Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thgfhsdfgf

CZY POLSKA KIEDYKOLWIEK BĘDZIE KRAJEM BOGATYM?

Polecane posty

Gość thgfhsdfgf

bo chyba marne szanse są na to :O

polska już jest bogatym krajem :O czego narzekasz :O Polska zalicza się do grupy państw wysoko rozwiniętych i jakiegokolwiek kryterium by nie przyjąć na pewno będzie w pierwszej 50 z około 200 państw na świecie więc nie przesadzaj... mogłabyś żyć w Czadzie, Kongo albo Mongolii

Gość thgfhsdfgf
też tak sądzę :O i jak tu nie wyjechać z kraju? wszędzie apelują żeby pracować w ojczyźnie, a nie na obczyźnie, też za tym jestem, ale z drugiej strony chcę jakoś godnie żyć... mogłabym ale nie żyję :O

polska jest krajem bogatym. ale źle zarządzanym po prostu.

Gość masz racje lasss

Gość Sebek1
Idioci? Idiotki? Tylko "a ja wygrałem życie" gada do rzeczy? Co to za pytanie? Polska przez większość istnienia była stosunkowo bogatym, a teraz też nadrobiła zaległości. Poza tym co ma niewola do rzecz, co to już Polska nie ma prawa być bogatym krajem. Przecież nikt nie mówił, że kraj w niewoli musi być biedni. Tak naprawdę było parę kiepskich momentów w historii. Strasznie przesadzacie z tą "smutną historią". A dzisiaj Polska jest krajem ewidentnie bogatym i wysoko rozwiniętym. Wszelkie instytucje tak nas postrzegają, poza tym widać ogromny rozwój gołym okiem. A wy tu takie kwestie od siedmiu boleści poruszacie. O matko! Ja wiem, że z takimi marudami nie chcę mieć nic z wspólnego.

Gość Sebek1
W drugim wersie miał być wykrzyknik, tuż po "gada do rzeczy".

Gość Donaldino Słonce Peru
POd rządami PO POlska jest bogata

Gość psuj żarówkowy
Polska nie będzie bogatym krajem dopóki nie będziemy mieli wpływu na to kto nami rządzi. Teraz nie mogę zagłosować na tego kogo bym chciał bo mam do wyboru jakieś miernoty partyjne. Jeżeli politycy nie będą odpowiadać za to co wyprawiają - a na razie nie odpowiadają za nic to tutaj dobrze nie będzie, co najwyżej kilku procentom żerującym na wykorzystywaniu innych za minimalną krajową. To tylko tyle i aż tyle.

Gość Sebek1
Chyba żyjecie w innym, smutnym wymiarze, bo prawdziwa Polsce jest w całkiem dobrej sytuacji.

Jeśli uważacie, że Polska jest krajem wysoko rozwiniętym, jeźdźcie do Anglii - tam ludzie żyją naprawdę:o

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
Polska staje sie coraz bogatsza z tym ze inne kraje, te z ktorymi chcemy sie porownywac tez sie bogaca i finalnie zawsze bedzie tak ze przecietny Niemiec czy Anglik bedzie bogatszy od przecietnego Polaka:o dogonic te kraje mamy szanse tylko wtedy gdyby one nagle z jakiegos powodu zubożały..

Gość Sebek1
Mylisz się, Polska bogaci się o wiele szybciej i statystycznie będzie to coraz bardziej widoczne. Poza tym różnica jest stosunkowo niewielka, zwłaszcza porównując do większości krajów świata. Poza tym wcale nie musimy nikogo ścigać.

Gość Sebek1
ja jestem prezesiem jednego banku i nie nażekam

Gość Sebek1
Ja ci się zaraz podszyję :/ Nie jestem prezesem żadnego banku! Naprawdę wam się tak źle tu żyję, czy narzekacie tak dla zasady, bo zawsze wam czegoś brakuje. Większość z was pewnie narzeka nie mając ku temu wyraźnych powodów.

Gość gość
Polska to kraj WYSOKO ROZWINIĘTY i nie są dane wzięte z sufitu. Spójrzcie sobie na wskaźnik HDI. W Polsce ten wskaźnik jest VERY HIGH - BARDZO WYSOKI. A że nie jest jak w Anglii... no k***a mać, czego wy oczekujecie po 20 latach od upadku komuny?

Gość gość
Nie doceniacie tego, co macie i narzekacie. Plujecie na Polskę siedząc w GB, a że to dzięki tej wrednej, złośliwej Polsce jesteście tam, gdzie jesteście - macie prawo pracować w najbogatszych krajach na świecie, to tego nie liczycie, że zawdzięczacie to Polsce. Bo to Polska weszła do Unii, gdyby los trochę inaczej się potoczył, do dzisiaj byłoby tu, jak na Ukrainie. I nie byłoby gastarbajterów na zmywakach i głupiego wymądrzania się zza granicy. DOCEŃCIE TO.

Gość gość
Będzie jak się pozbędziemy przede wszystkim Bolka - mistrza SB lotto, Donaldinho - malarza kominów i pierwszego piłkarza III RP, Bronka ''Bula'' Szczynukowicza, wściekłego Stefana od szczawiu i mirabelek oraz ich kolegów

Gość pozdrawiamyy ruudego
nie. bieda az piszczy dno dno dno nie porownujcie polski do biedniejszych krajow tylko do takiej anglii np gdzie angol odwala te sama robote a dostaje 10x tyle 🖐️ :O

Gość Ale to już było
Polska jest sprzedana i nie ma mowy żeby było lepuiej dokąd będą rządzić naszym krajem nieudacznicy i obcokrajowcy! Polacy są parobkami żydków!

Gość gość
ja wolalabym wiedziec czy polacy beda kiedys bogatym spoleczenstwem