Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleopatra z Białegostoku

Ile zarabiacie/ile wydajecie na zycie /ile zostaje?

Polecane posty

Gość mecyk
Energiczna Trzydziestolatka ja bananowy również czy brzoskwiniowy ale to juz trzeba kupić od czasu do czasu ;) mniam :)

Gość do kleopatra
projekty robi nie tylko architekt hehehehe

Gość czarna dupa za oknem
z tym, że mam uprawnienia, wieloletnie doświadczenie i pracuję w dość dobrej pracowni, a od tego dużo zależy. najwięcej wyciągnęłam 15.000zł, projekt i nadzór budowy biurowca.

Gość do kleopatra
Jesli netto ,to calkiem niezle.

Uuuuu... Coś kieskawo jak na architekta- w stolicy minimalne zarobki dobrego architekta wnętrz to kwota od 20 tysi wzwyż. Łapówek nie wliczam :P

jak na moją pracownie jest dużo, ale jak na dobry projekt i jeszcze nadzorowanie tego projektu aż do samego końca, to jest mało.

Gość do kleopatra
Nie kazdy projektuje w Warszawie

Gość tym razem na pomaranczowo
ja zarabiam 3650, moj facet ok 5000 na reke(to zalezy od miesiaca), najwiecej idzie nam na wynajem mieszkania ale nasze wydatki zamykaja sie w ok 3000 miesiecznie (razem z oplatami i wynajmem) wiec reszte odkladamy na budowe domu - zaczynam za kilka miesiecy

Critters, nie wiesz jak bardzo się mylisz :) szkoda mi tych wszystkich ludzi na stażu, zaraz po studiach, którzy myślą, że na dzień dobry zarobią 20tyś zł. Na dzień dobry, to z reguły albo zarabiasz nieco ponad średnią krajową albo pracujesz w ogóle za darmo, żeby doświadczenie zdobyć. Architekci w Polsce zarabiają i tak za dużo, a tych dobrych jest naprawdę garstka.

Ja tu nie mówię o świeżakach honey... W zawodzie pracuję 7 lat. Odpowiednia renoma firmy i doświadczenie tyle potrafi zdziałać...

a gdzie pracujesz? :) jestem praktycznie 11 lat w zawodzie. Może czas na zmianę? Pracowni oczywiście.

Kobieto, pisze o zarobkach i łapówkach, a ty chcesz, żebym podała Ci nazwę firmy? :D No way. Ale zawsze możesz spróbować wbić się do jakiejś dobrej pracowni w stolicy.

Gość krystalicznie mętna woda
Pracuję w stolicy. Najpierw pracowałam za grosze, ale po zdobyciu doświadczenia i uprawnień przeszłam do znacznie lepszej pracowni i tutaj mogę powiedzieć, że zarabiam Z architektami jest tak samo jak z lekarzami, jeden zarobi 1,500 i strajkuje, a drugi ma lexusa pod domem i zarabia grubo ponad 20tyś miesięcznie, więc drogi panie Critters, nie pieprz ;) Jak pracujesz w dobrej firmie, to i zarabiasz te swoje 20tyś za projekt, ale tak samo dobry architekt może zarabiać 1,500, chociaż dla mnie to paranoja. czarna dupa za oknem, za projekt biurowca i jego nadzór powinnaś wziąć minimalnie 80tyś, ale nie 15 :-o ja w Warszawie za projekt wnętrza biorę 10tyś, za projekt budynku mieszkalnego i jego wykończenie biorę około 50tyś, a za projekty biurowców około 100tyś zł i to zależy od wielu czynników, im większe wymagania i większy biurowiec, większe wynagrodzenie.

Gość do kleopatra
No wiec wlasnie . A moze tamten biurowiec byl nieco wiekszy niz kiosk ruchu ?;P

jeżeli był metr na metr, to nawet i 15 tyś za dużo ;)

wydajesz, zbierasz, inwestujesz ;)

nie licytacja, tylko temat zszedł na zarobki architektów, więc się wypowiedziałam.

No nie sadzisz ze podam Ci nazwe firmy w ktorej pracuje moj maz i firme w ktorej bede pracowala ja jako przedstawiciel:)))Musialabym miec na drugie imie IDIOTKA:)Moj maz jak na swoje kwalifikacje, wyksztalcenie i ogolnie stanowisko ktore zajmuje w swojej firmie zarabia malo....stanowczo za malo ....5.000 to naprawde nie duza kwota wbrew pozorom...Ja mam nadzieje w przyszlosci zarabiac wiecej ale nie nastawiam sie ze w pierwszym miesiacu przyniose do domu 20 tys- to raczej marzenie:)Zadowole sie 2-3 tys a potem sie zobaczy:)

Gość gololo
zarabiam 800 zł miesiecznie, wydaję dwa razy tyle :-)

I odnosnie zarzutu ze kupuje tylko to co drogie-WCALE NIE ale kochani nie oszukujcie sie ze za 1,29- dostaniecie zdrowy sok- 100%-i wszystkie te napoje, soczki nawet znanych firm sa do kitu- ja kupuje tylko soki 100%- jezeli jest napisane napoj, etc etc to zycze smacznego:) Sokowirowke rozniez posiadam ale nie lubie jej czyscic wiec stoi nowa- uzylam jej doslownie raz- i nawet kupilam juz ta taka do ktorej mozna wrzucac cale owoce-ale dla mnie te soki sa jakies takie nie do przyjecia;)

Gość Ja mam ambicje tylko..
Ja nie pracuje moj maz zarabia malo - 5 tysiecy- i nie zostaje nam nic...no moze czasami 100-200zl ale to wielka rzadkosc.A czy wy tez tracicie tyle kasy w warzywniakach, sklepach z owocami?Ja chodze codziennie i wydaje tam ok 20-40 zl i sie zastanawiam czy inni tez tak maja?

jedzenie ogólnie jest drogie, czasami potrafię wydać na same owoce i warzywa około 50zł - 100zł, no i mam manię kupowania świeżych kwiatów co drugi dzień, a taki duży bukiet kosztuje 100zł :-o

Gość gololo
oj a ja nie wliczyłam w to takich zakupów do domu, spozywczych itp. bo tego to nie wiem ale na kosmetyki, ksiazki, ubrania, gadżety, biżuterię, fryzjera, kosmetyczkę i inne drobne przyjemności idzie mi ok 1500

Sokowirowke rozniez posiadam ale nie lubie jej czyscic wiec stoi nowa- uzylam jej doslownie raz- i nawet kupilam juz ta taka do ktorej mozna wrzucac cale owoce-ale dla mnie te soki sa jakies takie nie do przyjecia nie posiadasz zmywarki????????? :D:D:D:D:D

ja zarabiam w zaleznosci od obrotow biura 8-10 tys, moj narzeczony podobnie do mnie, czasami nieco mniej(prowadzi wlasna firme) i wcale nam tak duzo nie zostaje: 1100 czynsz drugie tyle oplaty licznikowe 2 samochody to koszt rzedu 2,5 tys miesiecznie jedzenie 2 tys kredyt mieszkaniowy 4,5 miesiecznie :o dodatkowe wydatki to okolo 2 tys miesiecznie I tym sposobem odkladamy miesiecznie max. 4 tys. zlotych :O

a ja uwielbiam soczki zrobione samemu, mogę wydziwiać i próbować ile wlezie :D

Gość kobieta ssąca kciuka
normalnie kafe to burżuazyjna jest ;)

Gość OLEJ PALNY
4 TYŚ NA DWIE OSOBY, 1000 ODKŁADAMY