Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 No wiem Meg że inna ale właśnie to mnie martwi bo z pierwszą było ok.A teraz?luteina na podtrzymanie,plamienia jakieś brązowe no i ten ból krzyża nie wiem czy to normalne?Beata a Ciebie boli cały czas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Meg75 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 Klaudus ja z pierwsza ciążą od 5 miesiaca lezenie !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 A czemu?co się działo?zawsze raczej na początku się chyba leży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Meg75 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 Klaudus smignelam sobie na spacer do lekarza taka kontrola a ona pyta czy przyjechalam autem tego samego dnia leki i lerzenie rozwarcie na maxa!!! Nie mialam pojecia ze przesadzam z gimnastyką i spacerkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 Ach te ciąże...jest dobrze a za chwilę może być zle.Juz mam dość nie będę się martwić na zapas.Zobaczymy co jutro mi gin powie?Dopiero mi założy kartę ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ORCIO 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 Hej dziewczyny ,ja tak na szybko dobrej nocki ,zdrowka i spokoju... jutro lekarz , postaram sie napisac co i jak . mam szereg obaw , normalnie pietra pospolitego . co innego ja laik jak sobie wywnioskuje a co innego zetknac sie oko w oko z profesjonalna opinia. FERMINO - dzieki za zalozenie tego topiku i WAM kochane ze on trwa , przynajmniej moge napisac te moje frustracje a nie kolejny miesiac gryzc w sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 HEJ Klaudia mnie praktycznie cały czas bolą krzyże a dziś z nerwów to i brzuch boli. Wyobraźcie sobie że bratowa mnie zwyzywała od przepraszam za wyrażenie dziwek i kurw itd za to ze chce mój aparat ja jestem w szoku i nie myślałam że można tak kogoś potraktować za to ze sie chce odzyskać coś swojego SZOK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Czerwiec 22, 2009 witam was wszystkie tak macie racje to jest toksyczny zwiazek!!! ale dzis jestem z siebie dumna ,bo nie odebralam tel od niego !!! bylam u lekarza....@ zatrzymala sie ze stresu,przepracowania itp..kazal przystopowac,a nawet jak praca zbyt stresujaca to ja zmienic hehhe...jak mu wyjasnilam ,ze sama dla siebie pracuje to zrozumial,ale mimo wszystko nie zmienil zdania...nie dal tabletek na wywolanie,bo powiedzial,ze powinnam dostac @ za kilka dni i bez sensu pakowac we mnie niepotrzebne hormony...a poza tym wszystko ok...czesto latam siusiu okazalo sie ze to zapalenie pecherza wiec dal tabletki i cos na sluz...a reszta super,powiedzial,ze nie mam sie stresowac brakiem ciazy i nie myslec o tym chociaz na wszelki wypadek wypisal w jakie dni bzzz..ale po co mi to teraz...daje na luz z M.... mialam brac mieszkanie,ale jeszcze poczekam pomieszkam u rodzicow,bo i tak sama jestem a chociaz mamie pomoge jak z nia mieszkam..w zwiazku z moim pozostaniem w domu jutro zaczyna sie remont pokoju :) dzis kupilam meble i nowe wyrko :) tata pomogl finansowo...ale bedzie milo...kolejny nowy start w zyciu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Dzieńdoberek! Beatko___mnie już nic nie zdziwi...wystarczy komuś pozyczyć pieniądze albo coś i już masz wroga.Tacy są ludzie niestety bez honoru dlatego najlepiej nie pożyczać. Chciejka____a gdzie Ci będzie lepiej niz u mamy?ja bym nieraz wróciła do tamtych czasów gdzie btył obiadek podany,to co lubię....Fajnie jest na własnych śmieciach no ale dobrze robisz ze zostajesz u rodziców.Nie łudż się że M sie zmieni to już taki typ,Zostaw go rzuć i tyle bedzie miał na co zasłużył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Dzien dobry dziewczyny. Ja zmykam do pracy a wszystkim zycze milego dnia:-) Chciejka No to dobrze ze nie pakuje lekarz w Ciebie zadnych tabletek na wywolanie okresu sam przyjdzie,i mniej sie stresuj:-) i z glowa rob to co robisz:-) a remoncik fajna sprawa tez bym chciala ale narazie niemam szans co i jak. To milego dnia.ja zmykam do pracy.papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Witaj Klaudia:D Jak samopoczucie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Hej Lola!Samopoczucie juz lepiej krzyż mnie przestał boleć.Jadę zaraz po wyniki badań a po południu mam do gina.To zbieram się chociaż wcale mi sie nie chce... Chmurka____jak tam sesja?czujesz już ruchy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Witajcie. Kurcze u Nas dale j leje juz mam dosc,nic mi sie nie chce i jakis dołek mnie dopada,spie cały czas . U mnie 29dc @ nie ma a temp 37 i obiecałam sobie że jak dostanę @ to koniec z termometrem!!! Komu kawke i placuszka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Dzien Dobry Babolki. Ja w pracy od 2 godzin,mam nadzieje,ze szybko zleci,bo pogoda cuuuuudna. Milego dnia. Odezwe sie pozniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fermina30 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 hej Dziołchy! Nikulam, ja Cie rozumiem, bo sma tez zbadalam jednak meza po pol roku staran, lekarz naciskal, zeby od tych badan zaczac. Dziewczyny, wczoraj bylam u gina, widzialm swoje malenstwo, ktore juz ma 7 cm od pupy do glowy:) Gdzie ono sie tam miesci???? Troche sie martwie, bo badanie przeziernosci karkowej wyszlo 2mm, wiem, ze norma, to 2, 5, lekarz mowil, ze nawet 3mm, ale i tak sie troche boje. On powiedzial, ze mozna zrobic dokladnijesze badania, ale nie oleca, bo niby ciaza w normie, ale, ale ale.... Dziewcyzny, jakie mialyscie wyniki tej przeziernosci, jezeli wiek ciazy ma znaczenie, to ja robilam w koncu 12 tc wedlug obliczen lekarza, on nawet mowi, ze to 13 tc, choc nie wiem, skad wzial ta trzynastke?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fermina30 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Orcio, dja znak jak bylo u lekarza i nie zamartwiaj sie niepotzreebnie. Masz racje, topik to mijesce do ktorego sie wraca, ja nie zawsze udzielam sie z taka czestotliwoscia, jak dziewczyny, ale czytam, to mi pomaga, juz ponad pol roku tu siedzimy.. Ogolnie to niesamowite taki widok czlowieka w sobie, takie az dziwne, niewiarygodne, ze moj motylek rzeczywiscie tam sobie mieszka.. Pytalam o czeste siusianie, powiedzial ze to normalne przez jakis hormon a nie przez nacisk na pechrz..jeszcze nie. Nikamo, mialo nie byc mierzenia szyjki! Nie pchac paluchow! Klaudus, pokoju, spokoji, kazda ciaza inna, tak, jak dziecko pewnie bedzei inne, Ty inna, starsza troszke, nie martw sie. Pozatym moze inaczej przezywalas pierwsza ciaze, wszystko bylo nowe, teraz masz porownanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Ferminka ja szyki nie mierze bo nawet nie umiem:) Tylko jeszcze tempke bo cos dziwny mam ten cykl i chyba zrobie dzis test Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Oj Ferminko no właśnie mam porównanie i w tamtej ciąży było zupełnie inaczej oby tylko było wszystko ok.Odebrałam wyniki badań,wszystko w normie tylko hemoglobinę mam niską 11,6 a to dopiero początek 3 m-ca.Poza tym mocz:flora bakteryjna liczna,drożdże i składniki mineralne dość liczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 I nie martw się bo każde dziecko ma inne wymiary w brzuszku też przecież nie ma jakiejs dużej różnicy?Co lekarz na to powiedział? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Hej Babolki!!! Nikulam, umawiamy się na piątek:)))) wizytę u gina mam dopiero w przyszłym tygodniu, ale coś u mnie jest nie tak w tym cyklu, zobaczymy co powie lekarz.... Nowa - ja już nie wiem, co mogę tobie powiedzieć, żebyś się nie stresowała, nie mam już pomysłu - jeszcze mi się jeden kołacze: - a czy ty nie pomyślałaś, że nie zachodzisz w ciążę, bo właśnie nie minuty, żebyś o tym nie myślała? Czy nie sądzisz, że blokujesz wszystko w sobie? Ja tak myślę. Powiem więcej, jeżeli z tym nie zawalczysz, zniszczysz sobie zdrowie nerwami. Tak naprawdę nic ciebie nie goni, wiek, praca, nic i tak jak tobie mówiłam, twojemu pierwszemu dziecku nie zrobi żadnej różnicy fakt, czy rodzeństwo będzie starsze o 3 lata, czy o 5..... Poganiasz siebie sama, sama kręcisz bata na siebie i poprostu sobie szkodzisz... ja trzymam kciuki najbardziej za to, żebyś miała do tego zdrowe podejście:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Chciejka - ufff, dobrze mówisz, gon palanta, niech idzie komuś innemu głowę zawracać swoimi wątpliwościami, im szybciej tym lepiej dla ciebie! Klaudia, Ferminka ma rację, oprócz tego, że każda ciąża jest inna, to ty sie przecież też zmieniłaś.... napewno wszystko będzie dobrze, po tej historii z tą ignorantką lekarką wydaje mi sie, że jakiś dobry duszek czuwa nad tą twoją fasolką;) Beatka - ale sie tobie bratowa trafiła, fiu, fiu, a poszczułaś swojego męża na nią? nie odezwałabym się już w ogóle do niej, jak to taka prostaczka. Twój M powinien walnąć pięścią w stół, opierdzielić małolatę, postawić do pionu i kategorycznie zażądać zwrotu pieniędzy. Jeżeli to puścicie płazem, dziewczyna nigdy nie nauczy sie wartości pieniądza! I myślę, że na aparacie nie poprzestanie..... Ferminko, a co to jest ta przezierność kochana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Witam! U mnie dziś jest tak wstrętna pogoda jak mało kiedy... Pada z przerwami - w przerwach nie pada, tylko leje! :\\ A właśnie mam dziś dzień wolnego. Jutro prawdopodbnie też wolne i - nie zgadniecie... też ma lać.... :( Chcieliśmy sobie gdzieś ze znajomymi pojechać i przelecieliśmy prognozy dla wszystkich regionów Europy osiagalnych samochodem i ... wszędzie leje! No może poza Irlandią, jak donosi Ania (Szczęściara!) :) W akcie desperacji braliśmy pod uwagę nawet Gdańsk - tam miało nie lać (wyjątkowo), ale 13 stopni nad morzem to żadna przyjemność... I w dodatku troche od nas daleko :) U której z Was nie pada? A u mnie 20 dc. Piersi bolą, śluz biały w dużych ilościach, tempka 37,3 - ale to pewnie wszystko zasługa luteiny, którą biorę 3 dzień. Klaudia - fajnie, że krzyż już nie boli Beata - ja bym na tą bratową z pazurami poszła - kobiet w ciąży nie zamykają... :) Nikamo - no rób tego testa, bo coś mi tu fasolką pachnie... :) Chciejka - gratuluję mądrej decyzji :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Mam nadzieję REA ;) Annoli u mnie nie pada tzn w lubelskim nawet słoneczko świeci i jest baaardzo duszno! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Klaudia - a co tam u Was ciekawego do zwiedzania w okolicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Annolia u nas tez pada (podkarpackie) ,wyobraźcie sobie że moja kuzynka pojechała na wczasy do Chorwacji i tam tez leje!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa81 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 hej dziewczynki REA masz racje niszcze sobie zdrowie tymi nerwami, ale ja inaczej nie potrafie. odebralam dzisiaj wyniki z krwi, no i nie sa dobre.ten cykl byl bez owulacji :( tak wiec starania na nic.wiedzialam,ze to ze mna cos jest nie tak.mam dostac jakies tabletki.wiecie czy to sa jakies hormony?najlepiej sie dzis zaszyje i bede plakac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 Ło matko, u mnie jest potop, jak rajd extremalny, cały wrocław w wodzie, ledwo dojechałam do pracy... co do wczasów - moi znajomi pojechali do chorwacji na żaglówkę, leje nonstop:((( co to się dzieje? apokalipsa chyba????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 nowa, a ty pracujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowa81 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 REA nie pracuje, zajmuje sie dzieckiem,w przyszlym roku jak maly pojdzie do przedszkola, to wtedy pojde. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 23, 2009 i tu jest problem chyba, masz głowę zajętą tylko jednym... jak pójdziesz do pracy, to się to zmieni.....inne problemy, wyzwania, mam nadzieję, że satysfakcja, wtedy człowiek 2/3 dnia, ma inne zmartwienia... do tego dochodzą świadczenia, ma się bezpieczenstwo psychiczne, czego mnie teraz brakuje.... a do tego czasu musisz jakoś przetrwać... nie wiem, może starania przerwać na moment, powiedzieć sobie, ok robię sobie urlop od tego, zapisuje się na jogę, siłownię, obojętnie! jak ty chcesz kochana w tę ciążę zajść, jak ty znerwicowana jesteś? pazurami jej nie wydrapiesz..... ja poszłabym do pracy od razu, poprosiłabym mamę, teściową o pomoc przy dziecku, wynajęłabym opiekunkę i zrobiłabym coś tylko dla siebie.... nie wiem,jak mogę tobie pomóc.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach