Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa001

pomocy

Polecane posty

Gość kolorowa001

Witam, mam prawie 17 lat. Biore tabletki anty juz prawie pół roku. Wiadomo staram się brac regularnie ale czasami zdarzało sie, ze zapominałam i było spoznienie pare godzin. Ale nie wiecej niz 5 -6. Od jakiegos czasu nie mam na cid ochoty do jedzenia, pobolewa mnie podbrzusze i jakos tak sie dziwnie czuje.Dziaisaj rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Co robic ?

Gość anik...
gratulacje, bedziesz mamą:) Mysle ze powinnas zrobic badanie z krwi bhcg zeby miec 100% pewnosc ze to ciąza. testy czasem sie mylą( bardzo rzadko) I koniecznie idz do ginekologa. Jestes jeszcze młoda i wystraszona ale dzieciątko to najwieksze szczescie w zyciu

Gość kolorowa001
najgorzej mnie boli to , ze sie zabezpieczałam i nie kochałam sie bezmyslnie bez zabezpieczenia , tylko dbałam o zabezpieczenie.I prawdopodobnie jestem tym jednym procentem ehh mam nadzieje ze dam rade.

a mi się wydaje,że nie jesteś tym jednym %.sama piszesz, ze czasami zapominałaś i brałaś nie regularnie. To nie witaminki,które bierzesz jak sobie przypomnisz ! A teraz jeszcze będziesz wypisywała,że tabsy są nie skuteczne bo mimo brania wpadłaś

Gość kolorowa001
ale ja nie mówie ze sa nie skuteczne :) A starałąm sie brac regularnie , czasem wiadomo , były jakies odstepy ale najdłuzsza to chyba z 6 godzin , tak to z pare razy godzinka moze dwie .I z tego co czytałam to jak sie człowiek spóżni z braniem z godzinke , dwie to czytałam, ze to nic nie zaszkodzi ehh

nie znam się dokładnie bo nie biorę w szufladzie leżą 3 opak.tasów ale właśnie dlatego,że jestem roztargniona i zabiegana ,ciągle o czymś zapominam to nie zdecydowałam się na nie. (9 lat współżyję i jeszcze nie zaszłam więc nie potrzebuję ich.Tym bardziej,że chyba było by to nie rozsądne bo myślę,że za jakiś roczek będziemy się starać o dzidziusia. może brałaś jakieś leki ,które obniżyły skuteczność tabletek,

Gość kolorowa001
ojj przejmuje sie , ale wiem , ze nie moge sie ałamac bo to nikomu na dobre nie wyjdzie. Mój chłopak ma 24 laPodejrzewam , ze jutro sie załąmie po zrobieniu drugiego testu.

Gość kolorowa001
najgorzej sie tego boje , ze rodzice powiedza ze ich zawiodłam. Dosyc dobrze sie ucze i nie ukrywam ze oni mieli juz wielkie plany, ja sadze ze sobie poradze ale oni pewnie sie załamia.

Gość kolorowa001
mysle , ze mnie nie zostawi.A mozna powiedziec ze nawet jestem tego pewna.Własnie z nim rozmawiałam ale powiem mu dopiero jak bede pewna na 100%.

lepiej idz do gin albo zrob sobie tesk z krwia on jest zawsze wiarygody a jak sie okaze ze jestes na ewno w ciazy to musisz jakos sie przygotowac zeby powiedziec o wszystkim rodzicom cop nie bedzie latwe

Gość kolorowa001
jutro zadzwonie do gina. A co do mojego pisania to jestem załamana ale jakos to jeszcze do mnie nie dochodzi. Jestm zła na siebie i zastanawiam sie co dalej.

co dalej?bedziesz musiala wychowac to dziecko tzn nie bedziesz musiala bo to twoje zycie i twoje decyzje zawsze mozna oddac ale to najprostsze rozwiazanie.potem mozna zalowac.teraz jestes zalamana ale potem nie bedziesz umiala zyc bez swojego skarba a twoj facet ma juz tyle lat ze na opjca wsam raz hehe a ile jestescie ze soba?

Gość kolorowa001
Napewno nie oddam dziecka i bede starała sie mu zapewnic wszystko co najlepsze. Jadną z pierwszych moich mysli po zobaczeniu testu była taka , ze jakos dam rade bo co jak co mój chłopak ma juz na tyle lat ze moze byc ojcem. A jestesmy ze soba ponad rok

to nie jest zle co nie swiadczy o tym ze i tak jestes dosc mloda osoba jak na bycie mama ale coz stalo sie i tyeraz trzeba byc silnym i wziac sie w garsc.

Gość kolorowa001
Wiesz co mi sie wydaje ze najgorzej to jest sie załamac i byc na wszystko obojetna. Żałuje tylko ze tak szybko sie to stało , juz jakbym miała te 18 lat to jakos inaczej. Ale jak urodze to do osiemnastki zostana mi jeszcze 3 miesiace. A ty szczesliwa ona masz dziecko ?? Ile masz lat ?? Pytam bo szczerze mówiac to myślałąm , ze jak tu napisze ze mam 17 lat i w ciazy to zaraz mnie jacys " zyczliwi " zjada. Ale musiałąm gzdies sie wygadac.

mam 20 lat i nie mam dziecka ale wiem jak sie czujesz bo gdzies jak bylam w Twoim wieku to tez maialm taka sytuacje ze sie balam ale na szczescie facet byl przy mnie i sie opkazalo ze nie jestem jednak w ciazy. pamietaj ciaza to nie choroba.po co mialabym Cie jechac skoro po 1 to nic nie zmieni i w niczym Ci nie pomoze a po 2 nie mam do tego prawa bo kaz\dy popelnia bledy ale wazne jest to by umiec za nie placic

Gość kolorowa001
Boje sie tylko reakcji rodziców , to chyba najbardziej. A tak po cichu to jeszcze mam nadzieje , ze ten test sie pomylił i jutro jak zrobie to , ze wyjdzie inaczej.

a ile dni po stosunku zrobilas ten test?ja tez sie balam najbardziej reakcji rodzicow ale to zrozumiale.na pewno nie beda zadowoleni pewnie beda krzyczec ale potem im przejdzie.dla kazdego byl byto na pewno duzy szok.w ktorej klasie jestes 1 liceum?

Gość kolorowa001
w drugiej. Urodziny mam teraz w grudniu.To sa jakies prawie trzy tygodnie po stosunku.

o widze ze grodniowa dziewczynka tak jak ja hehe testy mozna robic nawet 6 dni po stosunku jednak najlepiej gdy robi sie je w dniu spodziewanej @.a czego zrobilas test okres Ci sie spoznial?

Gość o szczesliwa ona
nie mozna robic 6 dni po stosunku tylko 6 dni OD ZAPLODNIENIA!! a to juz moze byc nawet pare dni roznicy

Gość o szczesliwa ona
testy sie raczej nie myla w ta strone tzn ze jak jest pozytywny to jestes w ciazy... ale moze zdarzyl sie jakis cud i sie pomylil:D ale mimo wsyztsko zycze ci wszytskiego naj, poradzisz sobie;)

Gość kolorowa001
Nie , okres zawsze dostaje pare dni po odstawieniu kolejnego opakowania tabletek. Wiec jeszcze zostały mi dwa trzy dni. A zrobiłam bo jakos tak sie dziwnie czuje, podbrzusze mnie boli jak na okres ale do niego jeszcze pare dni i ogólnie ja nie wiem czy tak jest czy z paniki juz tak sobie wmawiam ale na nic nie mam ochoty do jedzenia.Jednk mysle ze to jedzenie to ze zdenerwowania o i jeszcze piersi mnie bola jak na okres ale jak juz piszłam do niego jeszcze z pare dobrzych dni.

wiesz tak jak ktos pisal testy moga sie mylic gdy wychodzi jedna kreska a okazuje sie ze jestes w ciazy gdy wychodza 2 to zadko sie tak zdaza ze sie myla.a ta 2 kreska byla bardzo wyrazista czy slaba?