Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebe*

Gdzie sie podziały wyzwolone kobiety?Apel o więcej feminizmu!!

Polecane posty

Bebe* (onethink@onet.pl) .................. sa ponizane lub chociazby manipulowane przez mezszczyzn...... kobiety tez ponizaja,a jak uwielbiaja manipulowac facetami :D Nie chodzi mi o zaden feminizm czy nienawisc do facetow..ale o inteligencje i odwage by stac z nimi na rownym stopniu. o i to wedlug mnie jest ok. inteligencja a nie feminizm :) bo jakos nie moge tych dwoch rzeczy polaczyc :) z szowinistycznym pozdrowieniem.:P

Gość dojrzała kobieta123
Jestem wyzwolona ale nie jestem feministką. Nie wyobrażam sobie zycia w samotności, do szczęścia jest mi potrzebny mężczyzna, ale nie byle jaki, takiz którym mi dobrze. Lubie dbac o faceta, gotować itp. Jednocześnie jestem świadoma własnej wartości, robie w zyciu to co chcę, nikt mi nie narzuca swojej woli, czerpie radość z sexu, zdarzyło mi sie zaliczyc faceta bo tego chciałam.

zaje fajnie-tylko prosze mnie oswiecic-bo poza szowinizmem nie posiadam zdolnosci logicznego myslenia :) co dla ciebie znaczy wyzwolona? czy ktos cie ograniczal w czyms? co takiego rewolucyjnego zaszlo w twoim zyciu ze teraz czujesz sie wyzwolona?? tylko prosze drukowanymi i mozliwie lopatologicznie,bo jak juz zauwazylem mam powazne problemy z logika . :P

Gość Bebe*
chcąc nie chcąc feministki maja rozum i napewno sa kobietami ineligentnymi, mysle ze mezszczyzni poprostu czasem wybieraja kobiety ulegle i podatne na ich sugetsie niz te ktore potrafia sobie bez problemu radzic bez nich.

Gość Bebe*
Kobieta wyzowolna to taka ktora n ie boii sie powiedziec facetowi ze idzie na impreze z kolezankami (ostatnio przez apodyktyczngeo chlopaka mojej kumpeli 5 znas musialo zrezygnowac z imprezy bo ona miala zakaz..) nie plaszczy sie przed kolesiem jak ja zdradza bo nie boii sie byc sama, nie wybacza po raz 10 tego samego bledu bo wierzy w nagle olsnienie i zmiane charakteru swojego partnera, placi za siebie a bynajmniej nie sprawia jej to zadnego problemu, nie daje sie wykorzystywac w obowiazkach domowych wierzac w spiewke ze kobieta od zawsze zajmowala sie domem, jak ma ochote na sex z facetem ktorego zna kilka dni to to robi bo wie ze nie jest dziwka, nie ma problemu z wlasna sexualnoscia, nie boii sie uzywac seksapilu, nie pozostaje obojetna wobec dwzunacznych albo zlosliwych zaczepek kolegow z pracy, odpowiada z podwoja riposta, nie boii sie powiedziec NIE, okazuje swoje uczucia ale nie daje ich wykorzytywac przeciwko sobie... jest tego bardzo duzo...

Gość RobinChut vel Duck de Chujnia
Wyzwolone kobiety zagubiły się w pustce wolności. kobieta która była mi poślubiona dostała ode mnie dużo pięniędzy poczem ruszyła się rozwijać dziś jest w pustce którą zapycha coraz to nowym chujem który za każdym razem jest ten jedyny.pieniędzy już nie ma jest stara musi pracować . pył bitewny zgliszcza

jakis tam rozum to ma kazdy,(nawet taka szowinistyczna swinia jak ja :) ) natomiast feministki ciagle podkreslaja ze domagaja sie rownych praw (tego chyba zadna z was nie zaprzeczy?) ja sie tylko pytam( od poczatku :P ) w czym te prawa sa lamane?? kto ,komu i gdzie broni rownych praw? a ze mezczyzni wybieraja sobie czesto mniej inteligentne od siebie i ulegle -to chyba zrozumiale.

jaka jest najinteligentniejsza komórka w ciele kobiety?

Gość Bebe*
Kobieta kobiecie nie równa... napoewno Twoja kobieta miala jakies problemy ze soba albo z Toba, nie znam sprawy wiec nie oceniam.. ale nie mylmy kobiet ktorym nie wyszlo w zyciu z kobietami wyzowolonymi..

bebe- dla mnie to co piszesz to po prostu kobieta madra,inteligentna,pewna siebie i wiedzaca czego chce. ale ok- niech bedzie ze to nazywa sie wyzwolenie :) jakos wyzwolenie kojazy mi sie ze zrzuceniem jakichs kajdanow..cos w rodzaju" zabronione prawnie"

a prp pos--odsyłam do rozmowa wyzwolonej ,,frytki,, - z cejrowskim (yyoutube) elektroda również dorównuje klasą np ,,koko szanel,, .ajakie toto wyzwolone z majtek bo teraz te stringi. stringi so fajne

Gość Bebe*
Na przyklad... prawa kobiet w pracy. Czesto kobeity sa narazone na szowinistyczne zarty ze strony wspolpracownikow,ja spotykam sie z tym srednio raz w tygodniu, naszczescie potrafie sie odwdzieczyc roznie uszczypliwym komentarzem.. Po nastepne tendencja oceny kobiet jako dziwki bo uprawiala sex z 20 facetami majac powiedzmy 23 lata. a faceta krolem zycia i farciarzem jak majac 20 bzyknal juz 50. Po trzecie spychanie obowiazkow domowch w calosci na kobiety, moj facet musi sie zemna dzielic obowiazkami i robimy to sprawiedliwie ale w wiekszosci polskich rodzin pokolenia naszych rodzicow wszelkie obowiazki wciaz spadaja na kobiete. Po nastepne seksistowkie traktowanie ciala kobiety, wykorzystywanie w reklamach, spychanie roli kobiety do przedmiotu sluzacego tylko przyjemnosci. Jest tego wiele, ale nie o feminizmie jets moj topic!! AAA:D:D Ps.Dlaczego faceci wybieraja kobiety mniej inteligentne od siebie??

Gość ROBIncHuT de la freeeeeeeeeeee
no przecież te wyzwolone ni muszą się fotografować .mogą powiedzieć be

Gdzie sie podziały wyzwolone kobiety ?Apel o więcej feminizmu!! musze zarzucic ci klamstwo :P co jest na koncu ??? ale po kolei- Na przyklad... prawa kobiet w pracy. Czesto kobeity sa narazone na szowinistyczne zarty ze strony wspolpracownikow,ja spotykam sie z tym srednio raz w tygodniu, naszczescie potrafie sie odwdzieczyc roznie uszczypliwym komentarzem.. to ze kobiety sa narazone na takie zarty-to jest kwestia wychowania i kultury osobistej- nie widze tu zwiazku z prawami pracowniczymi.!! ps. na takie zarty mozna natknac sie wszedzie ,w sklepie,na ulicy,w miejscu zamieszkania! nie ma to nic wspolnego z prawem.

Gość Bebe*
To ma zwiazek z tym ze mezszczyzni uwazajac kobi słabsza istote pozwalaja sobie na tego rodzaju komentarze.. do kolegi z pracy raczej bys sie nie odwazyl powiedziec zartu w nawiazaniu do jego seksualnosci, albo wzial by Cie za geja i dostałbys z prawego sierpowego albo przestał traktowac cie powaznie (nie mowie tutaj o kumplu z ktorym po pracy chodzisz na mecze,ale o wspolpracowniku z ktorym lacza cie tylko stosunki zawodowe)

po drugie- to tez jest kwestia wychowania,srodowiska itd.buraka nie zmienisz-nie widze zwiazku z prawem :P po trzecie-to juz od kobiety zalezy co ma w domu-jak sobie wybrala to tak ma!! amen nic komu do tego-jesli zle wybrala to albo -noga dupa brama ,albo niech sie meczy skoro tak lubi.:P po kolejne :) postaw sie w roli sprzedawcy np. ladnej bielizny-jesli zalezy ci na sprzedaniu towaru to robisz taka kampanie reklamowa zeby sie towar najlepiej prezentowal,jesli nie- to plajtujesz -znaczy nie nadajesz sie do tego interesu-zajmij sie sprzedaza marchewki. ps. cialo kobiety jest czyms najpiekniejszym i wartym tego aby je czcic i wielbic-CO W TYM ZLEGO??? jestem pewny ze ty tez lubisz sie atrakcyjnie ubrac.

akurat w moim przypadku sie mylisz-mam ryj niewypazony-zawsze mowie to co mysle i mam gdzies co kto o mnie mysli. sierpowego tez sie nie boje-uwazam ze jak mam racje to moge przywalic slownie,raczki tez mi natura dala i wiem co to sierpowy :P:D lubie tez zartowac z innych,jak i z siebie....taki rodzaj przesiewu-sztywniakow nie lubie-wiec ich naturalnie eliminuje.:P

Gość Bebe*
Rozumiem wykorzystanie zdjecia kobiecego ciala do zaprezentowania bielizny,ale w dzisiejszych czasam wykorzytsuje sie go do reklamy opon samochodowych, batonikow, skarpet czy pasty do zebów.. Kobiece ciało jets czyms pieknym i od wielu wiekow mezszczyzni sie nim zachwycaja przez utrwalanie na obrazach, zdjeciach w wierszach... niestety w 21 wieku stalo sie ono narzedziem do sprzedazy towaru jak i skutecznym sposobem uprzedmiotowienia kobiety..

takie samo twierdzenie mozna by zastosowac do pudziana reklamujacego klej do glazury,albo malysza reklamujacego poczte polska :P mnie to nie przeszkadza, a tobie??

Gość Bebe*
Omg! Ty naprawde nie rozumiesz co mam na mysli??? Malysz i poczta Polska a nagie kobiety i sexistowskie reklamy np. mobile king

.. niestety w 21 wieku stalo sie ono narzedziem do sprzedazy towaru jak i skutecznym sposobem uprzedmiotowienia kobiety.. } :D:D:D🖐️ Pisz więcej.

Gość poliszko
feministkom się wydaje,że jak wezmą cały świat na swój garb("stery w swoje ręce"),to faceci zaczną je dopiero szanować(że spłacają z nimi kredyt w równych ratach ,płacą rachunki i kupują jedzenie).Feministki są po to,żeby facetowi było lżej.Najlepiej wmówić kobiecie,że jest coś watra,dopiero,jak dzieli z facetem koszty utrzymania

ja nie jestem kobietą wyzwoloną zadbałam o to żeby nie musieć się z niczego wyzwalać :P

ale jestescie dziwni najpierw kobiety mają stac sie bardziej solidarne ,a wtedy damy rade całemu światu męskiemu

wtedy damy rade całemu światu męskiemu sami... ależ my dajemy radę całemu światu męskiemu.....

bebe-ja to rozumiem ,natomiast ty udajesz ze nie rozumiesz. teraz to ty udajesz szowinistke-kobieta w reklamie to be,przedmiot, sexizm,a facet to ok? brednie!