Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivka11

ćwiczenia na poprawę wzroku... dr Bates

Polecane posty

Gość olivka11
Zaczynam od dzisiaj ćwiczenia, bo zaczynam się już martwić o mój wzrok (jestem krótkowidzem). Narazie będę kożystała z internetu, ale w poniedziałek zamierzam być w księgarni i planuję kupić książkę dr Batesa pt,,Lepszy wzrok bez okularów metodą dr Batesa". Fajnie by było aby był ktoś jeszcze kto zaczął by ćwiczyć ze mną... może miałabym więcej motywacji..:) Zaczynamy, co wy na to?:)

Gość cbaer
je też bym chciała ale mieszkam a wsi i jakoś nie mam czasu w najbliższym czasie wybrac się do miasta bo mam tylko 16latale słyszałam, że to jest dobra ta metoda. Życzę sukcesu i wytrwałości :)

Gość bhjmfcfn
nie slyszalam o tej metodzie. czy duze wady tez leczy? i 4?

Gość bhjmfcfn
- 4 dioptrie

Gość olivka11
dzięki:) widzisz cbaer jednak mamy coś wspólnego... bo ja też mieszkam na wsi i ... też mam 16 lat. Ja akurat w poniedziałek wybieram się do lekarza to mam okazję, że mogę wstąpić do księgarni. Poczytam troche jeszcze na ten temat, miejmy nadziję, że rezultaty będą:)

Gość cbaer
lol :) ja wybieram się do okulisty na początku grudnia :) jaki zbieg okoliczności :)

Gość olivka11
tak, duże wady też leczy. podobno kiedyś wyleczono kogoś z wadą -20D. Po kilku latach już bez problemu mógł poruszać się bez okularów. Ja mam -2D. Chciałabym aby moja wada zmniejszyła się chociarz o jedną dioptrię. ale brak mi mobilizacji. Mam nadzieje, że topik się rozwinie i będziemy mogły się nawzajem mobilizować:)

Gość olivka11
ja też:) a dokładnie to 9 grudnia:) zobaczymy ile znowu mi wzrok poleciał......:(

Gość cbaer
ja mam jedno oko -2,5, drugie -2. do tego zez :(......... jak byłam mniejsza mi nie przeszkadzał, ale teraz..... :( w dodatku sporo siedze przed kompem, ale staram się ograniczać :)

Gość olivka11
ja też dość długo siedzę przed kompem, ale nie wyobrażam sobie życia bez niego tak na dłuższą metę. To napewno też psuje wzrok... ale co zrobić, takie życie. Całkiem nie odmówię sobie komputera.

Gość olivka11
to co Cbaer, może zaczniesz razem ze mną? nic nie tracisz, a ile możesz zyskać...:)

Gość cbaer
ja tak samo :)

Gość cbaer
Zapytam sie okulistki o tą książkę podczas wizyty. i znowu będę miała puszczane do oczu te okropne krople po których widzi sie jak przez mgłe i tak pieką i robione badania w kt órych trzeba równo trzymać oczy co przy moim zezie jest trudne raczej przez dułyższy czas... :( lecę :) dobranoc! :D

Gość olivka11
papa. a może teraz wypowie się ktoś komu pomogły te ćwiczenia... tak na mobilizacj:)

Gość cbaer
olivka zglądasz tutaj jeszcze????? co u ciebie słychać???? jak tam ćwiczenia???