduje się chyba lepiej niż ze swoimi. uwielbia ich odwiedzać. zresztą są bardzo serdeczni, rodzinni i wspaniali. co tu dużo mówić :P bałam się ich reakcji, ale zareagowali bardzo dobrze. zresztą moja mama rodziła mnie bardzo wcześnie i byłam powodem do ślubu, więc co mieli mówić... :P hihi poza tym pierwszy wnuk/wnuczka :)

A my przez cudowną mamusię Krzyśka musieliśmy przesunąć ślub a i tak są z nią same problemy.... Nie lubię jej i ona mnie też nie. Za to z moimi rodzicami dogadujemy się b. dobrze :) Byłam dzisiaj u lekarza internisty sprawdzić, czy wszystko Ok, bo mam 37,5 i jakiś kaszel, ogólnie nie bardzo się czuję. Okazało się, że to nic poważnego. Ale jak wracałam, to zasłabłam w sklepie. Przed ciążą zdarzało mi się, bo mam niskie ciśnienie. I teraz nie wiem- iść do gina czy nie? Byłam w środę i wszystko było dobrze, a teraz wypiłam kawę i jest w porządku. Nawet kaszel minął, zakaszlę może raz na godzinę.... To chyba jakiś tydzień zła albo totalnego pecha, no i jeszcze cud- pogoda, urwany kran w kuchni, który sika na całe pomieszczenie, faceta w domu nie ma... Ech, ponarzekałam, ponarzekałam, już mnie nie ma, nie psuję humorów... Notatki, notatki, notatki... jutro ten nieszczęsny egzamin ;/

Ania my chyba mamy te same tesciowe :p bo jakbym o swojej czytala :o To tez wysle swojego maila i jak podpowiecie co i jak dalej to chetnie was poznam zdjeciowo :) Z grudniowkami zalozylysmy prywatny bloog, tam duzo fotek wrzucalysmy, porownywalysmy brzuszki itd Ale przestal sie powiekszac jak dzieciaki sie urodzily bo kazda swoja osobna strone maluchowi tworzy. Ja mam pierwsza tu wizyte w srode i jestem ciekawa czy zrobia usg. Bo tu robia rzadko, z Erikiem mialam jedno w 19tc. A jak to jest w Anglii?

aniuladoniula tutaj są przepisowo 2x w ciązy, koło 11-15 tyg i po 20stym. Reszta to tylko jak coś nie tak. Ja miałam w 8tc scan, ale miałam plamienia. Zrobili dlatego, że pojechałam do szpitala, bo mój GP olał sprawe :)

Gaga a jak z ich podejsciem do ewentualnych chorob dziecka / plodu? Tu robia dokladne usg wlasnie przed 20tc bo wtedy mozna usunac ciaze. Jak to uslyszalam to z takim stresem szlismy na to badanie ze szok. A jak wyszlismy - :) cali sie trzeslismy - iwdzielismy nozki, raczki, buzke, siusiaka :) wszystko super. Taka radosc ze w szpitalu sie zgubilismy i nie wiedzielismy jak wyjsc :) Juz sie nie moge doczekac by zobaczyc mojego szkraba. Troche sie dziwie ze niektore z was pisza o kilkucentymetrowych ludkach, a ja widzialam pare mm. Chyba juz zapomnialam jak szybko rozwija sie taki maly czlowieczek

NICK........T.PORODU.....PŁEĆ/IMIĘ..........MIEJSCOWOŚĆ. ..I L. DZ Kiki2342......30.07...............................Podkar p acie..........0 Jogi11.........30.07...................................Ś l ąsk...............0 monika1987..30.07..............................Śląsk/Mał opol ska.....0 Kate87........01.08...................................śl ąs kie.............0 natalka2384..02.08.................................Podka rpa cie.......0 Majka15181..04.08.......Olivier/Marika..........Glogów.. ..........0 3XMaMa.......04.08.......syn..JAŚ...................Śląs k.. ......1+1(*) Maja136.......05.08.................................Szcz e cin..........0 NiLLi ..........05.08......Weronika/Hubert.....Ostrów.Wlkp.......0 Iwoneczka....05.08..............................lube lskie...............0 GaGa_.........06.08.......p.na.c/Szymon/?.........UK.... ............1 lolcia26........06.08......Antoś/Emilka.........UK/Szcze cin.........0 lamajra........11.08.................................... W -wa............0 Edusia83......12.08..............................Mał opolska............0 nadiewa.......12.08.........Nadia/Erwin.......R adom................0 pikle............12.08..............................W arszawa............0 koteczek19833.13.08........Paweł/Maja....świętoszów..... .......1 dorocia1198..13.08............................Ostrów .Wlkp...........0 trójca.........13.08................................ śląskie................2 Monika........15..08 .Amelia/Aleksander.....Inow rocław............0 Marzenie1508..15.08.......Maja/Jaś..........Warszawa.............0 Asiaaa.........16.08.........Paweł/Zuza..........Śląsk .................0 Agula125......17.08..................................lub elskie............0 d.o.r.o.t.k.a.17.08..................................opo lskie.............1 chardonnay..17.08.................................Wielko p olska........0 zuzana77.....17.08...................................kuj .pom.............0 Figlarna.......17.08...................................G d ańsk.............1 majka.84......18.08.................................Wro cław.............0 *Olusia*0502..18.08....................................Ł ódź................0 galaxy.........19.08...............................podka r pacie...........0 issima..........20.08..................................P omorze.............0 Niagara78.....22.08.................................Trój miasto...........0 kropelkaaaa..23.08...................................Fra ncja.............0 aniuladoniula.24.08...................................Sz tokholm...........1 ruda2828.....27.08...................................War szawa...........0 uwemhe.......28.08...................................... gdansk............0 monika26s...28.08....................................... ...Koło ............0 ania69x2......29.08..................................... ..Łódź.............1 Zelka_86......03.09..................................... ..Lublin............0 Karola1988....?.08.....................................G da ńsk.............0 Klaudia.P......?.08..................................... .Wrocław............? mariolaaaa....?.09...................................... ....Ełk..............0 malbertka.....?.08...................................... .Wrocław..........0

Hej, Wkleiłam się ponownie do tabeli, bo przez różne roszady wypadłam ze spisu ciężarówek. Ale dużo piszecie;-) Super, uwielbiam czytać ale lekturę mam czas nadrabiać tylko pod koniec dnia. Wcześniej - długo śpię, potem zbieram się powoli do pracy i jadę tak na 4 godziny do biura. Wcześniej pracowałam dłużej ale teraz nie jestem w stanie (szybko się męczę, mam lekkie mdłości i zaraz boli mnie głowa od natłoku spraw i komputera...). Dobrze, że szefowa jest przyjaźnie nastawiona i toleruje mój skrócony czas pracy:-) Nawiązując do Waszych tematów to aż się boję mieć teściową tak liczne opinie czytam... Na razie to moja przyszła teściowa ale od zawsze do mnie pozytywnie nastawiona. Co prawda stosunki mamy jeszcze takie z dystansem i zwracamy się do siebie tak grzecznościowo ale to dlatego, że nie znamy się dobrze. Co będzie po bliższym poznaniu będę mogła stwierdzić w przyszłości.... Przyszły teść mieszka oddzielnie 300km stąd i zawsze się cieszy kiedy jego syn przyjeżdża w odwiedziny, tym bardziej ze mną ;-) Moi rodzice bardzo ucieszyli się na wieść o wnuku/wnuczce (to ich pierwszy/a), tata gotuje mi pyszne zupy, piecze chleb, dba o moją prawidłową dietę;-) W ogóle ostatnio myślę tylko o jedzeniu, co sobie przygotować na śniadanko, II śniadanko, obiadek, podwieczorek, kolacyjkę, II kolacyjkę.... Jem często - trzy główne posiłki większe, reszta przekąski. Na razie waga +1. Fajnie Was zobaczyć na NK;-)