Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulilka

Roczna dziewczynka w ciąży!

Polecane posty

Gość lulilka

Choć Saudyjka ma dopiero roczek, w jej brzuchu rozwija się płód. Do niecodziennej anomalii ciążowej doszło w wyniku złego rozwoju bliźniaczego płodu w łonie jej matki. Lekarz, który zajmuje się tym przypadkiem, wyjaśnił powód ciąży: „Kiedy matka dziecka była w ciąży, miała dwa płody w brzuchu. Z jakiejś przyczyny jeden rozwinął się w środku drugiego. Dlatego dziewczynka urodziła się z płodem w brzuchu”. Nie wiadomo, co lekarze zrobią z płodem, tak aby dziewczynce nic się nie stało. Arabia Suadyjska ma wielu wybitnych specjalistów, którzy zajmują się nietypowymi przypadkami, także wśród dzieci. Odpowiadają między innymi za rozdzielenie polskich bliźniaczek syjamskich z Janikowa. zdjecia: http://www.papilot.pl/diety-zdrowie/news/2008/11/2275-roczna-dziewczynka-w-ciazy.html

Gość tfyrt
wow :)

Gość 561651
chyba nie przeżyje jeśli nie usuną ciaży :(

Gość nokia 6230
o w dupe... dobre skad to wiesz?

Gość julka2525
straszne współczuje rodzicom tej dziewczynki

A to drugie dziecko to nie jest pasozyt? Slyszalam kiedys o chlopcu, ktory mial w brzuchu swojego brata blizniaka. Byl to po prostu nierozwiniety prawidlowo plod, ktory pasozytowal na zdrowym bracie.

oczywiście, że pasożyt - "fetus in feto", a nazywanie tego "ciążą" to grube przegięcie, żeby zrobić sensację - to zjawisko na pewno nie ma nic wspólnego z tym, co normalnie nazywa się "ciąża".

Gość wiem o tym
no coz znam taki przypadek bardzo dobrze, moja siostra tez miala blizniaka tylko zagniezdzil sie w jej pepku. Nie mozna nazwac tego chyba plodem czy czyms w tym stylu, tylko pozostaloscia po zyciu plodowym. Fakt, ze kiedy miala ok 6-7 lat zaczelo to rosnac i trzeba bylo wyciac ale byly rozne opcje na poczatku - wlacznie z rakiem (moi rodzice przezywali wtedy koszma)

Gość wiem o tym
to ze blizniak zostaje wchloniety przez drugiego w czasie zycia plodowego to znane przypadki tylko dziwi mnie ze ktos napisal ze ta dziewczynka "jest w ciazy" ???