Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

Gość michulek
meg czyli... to ze akurat dzis ten sluz sie pojawil... i mojego meza nie bedzie przez nastepne 2 dni... nie swiadczy o tym ze powinnam zaczac sie obawiac ze wlasnie strace w tym mcu szanse na bobo? juz sie tyle o tym sluzie naczytalam ze glowa boli. przed chwila wyczytalam ze to oznaka najwyzszej plodnosci!!! a za chwile znalazlam ze po objawie tego sluzu... nastepne 3 dni maja byc plodne!! jezu ja chyba oszaleje!!! miesiaczke zawsze mam tak regularnie jak we szwajcarskim zegarku! troche mi to nie pasuje ze niby teraz ma byc owu potem 3dni super plodne a ja mam miec za 11dni okres.... maskara. jestem gotowa juz nawet te 300km do niego jechac i warjuje w tym domu :-(

Gość michulek
a terzaz sie naczytalam ze sluz moze sie tez pojawic po owulacji!!! koniec swiata!! a ja chce dzidziusia1!!! chyba oszaleje :-((

Michulek najlepiej kup testy owulacyjne przekonasz sie co sie dzieje z toba i przebadaj caly miesiac obserwujac tez sluz musisz sie uzbroic w cierpliwosc MY WSZYSTKIE tu sie staramy i o niczym innym nie marzymy jak zobaczyc dwie kreseczki na tescie witam w gronie

Gość michulek
:-) dziekuje slonko :-* jeszcze szybkie pyt o te testy owulacyjne... na jakiej zasadzie dzialaja? i jaki jet ich koszt? dzieki raz jeszcze i pozdrawiam

Wykrywają homon i bedziesz wiedziec ze w ciagu 24-36 godzin bedzie owulacja - to nie jest droga sprawa ale bylo by dobrze przebadac caly cykl conajmniej co 2 dni by sie upewnic!!! Cena różnie bo są chyba dwa rodzaje - ja kupuje płytkowe bo paskowe hmm wedlug mnie są do kitu ! Ale to oczywiscie moja opinia i testuje sie juz 2 miesiąc ! Zobaczymy z jakim skutkiem

Gość Lola83-1
Meg75 a możesz mi wysłać nazwe firmy albo linka jak to się nazywa i jak to wygląda.odpisz

Lola wpisz w wyszukiwarke testy owulacyjne jest ich ogrom ale opis taki sam !!! WArto dobrze poczytac kiedy badac itd

Gość Lola83-1
No wlasnie znalazlam ale powiedzcie mi czy to sa takie same jak ciazowe albo sa bardzo podobne.W czym sie roznia?I niesa takie drogie chyba no nie jak widze ale ceny sie wachaja.

Gość michulek
dziekuje mag.... szczerze dosceniam. pozdrawiam cieplutko no i bede stale zagladac. a teraz po zamartwiam sie ze znowu prawdopodobnie mi sie nie udalo :-( buuuu

Zasada testowania podobna ale tym razem dwie kreseczki :) oznaczaja bzz a nie dzidzi :)

Gość Lola83-1
I kiedy to najlepiej sprubowac zrobic?

no cześć dziewczynki:) czytam i widze że ktoś tu ma problem z testami:)

------lola w twoim przypadku to kup sobie większą ilość tych testów i zacznij się testować zaraz jak skończysz @,bo masz narazie krótkie cykle, więc bardzo możliwe że owulka następuję niedługo po okresie. Więc testuj codziennie o tej samej porze (tylko nie rano z porannego moczu i dwie godz przed testowaniem nie należy pić dużej ilości płynów, bo mogą rozcieńczyć mocz). zasada jest taka: jedna kreska testowa - wynik negatywny dwie kreski, ale kreska testowa bledsza - wynik negatywny dwie kreski grube lub testowa ciemniejsza - test dodatni i w ciągu 24-36 godz nastąpi owulacja

ale zacznij też obserować swój śluz. jezeli jest mętny, lepki i się przerywa to jest śluz niepłodny, natomiast jeśli śluz przechodzi w mokry, jest odczucie wilgotności, naoliwienia i staje się rozciągliwy tzn że śa to już dni płodne. natomiast śłuz owulacyjny jest wtedy gdy jest śliski, przezroczysty i rozciagliwy (jak weżmiesz na palec wskazujący i połączysz go z kciukiem to ten śluz się rozciągnie maksymalnie i nie przerwie się) oznacza to że w najbliższym czasie nastąpi lub dopiero co odbyła się owulacja.

Gość Lola83-1
Acha oki dzieki wielki.A teraz mam znow inny dylemat w czym isc na wesel w sierpniu wiem ze to jeszcze hoho ale ja juz sie przejmuje.

Hej Słonka!Ja tak samo jak Meg jestem w epicentrum owu .Nikulam ja zakupiłam testy w aptece paskowe i u mnie wygląda to tak: 13dc -jedna krecha,druga ledwo widac 14dc-dwie kreski testowa ciemniejsza od kontrolnej 15dc-testowa ciemna,kontrolna jasna. Ale nawet bez tych testów owulka napewno u mnie jest bo mnie od wczoraj wieczorem boli jajnik prawy a śluzu mam mniej niż zwykle ale jest ciągnisty.Przed wczoraj i dzisiaj było bzzz;)I pewnie jeszcze jutro mężusia zbałamucę...:D

Gość nikulam
Klaudia0405-----ja tez mam paskowe i też z apteki LH test się to ustrojstwo moje nazywa.U Ciebie Kochana wygląda to jednak bardziej jasno niż u mnie. Mam nadzieje,że Ci się w tym cyklu uda!Trzymam kciuki!Wtedy poprosze o dokładną nazwę Twoich:)

Gość nikulam
O dziś jestem pierwsza:)Zgłaszam się więc do robienia kawki:)

Druga..hooooop. hoooooooooooo Poszły Kozy w las ..nawet w piatek poszły niektóre i .....wilki je zjadły:)

Gość nikulam
femina30----albo wybrały zamiast kawki coś mocniejszego i jeszcze odsypiają :)

tez musze zakyualizowac tabele bo jednak @ sie pojawił.... z opoznieniemmmmmmm wielkimmmm ale jest.... i starania czas zaczac... choc na razie w marzeniach... ale kto wie co za 14 dni bedzie moze akuracik moj M wydobrzeje.... NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL effa9...................12.02.......25-30............... . .28....11 kacha86...............21.02.......28-29.....tak.......2 2.......5 Klaudia0405..........23.02..........30........?........2 6........2 Meg75.................24.02.........29........tak..... 34........2 Mfigielek.............26.02.......27-29.......tak...... 24.......5 Ziarenko lnu...........27.02......29-35......nie........25......7 Chciejka26...........03.03.......28-32......nie.......26 .......4 ewika74...............05.03......27-28......tak.......34 .......4 Lola83-1...............05.03........?..........nie...... .25........6 M_M...................08.03.........29-?.......nie...... ..24......2 klaudia1985.........10.03..........32-36 nie.........24.......5 Folik32................07.02.........31-44....nie........32.....5 POCZEKALNIA PO OWU DO KOŃCA CYKLU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Celcia84................25.01........?...........?...... .. .24....12 Dosiaaa.................27.01........?...........?...... .. .28.....2 kate z olka............27.01......???..........?...........24...... .3 Bombelek83..........31.01........?...........?.......... . 25.....2 Dziewczyna Bonda...06.02......27-28........?.........33......2 Nyny...................06.02........28..........?....... ...23.....7 Rea....................08.02......32-38.......nie...... . 30......3 Fermina30.............11.02......25-26.....TAK........30 .....7 patrycja75...........16.02.......30-33......tak......33 .......8 nikulam................19.02.......30-33......tak......3 0.......3 Ognik80...............21.02.......28-30......tak...... 28.......2 BRZUCHATKI NICK...................TC....TERMIN POR.......WIEK......płeć Kate79.................11.....08.2009.............30.... . ....... nitaanita..............8.....02.09.2009..........23..... ....... Sara_24................7.....08.09.2009.........24...... ...... Angioletto.............6....18.09.2009..........24...... ...... mooncia...............5....27.09.2009...........22...... ......

jeszcze raz bo mi sie termin @ popieprzył... NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL effa9...................12.02.......25-30............... . .28....11 kacha86...............21.02.......28-29.....tak.......2 2.......5 Klaudia0405..........23.02..........30........?........2 6........2 Meg75.................24.02.........29........tak..... 34........2 Mfigielek.............26.02.......27-29.......tak...... 24.......5 Ziarenko lnu...........27.02......29-35......nie........25......7 Chciejka26...........03.03.......28-32......nie.......26 .......4 ewika74...............05.03......27-28......tak.......34 .......4 Lola83-1...............05.03........?..........nie...... .25........6 M_M...................08.03.........29-?.......nie...... ..24......2 Folik32................09.03.........31-44....nie....... .32........5 klaudia1985.........10.03..........32-36 ....nie.........24.......5 POCZEKALNIA PO OWU DO KOŃCA CYKLU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Celcia84................25.01........?...........?...... .. .24....12 Dosiaaa.................27.01........?...........?...... .. .28.....2 kate z olka............27.01......???..........?...........24...... .3 Bombelek83..........31.01........?...........?.......... . 25.....2 Dziewczyna Bonda...06.02......27-28........?.........33......2 Nyny...................06.02........28..........?....... ...23.....7 Rea....................08.02......32-38.......nie...... . 30......3 Fermina30.............11.02......25-26.....TAK........30 .....7 patrycja75...........16.02.......30-33......tak......33 .......8 nikulam................19.02.......30-33......tak......3 0.......3 Ognik80...............21.02.......28-30......tak...... 28.......2 BRZUCHATKI NICK...................TC....TERMIN POR.......WIEK......płeć Kate79.................11.....08.2009.............30.... . ....... nitaanita..............8.....02.09.2009..........23..... ....... Sara_24................7.....08.09.2009.........24...... ...... Angioletto.............6....18.09.2009..........24...... ...... mooncia...............5....27.09.2009...........22...... ......

REA_ no pisz jak tam testowałas czy juz na zwoklnienie poszłas.... ????

Ja trzecia ;) Witam kobietki!Nikulam moje testy to też LH TEST firmy Hydrex no zobaczymy co z tego wyjdzie w tym m-cu mam wielką nadzieję że @-szon mnie nie odwiedzi...No właśnie gdzie się podziały REA i FOLIK od piątku ślad po nich zaginął ;( Haaaalooooo!Odezwałybyście się w końcu!

ja jestem i @ tez i z tego sie ciesze bo nie chce hormonów... a mnie bedzie pewnie mniej bo mam problemy z M dfzis do lekarza idziemy i szybciej wychodze wiec musze sie obrobic... A Rea_ - pewnie sie dziecko pojawi tyle ze nas troche przetrzymac chce i jak nam chlupnie wiadomoscia - ale jaka kobiety - to nas normalnie pozatyka z wrazenia.... zobaczycie... teraz obmysla jak to zrobic KOZA jedna... wyłas bo juz Ci rogi widac... i nie chowaj sie...

Jest i Folik a jednak @ masz?Miałam nadzieję że jednak Ci to jajo w tym cyklu nie ucieknie.A jak tam twój M?Miał ten RZM?

Klaudia0405 ---- no @ dostałam - i to nic innego jak stres mi robi takiego psikusa... wiec sie dziewczynki nie stresujcie... nigdy tak nie miałam a teraz sie 2 cykle jak sie staram pochrzaniły... A M był na rezeonansie... ale cos bąkneli mi tak przez zęby ze cos mu sie tak w srodku w kregach urwało i w dol wpadło... ale dopiero dzis wynik.... wiec dopiero cos dzis pewnego sie dowiemy...

Gość nikulam
Klaudia0405----mamy więc dokładnie te same, kurcze może więc coś ze mną nie tak,że działaja nie tak jak powinny. No nic trzymam za Ciebie kciuki i bedę slezić jak się SPRAWA rozwija:) Folik32 przykro,że @ przyszła choć masz rację lepiej to niż hormony na wywołanie!a do tego już za parę dni mozesz się znowu starać a to przecież przyjemne:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować