Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Gość Ann

Gość Paula kochana a z jakiej wyjściówki startowałaś? 

Gość Paula

Ann właściwie to 0 prawie nic nie było. Staniki kupowałam 75a albo 70B push up oczywiście. A teraz mięciutkie koronkowe 70C A lekko usztywniane  z fiszbiną 70D lub 75D teraz 

Gość Ann

Gość Paula a czy mogłabym prosić o fotkę? 😊 jeżeli masz przed to też poproszę 😊 ja co prawda będę mieć anatomiczne, ale mamy podobne wymiary moje 170 cm, 60kg i też zerówka więc może mi to coś pomoże.. 

Także jeżeli możesz to będę bardzo wdzięczna, tutaj mój mail anngg@interia.pl 😉

Gość Paula

Ann nie mogę wysłać mam błąd. Nie ma jakiegoś błędu w adresie

Gość Paula

Ann może masz konto na Estheticon?

Gość Ann

Gość Paula hm, adres poprawny. Niestety nie mam tam konta. Może podaj swój adres, a ja wyślę Ci wiadomość zwrotną 😊

Gość Paula

Ann wysłałam 😁

Dziewczyny , wszystkiego najlepszego w Nowym Roku . 

Czy miałyście podczas operacji podawane bezpośrednio do rany podawane osocze bogatopłytkowe ? 

Gość Marta

Dziekuje wzajemnie 😊 

Lys ja nic o tym nie widm chyba nie mialam. 

Gość Ann

Gość Paula doszło, dziękuje. Piękne są! 😍 i tak jak mówisz, okrągłe a wcale sztucznie nie wyglądają.. Jakbym niewiedziala to bym powiedziała, że to anatomiczne 😋 też chcę takie ładne 😋

Napewno wybiorę 300ml 😉

Gość Flora

Dziewczyny minęły mi 3 tyg od operacji, od tygodnia mam tkliwośc w jednej piersi tj. brodawka i skóra piersi poniżej. Wrażliwość jest ogromna, stanik mnie uraża, ubranie. Wcześniej było ok. Czy mam się martwić?

Czy któraś z Was tak miała? Umówiłam wizytę kontrolna ale dopiero na 9.01, czyli za tydzień. Mam wrażenie, ze ta tkliwość się zwiększa.  

Gość Marta

Gość Flora ja takmialam dopiero mija to normalne. Do wizyty pewnie minie. Ja wlasnie wracam z kontroli (miesiac od operacji) wszystko ok 😊 smiac mi sie troche chcialo lekarz mial wyraz twarzy jakby myslal "dobra robota". W dolnej czesci mam odrętwiałe jeszcze. Od gory kazal masowac przez 5 min kilka razy dziennie. Tylko nie dopytalam jak dlugo te plastry do zamykania rany przyklejac 🙄 moze sie dziewczyny orientujecie? Bo pod0bno im dluzej tym lepiej ale srednio miesiac dwa czy trzy

Gość Flora

Marta, mi lekarz mówił, ze po dwóch tyg od zabiegu już odkleić i smarować żelem na blizny. 

Gość Zuza

Czesc ! Ile tygodni po zabiegu wyszliście totalnie bez żadnego stanika na kilka godzin ?😀tak mi sie juz marzy... jestem na razie 2,5 tyg po i do 4 tyg mam nosić ten stanik uciskowy 

Gość Gość Mania
50 minut temu, Gość Zuza napisał:

Gość Zuza jutro u mnie będzie 4 tyg od operacji A w sobotę mamy imprezke i lekarz wyraził zgodę bym mogła zdjęć pancerz i założyć stanik tylko że bez fiszbin ale i tak to duży luksus będzie 😉😊😊

Gość Ruda
Dnia 10.12.2018 o 09:45, Majeczka87 napisał:

Kochane nam termin w styczniu . Czekam tylko na potwierdzenie 16 lub 23 . Pani doktor Olender to wspaniała kobieta , byłam wcześniej na konsultacji u innych specjalistów ale jakos im nie zaufałam . Okropnie sie boje . Muszę wrócić do dziecka cała i zdrowa . 

Nie wiem jaki na jaki kształt ostatecznie się zdecydować ? Chce naturalnego efektu . Okrągłe  czy anatomy? 300 czy 340 ? 

Majeczka87, jak długo czekałaś na termin od momentu konsultacji? Ja mam konsultacje u dr Olender za dwa tygodnie, ale chciałbym operacje max w marcu.

Gość Gość Mania

Majeczka 87 każda z nas się bała  ja w dniu operacji myslałam ze uciekne ale tylko strach ma wielkie oczy .Uwierz będzie dobrze obudzisz się z nowymi pięknymi piersiami.  Ja wybrałam anatomiczne 365 i jestem mega zadowolona są cudne 😊

Gość Aga

Cześć dziewczyny:) czy któraś z Was miała na początku po operacji asymetrię ? Jestem miesiąc po operacji i widzę nierówność. Mam nadzieje, że z czasem wszystko się wyrówna.

Gość Karo
57 minut temu, Gość Aga napisał:

Cześć dziewczyny:) czy któraś z Was miała na początku po operacji asymetrię ? Jestem miesiąc po operacji i widzę nierówność. Mam nadzieje, że z czasem wszystko się wyrówna.

U mnie niestety 5 tyg. po zabiegu nadal utrzymuje się asymetria. W przyszłym tygodniu idę na wizytę do mojego lekarza i zobaczymy co powie.

Gość Gość Mania

Ja po 4 tyg również mam asymetrie i za 2 tyg idę na kontrolę i zobaczę.  Teraz lekarz mi powiedział że piersi będę się układać do 3 miesięcy więc narazie jestem spokojna 😊

Gość goscmmmmm

dziewczyny po 10 dniach od operacji muszę wrócić do pracy, czy bede wtedy juz w miare sprawna ruchowo? Chciałabym aby nikt, zupełnie nikt sie nie domyślił ze robiłam operację, myśle ze wieksze piersi narazie schowam pod grubymi swetrami, a pozniej moze wszyscy przywykną ze mi jakos urosły ;D ale boje sie, że bede ograniczona ruchowo i zaczną się pytania co mi jest... Praca niby przy biurku ale czasem musze cos zrobic, np przeniesc jakieś segregatory, coś przesunąć, coś otworzyc. Boje sie ze zwykłe otwieranie drzwi bedzie sprawiac mi duza trudność

Gość Karo

Było już na ten temat bardzo wiele postów... W skrócie, to bardzo indywidualna sprawa! Ja uważam, że 2 tyg. przerwy w pracy po operacji to optymalny czas. Ja wróciłam do biurowej po 3 tygodniach i muślę, że to dobrze, że nie próbowałam wcześniej.

Gość Marta

Ja 11 dnia wrocilam do pracy w 10 tez bym dala rade 😉 

A odnosnie asymetrii ja teraz tez delikatną mam.

Gość Ruda od konsultacji do terminu czas oczekiwania 1,5 miesiąca , operacja za 2,5 tygodnia - czytam już wszystko -łapie stracha . Nowotwór , odrzucenia , komplikacje , żeby tylko wszystko się udało . Boje się tez takich odroczonych w czasie problemów zdrowotnych jak ten rzadki wielokomórkowy nowotwór który występuje przy teksturowanym implancie . Kurcze niby to naprawde rzadkie przypadki ale ... z drugiej strony pragnienie pełnych piersi jest tak wielkie ... jak strach związany z operacja . Pozdrawiam dziewczyny 

W poniedziałek badania , 

Gość Styczniowa

Dziewczyny czy przerwa miedzy piersiami wraz z uplywającym czasem po operacji stawała sie mniejsza czy raczej większa? 

Jestem 3 dni po zabiegu i przerwa wg mnie jest zbyt duża.  Lekarz twierdzi ze inaczej nie mógł.  Taka sylwetka. 

Gość Malina

Witajcie..przeglądam to forum juz od 18 dni..dokładnie wtedy miałam operację. Moje wkładki to Mentor 345 podmięśniowo, nacięcie w brodawce. W pierwszej dobie po operacji dreny zostały wyciągnięte a ja mogłam już wracać do domu. Czułam się całkiem dobrze(nie licząc dolegliwości po narkozie, ale tylko tego dnia po operacji). Największy bol odczuwałam rano kiedy trzeba było podnieść się z łóżka, ale mąż bardzo mi pomagał i wyręczał nawet pierożki lepił bo było przed wigilią🙂 Po 4 dniach odstawiłam przeciwbólowe, po tygodniu lekarz zezwolił na prysznic i suszenie plastrów suszarka do włosów, po dwóch tygodniach na odklejenie plastrów i odcięcie supełków od szwów, na Dzien dzisiejszy odpadły ładnie strupki i można smarować juz maścią. Wszystko wydaje sie dobrze tylko od początku czułam dyskomfort w lewej piersi i niestety nie przechodzi..nie można powiedzieć o bólu, ale poprostu czuć ze tam cos jest i sie porusza..nie wiem czy to implant? Jak u was było z zagnieżdżaniem? Ile czasu to moze trwać?

Gość 18stka
Dnia 22.12.2018 o 08:18, Gość Kinga napisał:

Maliboox3 mozesz powiedzieć jakiej pracy? Zastanawiam się co będę mogła robić za dwa tygodnie 😢

Ja dzis jestem drugi Dzien w pracy, dwa i pol tygodnia po operacji. Pracuje jako masażystka, ale oszczędzam sie, zabiegi relaksacyjne 🙂

Gość Abcde

Ja mialam operacje wczoraj, narazie jest mi dosc ciężko 😞 piersi bola, mam ograniczone ruchy do minimum, czuje piekący ból 😞 mam nadzieje ze to minie bo jak narazie nic mnie to nie cieszy...

Gość Abcde 

Dostalas jakieś przeciwbólowe do domu ? 

Czy już dzisiaj lepiej trochę ? Trzymaj się 

Gość Malina

Abcd..pierwsze 3-4 dni są najcięższe, najgorsze sa poranki nim sie wszystko rozrusza..delikatne ściąganie łopatek rozluźnia i pomaga. Bedzie dobrze 🙃

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się