Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebe*

Gdzie sie podziały wyzwolone kobiety?Apel o więcej feminizmu!!

Polecane posty

Gość kobieta nie dorównuje
inteligencją mężczyźnie, więc nie może być traktowana jako ktoś mu równy, co nie oznacza, że nie powinna byc traktowana przez mężczyznę dobrze. Równouprawnienie to wymysł szalonych kobiet.

PRZYKŁAD jak zaczne wrzeszczeć na faceta to sie rozkobiecam bo kobiety reagują emocjonalnie jak facet pierdolnie piescia w stół i wrzeszczy to moze bo jest facetem co ma do tego płec? kazdy ma emocje :P dobranoc ps nie pisz ze nie zrozumiałes bo sie zdenerwuje;)

Gość Bebe*
Mysle ze za bardzo to nadinterpretujesz. Żyje wedlug takich samych sprawiedliwych zasad, na rowni z mezszczyznami których zanam, kolegów czy mojego chłopaka i jest mi z tym bardzo dobrze i nie oznacza to ,że chciałbym byc jak facet.. wręcz przecinie uwielbiam to ze kobieta jest kobieta.. męższczyzni ustepuja mi miejsca ,kupuja kwiaty ,przepuszczaja w drzwiach,a ja pozostajeje kobieta. W moim zyciu nie wystepują takie rzeczy jak chora zazdrośc,zamartwianie sie czy mnie ktoś nie zdradza. Wgłębiajac sie w to bardziej moze jest to uzaleznione od stopnia rownosci inteligencji kobiety i mezszczyzny tak by nawzajem stymulowali swoj rozwoj.. :)))

Jestem :) Kobiety i mezczyzni sa inni, ale chodzi o to, zeby byli ROWNI w prawach (takze obyczajowych) :) Czesto najwiekszymi przeciwniczkami tej rownosci sa niestety same kobiety. Wciaz pokutuje w spoleczenstwie przekonanie, ze kobieta bez faceta u boku jest mniej wartosciowa. Mozna by o tym ksiazke napisac, ale nie chce mi sie rozpisywac :)

sami-czko.........no wlasnie co ma do tego plec?? ps. faceci tez reaguja emocjonalnie!!! bo jest to jak najbardziej ludzki odruch. czy kobiety dawniej- nie kszyczaly? nie walily reka w stol? cos ci sie pomyrdalo. ps2 chcialas chyba powiedziec ze kobiety rozumuja emocjonalnie a faceci logicznie.:)

oj co do Waszej meskiej logiki to mam wątpliwości enamorada napisała w to co chciałam napisać. Bez faceta jestem równie silna jak bez Niego ;) dobranoc teraz moze zasnę

eee-marmolada wybacz ale nie kumam, co masz na mysli mowiac _zeby byli rowni w prawach?? a nie sa?? poprosze o przyklad

sami-czko- to czy jestes silna bez ,czy Z facetem to zalezy tylko od ciebie i nadal nie widze zwiazku z feminizmem.

masz watpliwosci co do tego ze facet w zyciu kieruje sie GLOWNIE logicznym mysleniem i argumentacja,a kobiety emocjami i uczuciami ? hm...no ciekawe...:D ps. mialas juz spac! :P

ech juz czuje ze sie nie dogadamy czy Ty czytałes to co wkleiłam? Bebe popierasz?choć w/g mnie nie podała przykładu feminizmu

No dobrze, chocby prosty przyklad: facet moze uprawiac seks z kim chce i kiedy chce, kobiecie wypada to robic tylko z milosci. Nie wspominajac o tych wszystkich mamusiach opiekujacych sie domem, dziecmi i mezem, bo przeciez one sa do tego stworzone.

Gość Bebe*
Ja Ci moge dac kilka przykładow, tylko sa to sytuacje wynikajace z tego ze wiele kobiet swiadomie lub nie ulega mezszczynie. Na przykład potrafi wiecej wybaczyc mezszczynie, wiecej tolerowac, poswiecac sie bez granicznie, wybaczac.. bo nie wyobrazaja sobie zycia bez faceta.

a ja podam inny dlaczego TYLKO faceci maja ustepowac kobietom msc w autobusie?Równość to równość widze cieżarna to jej zwalniam msc ... co do chorej zazdrosci w związkach....jestem pewna siebie wiec wiem ze mnie facet nie zdradzi.bo mnie wybrał Osiągam sukcesy w pracy to nie dlatego ze mam cycki tylko dlatego ze mam wiedzę wiekszą od innych w firmie itd itd dobranoc juz na 100% :P

Gość Bebe*
Niestety to w autobusach juz zadko kiedy funkcjonuje , zeby mezszczyna ustapił kobiecie miejsce.. co najwyżej starszej babci. Mimo to np. znajomy gdy ustapi Ci miejsce siedzące gdzies na imprezie jets to raczej wyraz dobrego wychowania i grzecznosci niz ustepowanie kobiecie bo jest słabsza... Ps.Mysle ze kobiety nie dorównują męższczyną poziomem inteligencji..Kobiety czasami ich przewyższaja. ;)

*Sami* a ja podam inny dlaczego TYLKO faceci maja ustepowac kobietom msc w autobusie?Równość to równość widze cieżarna to jej zwalniam ms samiczko-wlasnie dajesz przyklad nie logicznego myslenia,ciezarnej ustepujesz bo jest w ciazy-a nie ze jest kobieta!! gdzie tu rowne prawa?? inaczej by bylo jesli ty jako kobieta ustepowalabys miejsca facetowi-dlatego ze chcesz rownych praw. a bebe podala przyklad na KOBIECOSC czyli to co jest w was najpiekniejsze!! a nie na idiotyczny feminizm

marmolada wybacz ale to co piszesz to sa zwyczaje kulturowe,obyczajowe oraz wychowanie i nadal nie widze tu zwiazku z rownouprawnieniem. chcesz to "bzykaj "sie z kim chcesz i kiedy chcesz-czy ktokolwiek ci broni?? czy prawo tego zabrania? ja prosze o przyklad braku rownych praw! plissssss

Gość Bebe*
Męższczyźni z regóły boja się kobiet inteligentnych i pewnych siebie, dlatego tak wielu męższczyzn którzy dostają dreszczy na słowo feminizacja,ale mamy też wyjątki jak widac :))

ooo!! to mchetnie potwierdze-faceci boja sie madrych kobiet-ale jacy-tacy ktorzy im nie dorownuja... ja dostaje wysypki na dzwiek slowa feministka-wybaczcie ale dla mnie to po prostu idiotka. kobieta dla mnie jest rownoprawna partnerka-ale jako facet chce zeby byla kobieca!! mam wstret do BABOCHLOPOW :)

Gość Bebe*
Moze dlatego bo męższczyźni wyobrażają sobię feministke jako kobiete która chce byc męzszczyzną, chodzacą w flanelowych koszulach meskim krokiem ubiegajaca sie o prace ochroniarza w klubie nocnym, nie wiedząc do końca ze każda kobieta ma inny poziom tak to nazwe- sfeminizowania :)

No Twoje logiczne rozumowanie mnie powala Antychryst:O czy pytanie brzmi ''lubicie feministki''? żal powiadam żal

feminizm ten dobry (nie ekstremalny) zakorzenia się z trudem z winny samych kobiet, które publicznie wygłaszają tezy zdecydowanie antyfeministyczne, kiedy jest im to wygodne, np. kobieta jest gorszym ginekologiem, mniej delikatnym, niż mężczyzna? Dlaczego? Bo jest kobietą, a facet tego nie ma itd., itd., więc jest ostrożniejszy. Aneta Krawczyk jest bohaterką, bo się dała zmolestować. Dlaczego żadna feministka nie upomniała się o kobiety krzywdzone przez takie, jak ona, które nie zwykły załatwiać sobie pracy przez łóżko? Bo jest moda, słuszna zresztą, na tępienie molestowania. Ale po co zadawać sobie trud dostrzeżenia drugiej strony medalu. Potrzebujemy przecież wyraźnej bohaterki, programowo skrzywdzonej

sami czko-to moja odpowiedz na post Bebe....to tak dla rozjasnienia, bo widze ze nie tylko moja logika cie powala :P:P ciekawe czego tak ci zal ? tego ze do tej pory nie podalas odpowiedzi na zadne pytanie,czy ze nie potrafisz? :( chyba nie chodzi tu o GLUPIE wymiany epitetow tylko dyskusje na argumenty.

heheehe nie rozbawiaj mnie:P nie sprowokujesz mnie do emocjonalnego myslenia:P miłego dnia szowinistyczna świnio :classic_cool::P

Gość Bebe*
Moj post mowi o tym ,ze coraz mniej jest kobiet ktore sa wyzowolone i swiadome swoich mozliwosci, za to wciaz wiecej tych które uzalają sie nad własnym losem, nie wierza w siebie a w niektorych wypadkach nawet sa ponizane lub chociazby manipulowane przez mezszczyzn.. Nie chodzi mi o zaden feminizm czy nienawisc do facetow..ale o inteligencje i odwage by stac z nimi na rownym stopniu. Czy sa tu kobiety wyzowolone? Chetnie wymienie opinie na kilka pogladów..

wow...a to sie trafila twarda ,pozbawiona emocji-sami..czka :P szowinistyczna swinia zyczy milego wieczoru :)