Nikamo74 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Ha ha :) Rea najlepsze ogórki sa takie mniejsze ,bo zawsze sa twardniutkie(a wiemy że jak twardy to najlepszy...nie tylko ogórek:) ) Wodę gotujesz z solą i powiem Ci ze rózne sa szkoły jedi wrzatkiem zalewaja inni letnia woda ,ja daje letnią i do słoiczka wkładasz ogórki ,czosnek,koper,chrzan i zalewsz woda i zakrecasz i finito!! . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Hej dziewczyny! Na ogórkach się nie znam (moja mama zawsze robi), ale dziś pierwszy raz w życiu zagotowywałam pożeczki :), bo mam ich mnóstwo w ogrodzie. Nie miałam pojęcia jak to się robi, ale jeden telefon do mamy i wszystko jasne :) Tak to jest, jak się za młodu człowiek migał do robót kuchennych ;) Tzn zawsze asystowałam przy pichceniu, ale nie pytałam ile czego sie daje i jak długo gotuje. Moją specjalnością były zawsze wszelakie ciasta i słodkości, ale jak życie przymusiło to i zwykłe gotowanie opanowałam. Choć u mamy i tak lepsze :))))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Witakcie kobiotki:D Wkoncu mam juz weekend:D dopiero qw poniedzialek do roboty:D a teraz siedze i pije kawke:-) i czytam co napisalyscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Ale strasznie malo sie Was wypowiada widze ze wakacje sie zaczely to juz odpuscilyscie topik:( no szkoda szkoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 A co do moich starań o zafasolkowanie, to dziś 28 dzień cyklu i cisza.... Jeszcze wczoraj dawały o sobie znać jajniki, to jeden, to drugi. Dziś jedynie piersi jeszcze bardziej dokuczają - teraz jeszcze rozbolały sutki. Tak wogóle to wyszły mi takie brzydkie żyły i to nie tylko na piersiach, ale i trochę na brzuchu i udach.... Blllleeee.... Jutro chyba zrobię test (kupiłam wczoraj, i o dziwo. dałam mu na razie spokój :) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Witaj Lola! Ale masz fajnie! W środę weekend zaczynać :) !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Lipiec 1, 2009 REA__Nikamo podała przepis ja zalewam gorącą wodą z solą zeby się dobrze przykrywki zamknęły i stawiam w cieple i ciemne miejsce na 2 dni a potem w chłodne.Ale takie 2-3-dniowe są najlepsze ;) Jeśli masz naczynie ceramiczne to jeszcze lepiej niż słoiki. Ja nie dodaję czosnku,tylko koperek i trochę gorczycy. Annolia___robisz jutro test? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Annolia No niestety mamy tak malo pracy ze robimy 3 dni tylko a 4 wolne. Ale chociaz odpoczne bo kregoslup mi daje popalic a i jeszcze dzis brzuch bolal przez dzien i sutki a kilka dni temu piersi po bokach.dzis u mnie dopiero 14dc a czy @ przyjdzie 15 lipca to niewiem bo juz na tabletkach nie jade. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Klaudia____tak, jutro zrobię teścik.... trzymajcie rano za mnie mocno kciuki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Annolia ja tez bede trzymala kciuki jutro rano za ciebie i dawaj znac co i jak:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Dowiecie się zaraz po eMie, który pewnie będzi czatował pod drzwiami z łazienki :) Albo może i dopiero trzecie, bo nie wiem czy nie będę krzycze z radości/złości i wtedy jeszcze w grę wchodzą siąsiedzi :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia0405 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Annolia będę trzymać ;) Lepiej się nastawić że nic z tego nie wyjdzie a potem niespodzianka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annolia 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Jakoś się tak specjalnie nie napalam. Jak nic z tego, to poprostu za parę dni znów się weźmiemy do roboty! eM już zaciera ręce.... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spacer w chmurach 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Cześć, dziewczyny Klaudia, nie pisałam, bo mam słabszy dostęp do komputera i przez jakiś czas będę tu sporadycznie, ale myślę o Was. Jak się czujesz? Ciekawa jestem jak znosisz ciążę. Ja czuję pukanie maluszka codziennie, wieczorami, rano, lub gdy siedzę lub jem. Jutro chcemy poznać płeć. Jak życie, kobietki? Pogoda daje w kość. Tak dzisiaj lało, potem znowu grzało. Pływałam we własnych butach na tym deszczu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 opisałam sie jak głupia i co złe hasło wpisałam a dobre pisałam bo wszędzie mam takie samo hasło . Chmurko fajnie że już może sie dowiecie sie jaka jest płeć dziecka daj znać jak po wizycie u gina jak rośnie dzidziuś itd..... Rea ogórki im mniejsze tym lepsze a ja do słoika daje koper czosnek chrzan na litrowy słoik daje łyżke stołową soli i zalewam letnią wodą przegotowaną;-) i są pyszne a ja lubie ostre wiec dużo chrzanu daje jak robie małosolne bo jak na zime to mniej daje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Witajcie:))))) zrobiłam test i są II kreski cudownie tak bardzo się cieszę Annolia - trzymama kciuki, jeżeli okarze się że ty też jesteś w ciąży to będziemy miał bardzo bliski termin porodu buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Joanna gratuluje kreseczek :-) ale miło ze mamy następna brzuchatke. jak sie czujesz masz jakieś objawy już?????????????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 PRZED OWU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Orcio...................22.06..................?........ ....30........6 ewika74...............04.07 około????......nie..........34 ....... Folik32...............11.07.......27-42.....nie......... .32........7 patrycja75...........12.07.........32........tak.......3 4 .......12 Lola83-1..............15.07.......23-28........nie..... .26........10 nikulam................17.07........30-33...nie......... .30........7 POCZEKALNIA PO OWU DO KOŃCA CYKLU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Chciejka26..........25.04........28-31.....nie........26 .........5 Meg75 ................26.06.........29........tak........34...... ojjj... Annolia................02.07..........28........tak..... ..27........2 BRZUCHATKI NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Bombelek83..........18.................07.10.09........ . ..25.. ..... ...... Ognik80...............16.....01.06.....26.10.09........ . ..28 .. ..... ...... Mfigielek..............17.....24.05.....08.11.09..... .......24 . ... ... .... Animonda.............19....24.06......10.11.09....... …...25 ...chłopiec M_M...................21.....14.07......14.11.09...... ......24.. ... ........ Spacer w chmurach..18....02.07.....03.12.09............22.......... . Fermina30...........13......20.07....05.01.10.... . ……..31 .........? Klaudia0405...........9......30.06.....31.01.2010..... ...26........ Beata2611.............9......20.07....03.02.2010 . .....26.......... Anka323..............9.......11-12.07.......30.01.10... .....23........ Nikamo74.............5........08.07........01.03.2010... ..35....... joanna84..............5.......22.07.........07.03.2010.......25...... Nikamo74 już nie jesteś ostatnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 coraz ładniej ta ostatnia tabelka wyglada :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Beata2611 jeszcze raczej nie po za tym że odczuwam częściej głód i chodzę czesto do toalety, zastanawia mnie tylko jeden fakt, że nie bolą mnie jeszcze piersi jak się dotknę to czuję takie napięcie ale nic po za tym ale chyba za wcześnie na bolące piersi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 oczywiście do toalety chodzę często robić siku naszczęście nie ciągnie mnie na wymioty, chociaż zprzy pierwszej ciąży wymiotowałam po 12 tc a jak sprawa wygląda u Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Na bolące piersi je4szcze masz chwilke ale już niedługo hi hi mnie dalej bolą a to już 10 tydzień. a siku to moja zmora latam do kibelka jak wściekła ale w pierwszej ciąży też tak miałam. ile mineło już od terminu @ jak miała Tobie przyjsć???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Joanna ja tą ciąże dużo gorzej przechodze niz pierwszą bo w pierwszej to nic mi sie nie działo nawet nie pamiętam żeby mnie piersi bolały ani nie wymiotowałam a teraz to tyła tragedia ale już jest dobrze zaczełam wreszcie jeśc;-) a Ile ma Twoje pierwsze dziecko????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 ja mialam nie regularny @ więc trudno powiedzieć ale będzie tak 5 dni po przewidywanym@ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 moj synuś gdyby teraz żył to miałby skończone 9 miesięcy,niestety jest w niebie 2 tyg przed planowanym terminem porodu przycisnol za długo pępowinę i odcioł sobie przepływ tlenu i krwi a Twoje ile ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 ok ja kończe musze córcie uspać i sama już padam miałam racowity dzień jeszcze raz GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!! :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-);;-) Dbaj o fasolke i o siebie i ostrożnie ze wszystkim pozdrawiam pa pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna84 0 Napisano Lipiec 1, 2009 papa życzę zdrówka:)))))))))))))))))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Witajcie Joanna wielkie gratulacje mow tu zaraz jaki sluz mialas jaka tempke i jakie objawy:D super nastepna do listy sie dolanczasz:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 joanna żeczywiście pamiętam o pisałaś przecież straszne jest jak dziecko oczekiwane nagle umiera przykro mi ale zobaczysz teraz bedzie dobrze i maleństwo sie urodzi piękne i zdrowe i wynagrodzi Wam Cierpienia po stracie pierwszego dzieciątka. Moja córcia ma już 7 lat skończyła w styczniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Lipiec 1, 2009 Cześć Lola fajnie że mamy brzuchatke nową Ok Wy sobie poplotkujcie a ja ide małą uspać i pewnie z nią padne ;-) do jutra babeczki miłych snów i Joanna pamietaj bedzie dobrze z dzidziusiem i UWAŻAJ NA SIEBIE i maleństwo nie dzwigaj bo to taka mała bezbronna kruszynka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach