Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

Co do wyprawki to mam pytanie? W czym dziecko niesie się do chrztu? Bo ubiera się je białe ubranko i co dalej? zwykły rożek, który mam na co dzień, czy jak radzicie? Mama kazała mi się zapytać, mnie to w sumie wszystko jedno....

Moniko, to chyba zależy, od pory roku i wieku dziecka. Znajoma koleżanka podawała dziecko na rękach. Chrzest odbył się wiosną, dziecko miało 5 miesięcy.

http://www.joemonster.org/art/11134/Wszystko_co_chcieliscie_kiedys_wiedziec_o_kupie hahaha coś i dla dzieci i dla dorosłych;) Ja jeszcze nie wiem jak będziemy podawać dzidziaka, na pewno w białym ubranku, ale nie wiem co z becikiem/rożkiem. Jest teraz duży wybór i jeszcze się nie zastanawiałam choć datę na chrzest już praktycznie mamy;) (w dniu ślubu kościelnego)

My zastanawialiśmy się nad październikiem, ale wszystko się okaże jeszcze... Może na święta bożonarodzeniowe.. Ale właśnie jak się go trzyma na rękach to chyba w jakimś rożku... Po prostu nie wiem. A teraz w ramach wagarów od ćwiczeń na uczelni jadę do ikei, bo widziałam tam ładne ręczniki, w kolorze takiej fajnej zieleni, mięciutkie, kupię kilka dla małego. W końcu nie musi mieć rzeczy ze sklepu dziecięcego, które są kilka razy droższe. Z ręczników z ikei tych, które juz mam, jestem zadowolona, więc Młody też może miec takie. Miłego dnia :)

...Zelka a do prywatnego gina chodzisz, bo z tego co wiem to nasi państwowi nie za bardzo się do badań garną...kasa :( a ja za wszystko płacę :)... ...Zapewne ładne masz te ciuszki :) ...Ja może wiele ubranek dostanę po dzieciątku siostrzenicy męża :)a wcześniej po dzieciątku siostry męża...rodzinna rotacja :( ...Alidżi porażka z tą wodą a szkoda że nie poinformowali o wizycie wczesniej, raczej byłoby wskazane :( ......................smacznych obiadków

...Zelka kurka to fakt dziwne to zależy od lekarza mi się wydaje, oni wiedzą najlepiej co dla Ciebie i Caluszka najlepsze...ale widocznie tako gryfno dziołszka z Ciebie że widac ze wszystko masz w normie ;) :) :)

...ja też jak najwcześniej chciałabym ochrzcic Maluszka...może październik lub listopad :)

Tiaa..właśnie ostatni tydzień mi pokazał jak mam w normie:P Ciekawe co mi wyjdzie w tych badaniach. Póki co biorę antybiotyk dopochwowo, więc siuśki zostawię na potem;) No i byłam chora, a to też może się odbić na wynikach

W calach też można podać wymiar;) Idę prasować to co wyschło z wyprawki i obiadek odgrzać. do zobaczenia potem

ja robiłam mocz przy dopochwowych przedostatnio bo jakoś tak byłam w potrzasku, musiałam...i trochę zwiększona liczba leukocytów mi wyszla... ...a ostatnie badanie krwi robiłam świeżo po wrzodzie na d**ie...to jest ten mój wrzod cykliczny, średnio co 2 miechy się pojawia franca, taka moja uroda, jakby nie było fest infekcja ;) -podwyższone leukocyty tylko ale nie przekraczające normy :).....

Koteczku mam pytanie czy wiesz ile razy kłują przy obciążeniu glukozą 75g. i czy kurka z żyły biorą czy z palca?...troszkę przerażona jestem a Ty jako wieloródka to może miałaś? :) :) :) Na te frytki wciąż mam smak ale po takim porannym rozwolnieniu raczej nie wskazane pociesze się kaszą gryczaną :)

Kurka, a myślałam, że wrzód na d... to tylko w przysłowiach :)

Czesc dziewczyny,witam takze nowe forumowiczki,:)))u mnie dzis sliczna pogoda,na sloncu jest ponad 20 stopni,i caly czas siedze sobie przy otwartym oknie,dopiero wrocilam z zakupow,dla siebie kupilam lniane spodenki na lato w H&M,a dla dzidzi pajacyki,body i takie tam.Co do badan to ja w Polsce mialam ich mnostwo i to na samym poczatku ciazy i co ciekawe,bylam prywatnie a badania mialam za darmo:)))a tu w Niemczech to przy kazdej wizycie pobieraja mi troche krwi z palca i zostawiam mocz i badania mam w ciagu 10 min.,jeszcze podczas wizyty do gabinetu przynosi je pielegniarka,takze tu jest to fajnie pomyslane i tez za nic nie place,tylko za usg i wizyte.Co do tych badan na cukrzyce utajona to moj gin kazal mi je zrobic ok.24-29 tc.i powiedzial ze tak zlecal wszystkim,i pytalam tez kiedy dzidzia slyszyi powiedzial ze tak dokladnie to w 23 tc.Spadam gotowac obiadek,bo czuje ze dopada mnie juz wilczy glod,zycze wam milego popoludnia:)))

cześć mamunie! dziękuję wszystkim za miłe słowa i wsparcie, mam nadzieję też że będzie dobrze... jogi i kapucha trzymam kciuki za usg - dajcie znać jak najbardziej;)) koteczku, czyli wrażliwy żołądek masz po prostu, więc uważaj z jedzonkiem;) eh...słońce? 20 stopni? u mnie wali śnieg! a jeszcze niedługo na zebranie do pracy muszę iść - tak mi się nie chce...ble co do twardnienia brzuszka też tak miałam i czasem mam - magnez i sporadycznie no-spa, ale ja chyba 2 tabletki w sumie wzięłam. Mój gin kontroloju przez usg długość szyjki, w poprzedniej ciąży miałam lekkie skrócenie, no tym bardziej że teraz też te lekkie twardnienia śa, ale póki co jest ok. Szyja długa i mocno trzyma:)

eh nasza "ochota" czasem płata nam figle, ale juz dobrze tak?

a mi moj gin to badanie zobrazowal mniej wiecej tak:pierwszy raz przychodzi sie na czczo i pobieraja krew,potem pije sie glukoze i pobieraja jeszcze raz a pozniej idzie sie cos zjesc i po sniadanku przychodzi sie i kluja trzeci raz:)))jestem po prostu tym zachwycona:)))

tak spojrzałam na datę urodzin twojego michasia - mój Szymon jest też z 2005 tylko z lipca, czyli będziemy mieć dzieci w tym samym wieku:) tzn ja dwóch chłopców - ale jazda:)

to fajnie:) tak spojrzałam na datę urodzin twojego michasia, mój szymon urodził się też w 2005 tylko w lipcu, więc będziemy mieć dzieci w tym samym wieku;)) ja dwóch synków - ależ jestem dumna!

o i dwa razy poszło...taki ze mnie laik komputerowy;)

Nici , Kotek dziekuję za odpowiedzi,buuu...przeraża mnie to badanie :(...miłego popołudnia :)

A ja własnie wróciłam od dermatologa, przepisałą mi jakąś maść na grzybicę w zasadzie to tak jakby na łupież ona jest, może i lepiej bo mam skórę na cycach jakby łuskowatą za tydzień do kontroli. Za maść zapłaciłam 34 zł. a mogę jej użyć tylko 2 razy i w przyszłym tygodniu 2 no ale nic oby tylko pomogła.

hej dziewczyny :) pogoda okropna...ale mimo tego wyszłam z domu pod pretekstem spacerku i zahaczyłam o sklep z ciuchami i cosik sobie kupiłam :P i szybko przed mężem wróciłam ,żeby nie widział ,że znowu szaleję :):) jak do tej pory w ciąży robiłam takie badania : rh,morfologie,mocz to na dzień dobry, a już za sobą mam krzywą cukrową przy obciążeniu 50 gr glukozy ,które robiłam już w 15 tc,( kupiłam sobie glukozę w aptece,poszłam na czczo pobrali mi krew,kazali usiąść w poczekalni i siedzieć ,nie ruszać się przez przez 60 min i po tym czasie drugi raz pobranie..tyle...przy okazji ta pobrana krew na czczo, była od razu do badania VDRL I HBS ) także 3 badania za jednym razem :):)

w takim razie i chyba każda ciężarna kobitka ma inaczej :) moja gin nie chciała,żeby mnie tyle razy kłuli i od razu zrobiłam 3 badania...i to 2 tygodnie temu :) ....

Byłam u lekarza. Już wiem, tak jak myślałam będzie córunia. Wszystko bardzo dobrze. Rozwija się prawidłowo.