Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

A to dziwne odczucie na skórze przy dotyku brzucha? Pewnie żadna z Was tak nie ma, a ja to jakiś dziwoląg ;)

Witam dziewczyny :) Ale fajnie, że nowe dziewczyny piszą :) ZAPRASZAMY :) Dopisuje się do tabelki - świetny pomysł :) NICK..............WIEK.... MIEJSCOWOŚĆ.... TERMIN .....PŁEĆ....IMIĘ neta1983.........25..........Poznań...........01.08..... ...c...... Maja uleczka...........34..........Nordenham......09.08. ......s.......Dominik kala275...........28..........Świecie...........12.08... ....c.......Kaja??? koteczek19833..25..........Świętoszów ......13.08......c.......Maja martusia2801....23..........MiędzybrodzieB.14.08.......c ......Emilia??? iza33..............34...........podkarpacie ......12.08.....s.......????? Szczęśliwa22.. ..22............?................19.08........s ......Alex Imienia jeszcze nie mam :( Idę dziewczyny na ognisko-Wam też życzę miłego wieczoru :)

Nie bardzo wiem co to może być :( Ja mam takie uczucie w prawej pachwinie jakby mi tam skóra ścierpła ale to mi sie w nocy robi i o dziwo jak leze na lewym boku, wiec nie wiem kto tu jest dziwoląg ;-)

No fakt, pewnie każda z nas ma coś z takiego dziwoląga ;) Przepraszam, że znowu wklejam tabelkę, ale uporządkowałam ją pod względem terminu porodu. Takie zboczenie zawodowe, zeby było chronologicznie ;) NICK..............WIEK.... MIEJSCOWOŚĆ.... TERMIN .....PŁEĆ....IMIĘ neta1983.........25..........Poznań...........01.08........c...... Maja lokulek...........24.............?................07.08........s...... Julek uleczka...........34..........Nordenham......09.08. ......s.......Dominik kala275...........28..........Świecie...........12.08... ....c.......Kaja??? iza33..............34 .........podkarpacie .....12.08........s.......? kalola............20.............?.................13.08........s...... ? koteczek19833..25..........Świętoszów ......13.08......c.......Maja martusia2801....23..........MiędzybrodzieB.14.08.......c ......Emilia??? Szczęśliwa22.. ..22............?................19.08........s ......Alex monia00monia...?...............?................22.08........?...... ?

Gość agrafkaszk
Przyłącz się do programu partnerskiego! wystarczy zalogować się, a następnie promować serwis. Od każdego polecającego naliczana jest prowizja. Polecam! Szybki zarobiek! Zobacz ciekawy serwis do udostępniania i ściągania plików - za darmo!! Filmy, muzyka, gry, zdjęcia, ebooki. http://chomikuj.pl/?page=83230

mi tez brzuch twardnieje i nieraz boli jak na ok,ostatnio tez pojawil mi sie gesty sluz polecialam z tym do gin ,bo przeciez biore leki co 4 godziny i jestem za szyta wiec myslalam ze cos sie dzieje ,ale gin mi wytumaczyla ze pomimo tabletek to macica i tak cwiczy a ten sluz to sprawa naturalna wiec juz sie nie martwie kazda pewnie z nas to odczuwa

acha a jak brzuch mi tak twardnieje to nieraz mam takie uczucie jak by mi skora miala zaraz peknac

No ja tez tak mam, czuje jak napina mi sie od bokow i idzie do pepka i tez mam uczucie ze zaraz peknie

Skurczami Braxtona Hicksa Twoja macica przygotowuje się do wielkiego dnia. Nieregularne skurcze mogą być odczuwalne już w połowie ciąży. Kiedy zbliża się termin porodu, są coraz mocniejsze (zaczynają się w górze macicy i rozchodzą w dół), dłużej trwają (od 15 do 30 sekund albo nawet dwie minuty), a nawet są trochę bolesne. I chociaż nie zapowiadają jeszcze właściwego porodu i nie powodują rozszerzenia szyjki macicy, to z powodu ich intensywności mogą być trudne do odróżnienia od skurczów akcji porodowej. Aby złagodzić skutki skurczów Braxtona-Hicksa, zmieniaj pozycje (połóż się, jeśli chodzisz, wstań, jeśli jesteś w łóżku) albo weź ciepłą kąpiel. Jeśli skurcze nie ustępują i stają się coraz silniejsze i bardziej regularne, może zaczynać się właściwa akcja porodowa i powinnaś zadzwonić do lekarza.

Jeśli masz skurcze Braxtona-Hicksa, oto kilka rad, jak zmniejszyć ich dotkliwość: zmieniaj pozycje (wstawaj, jeśli siedziałaś i na odwrót), idź na spacer, weź ciepłą, 30-minutową (lub krótszą) kąpiel, wypij kilka szklanek wody, ponieważ skurcze mogą pojawiać się na skutek odwodnienia, wypij kubek ciepłej herbaty ziołowej lub mleka. Jeśli skurcze przybierają na sile i są coraz bardziej regularne, dzwoń do lekarza.

No ja tez tak mam, czuje jak napina mi sie od bokow i idzie do pepka i tez mam uczucie ze zaraz peknie

ups, to powyżej nie wiem jak, ale sie jakos skopiowalo. To teraz pewnie coraz czesciej beda nam te napinania dokuczac.

Gość Kalola
hej ! ja takze mam te skurcze, wystarczy ze troche pospaceruje a juz mi przechodza ;) czy znacie jakies sposoby na opuchniete nogi i rece? robilam kompresy zimne ale nic nie pomaga. pozdrawiam

ja leze z nogami do gory ,narazie mi nie puchna,ale macie jakies sposoby na podniesienie hemoglobiny

Wiecie co? Chyba nie ma jakis skutecznych w 100 % metod na te nasze dolegliwości. czego ja nie próbowalam na opuchlizne i nic, wiec juz sie z tym pogodzilam. a co do hemoglobiny na biore sorbifer w polaczeniu z wit c (lepiej sie wchlania do organizmu) do tego pije sok z burakow i marchewki, jem salate a i tak mam hemoglobine 9,7.

Gość Kalola
ja na samym poczatku ciazy mialam hemoglobine 13,6 a teraz mam zaledwie 11,4. niby nie zle ale z kazdym świeższym badaniem spada mi o jakies o,5 g/dl. jestem ciekawa czemu jej poziom tak spada

Witam nowe kobietki:)Oj cosik tu dzisiaj ruszyło,ale fajnie ciekawe na jak długo:)Ja nie mam pojecia ,nie miałam ani razu mierzonej hemoglobiny dziwne nie.Ja mam takie samo uczucie z napinaniem czuje jak by mi sie skora po bokach naciagała,noi coraz czestsze kłocia w macicy,pochwie,ze ciezko sie z łozka wstaje;(

Gość Kalola
ło myslalam ze tylko ja tak mam :) smieje sie ze dzwiga trzeba zeby mnie podniesc ;D jesli robiłas badanie krwi to na tej karteczce masz na pewno napisane ile jest hemoglobiny :)

Oj ,ale jestem tepa no krew miałam dosc czesto badana he,he.No ja sie smiałam do kolezanki,ze jak boli to chyba sie powieksza,az boje sie myslec jaka bedzie po porodzie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:(

Gość Kalola
a boisz sie porodu? ;->

Szczerze mowiac jeszcze nie ,moze dlatego,ze jeszcze nie rodziłam,kazdy opowiada swoja wersje,ale jakos jeszcze to na mnie nie działa.Opowiem po porodzie,czy było warto sie bac he,he.Teraz pragne tylko urodzic,a przy nastepnym jak sie odwaze pewnie bedzie gorzej.A ty masz juz jakiegos dzieciaczka noi jak ty na to patrzysz?

Gość Kalola
nie mam jeszcze :) to moje 1 bedzie. tez sie nasłuchałam co do porodów, ale i tak mysle sobie skrycie ze pojdzie szybko i łatwo ;) moja kolezanka co prawda troszke sie pomęczyła w domu ze skurczami i tylko jak przekroczyła próg porodówki poczuła ze cos leci. zaraz na fotel i dzidzia sie urodziła :) aż sie miło słuchało, nawet nie miala zadnyh bóli czasie połogu tylko ostroznie siadała. ahh zdarza sie to raz na 1000 porodów :) no ale sie ZDARZA ;D a ciuszki macie? i inne potrzebne rzeczy?

Trzeba sie pocieszac,ze pojdzie szybko:)Ja mam juz wszystko oprocz kosmetykow,ale musze zostawic cos na pozniej ,bo nawet mnie te najmniejsze zakupki dla dzidzi ciesza.Jejku juz koniec czerwca jakby nie patrzył to został tylko ten lipiec a pozniej tylko odliczanie dni i siedzenie jak na szpilach:)

Gość Kalola
synuś bedzie :) jajeczka widzialam :) a jak mam sie wpisac w tabelke? nawet nie wiem jak sie zaczernic. nic nie wiem :D tępak jestem

Wszystkie osoby ktore znam maja synkow i smiejemy sie ,ze bedzie wojna:)A ,zeby sie zaczernic musisz wejsc w preferencje i tam uzupełnic:)

Gość
wypełniłam i dupa! :) Ty tez bedziesz miala synka? moze miesiac pazdziernik /listopad był pod aura chłopców ;))

Gość
oo a jednak sie udało :)