Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadarty nosek

Nie chcieli pochowac naszego aniolka.

Polecane posty

Gość ale bzdury gada
jakie upokarzające? autorko, masz prawo wybrać sobie cmentarz na którym zostanie pochowane.

Gość niestety mama 3 dzieci
byl plodem a nie czlowiekiem, swoja droga ciekawe czemu nie chca chowac plodow skoro tak zazarcie ich bronia przed aborcja przejrzalas wreszcie na oczy jaki wspanialy jest klan czarnych??????

Gość bardzo Ci współczuję
Aktualnie obecny stan Kościoła nie ma nic wspólnego z prawdziwą wiarą i duchowością. To odrażający zastęp czarnych kleruchów, którzy nie mają nic wspólnego z pośredniczeniem między Bogiem a człowiekiem. Dlaczego Twój Synek nie został uznany za człowieka, któremu należy się pochówek w duchu katolickim zgodnie z Waszą wolą, którą to przysięgę składaliście przecież przy zawieraniu związku małżeńskiego w obliczu Boga... Dla czego równocześnie Kościół potępia antykoncepcję i uznaje plemnik za istotę ludzką??? Dla mnie jest to chore, co się jeszcze musi wydarzyć, żeby wreszcie kler zszedł na ziemię i był LUDZKI DLA LUDZI... Ja osobiście nie uznaję spowiedzi w konfesjonale i stosuję antykoncepcję. Bardzo ci współczuję i uważam, że nie powinnaś tej sprawy pozostawiać obojętnie.. idz gdzieś wyżej, potem do Tvn do uwagi, niech się świat dowie, co za zwyrodniała forma katolicyzmu w Polsce kwitnie... Trzymaj się..

Ludzie, ja nie rozumiem, co Wy piszecie??Jak to plemnik jest istotą ludzką?? Kto Wam nawciskał takich głupot, albo na podstawie czego wyciągneliście te wnioski??NIGDZIE w nauce Kościoła nie nazywa się plemników istotami ludzkimi!

Gość jakto22
nie rozumiem , mówisz że nie chcą Go pochowac , a potem że pogrzeb sie juz odbył ?????

Gość do pszczoły
posłuchaj, ile się w kościele mówi o tym, że nie wolno zabijać nienarodzonych dzieci, nie wolno stosować antykoncepcji.

nie wiem czy dorbze zrozumiałam normanie nie chcieli pochowac ale jak dałas pieniądze to pochowali czy tak?

Gdy kobieta chce się poddać aborcji, to jej nie wolno, bo to JUŻ człowiek. Gdy chce pochować swoje zmarłe dziecko, nie może bo to jednak JESZCZE NIE człowiek. Czegoś tu nie rozumiem.....

onk3, kazdy z trzech ksiezy, a ktorymi rozmawialismy nie zgadzal sie na pochowek, nawet ten z innego miasta, oddalonego od nas 20km. W koncu ulegl po dlugich negocjacjach i blaganiach meza, widzac nasze lzy i cierpienie. Jednak mam nadzieje, ze to go przekonalo, a nie pieniadze, ktore zaraz potem zaoferowalismy. :( Nic nie zwroci nam dzidziusia.

Gość superrrrrr
Stanowisko kościoła zmieniało się w ciągu wieków co do tego kiedy człowiek się staje człowiekiem itp. To jest fragment tego co znalazłam w wikipedii: "Stanowisko Kościoła katolickiego w kwestii aborcji nie było jednolite na przestrzeni wieków. Najstarszy pozabiblijny dokument chrześcijański Didache nazywa powodujących poronienie mordercami. Według nauczania św. Augustyna dusza wnika do ciała 40 dni po zapłodnieniu. Potwierdził to Sobór Nicejski II w 787 roku stwierdzając, że u mężczyzn dzieje się to 40 dni po zapłodnieniu, a u kobiet po 80 dniach. Tym samym Kościół katolicki rozróżniał ciężar grzechu aborcji przed i po tym terminie. Stopniowanie pokut w zależności od stopnia rozwoju płodu przewidywał penitencjał staroirlandzki. Penitencjał przypisywany św. Bedzie Czcigodemu na kobietę powodującej poronienie przed 40 dniem nakładał roczną pokutę, a po 40 dniu miała pokutować jako zabójczyni. Św. Tomasz z Akwinu twierdził, że aborcja nie jest grzechem zabójstwa dopóki płód nie został obdarzony duszą. W 1869 roku papież Pius IX w Konstytucji Apostolicae Sedis zabronił aborcji w każdym okresie ciąży, w tym także w okresie preembrionalnym." Znalazłam też w necie blog księdza, można mu zadawać pytania. Jest tam notatka o podobnym problemie i on twierdzi, że prawo kanoniczne popiera takie pogrzeby. Jednak delikatnie wyjaśnia, że stanowisko księży może być różne i trzeba im wyjaśnić, że prawo na to pozwala. Trochę to śmieszne, bo chyba co jak co, ale od każdego się wymaga znajomości swojego zawodu. Przeczytaj tę notatkę z blogu koniecznie: http://ksluco.blog.onet.pl/2,ID323972630,index.html

Ogromnie Ci współczuję i łączę się z Tobą w bólu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie... prawda jest taka że dla księży 3 tygodniowy płód to już człowiek, katolik i członek kościoła, robią wielkie halo z aborcji, a dzieciaczka 25 tygodniowego nie chcą pochować :( Powinien spojrzeć realnie na Wasze cierpienie i nie utrudniać tej i tak trudnej chwili... Księża to obłudnicy, sama się przekonałam że szczerze uważają się za gatunek lepszy od kobiet, są chciwy i sztuczni. Najchętniej nie chodziłabym do kościoła ze względu na nich, ale w Boga wierze... i chodzę na mszę ale staram się nie słuchać dennych kazań, jedynie ewangelię i czytania... Mam nadzieję że Twój smutek i ból minie i że masz odpowiednie wsparcie. pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Męża.

Dziekuje za wsparcie. Najchetniej codziennie juz bym chodzila na grob dzidziusia naszego skladac swieze kwiaty i zapalac swieze znicze. Trzeba jezdzic do innego miasta. maz chce za jakis czas postawic maly,piekny pomnik, a ja mam takie nie dobre uczucia, ze on lezy akurat tam, a nie na naszym cmentarzu, gdzie lezy takze moj tato, dziadkowie, a takze rodzina ze strony meza. :(

Gość jestem wierzaca i prkatykujaca
i w glowie mi sie to nie miesci....aborcja jest zla bo zabija czlowieka ale 25 tygodniowy dzidzius to juz nie czlowiek??? zall.....o

wiecie co? TO JEST POJEBANE!!!! antykoncepcji nie wolno, bo TAM JUZ JEST ZYCIE , usuwac nie wolno, zabezpieczac sie nie wolno, postinoru nie wolno A POTEM SIE OKAZUJE ZE JEDNAK NIE CZLOWEK! nie chodze do kosciola.

bo to jest tak: musi być akt zgonu by kosciół pochował człowieka. a kiedy dziecko rodzi sie o dużo za wcześnie to wtedy jest to poronienie. a kiedy jest poronienie to szpital nie wystawia aktu zgonu. też nie chodze do koscioła i uważam że kościół katolicki jest obłudny.autorce życzę szczęścia i zdrowego potomstwa w przyszłości.

do pszczoły posłuchaj, ile się w kościele mówi o tym, że nie wolno zabijać nienarodzonych dzieci, nie wolno stosować antykoncepcji. Ale nie ma ani słowa o tym, że plemnik to czlowiek. lyndal bo to jest tak: musi być akt zgonu by kosciół pochował człowieka. a kiedy dziecko rodzi sie o dużo za wcześnie to wtedy jest to poronienie. a kiedy jest poronienie to szpital nie wystawia aktu zgonu. Kiedy ja leżałam w szpitalu, była ze mną kobieta do aborcji ze wskazań medycznych. Gdy urodziła swoje dziecko w 16. tyg. ciąży, dostała ze szpitala wszelkie papiery potrzebne do ZUS-u, akt zgonu itp. To chyba nie jest jednak tak jak Ty piszesz-kiedys tak było, ale zmieniono to.

Gość zbulwersowana999
Co za obłuda ten cały kosciól. Jak tak zakaz aborcjibo to dziecko, nie uzywac tabletek wczesnoporonnych tych do 72 godzin bo to juz dziecko. A teraz nie chca pochowac. Ja na Twoim miejscu , jak uz dojdziesz do sibie urzadzila taka szopke w kosciele ze jeszcze by mi zadoscuczynienie zaplaciuli. Jak tak mozna , szczyt normalnie szczyt chamstwa.

Gość tere tereska
zasranym obowiązkiem każdego klechy jest ochrzcić i pochować!!!!! Serdecznie Ci współczuję :(

zadarty nosku- bardzo współczuję :( i mocno cię przytulam. trafiłas naprawde na idiotów, wg. prawa mozna pochowac dziecko urodzone na kazdym etapie ciązy- nawet jesli to \"tylko\" 4 czy 5 tydzien. nalezy ci się połowa urlopu maciezyńskiego, a także zasiłek pogrzebowy. jesli chciałabys porozmawiac to podaj swojego maila, moze będe mogła w czymś pomóc.

Gość wenix
wielce przeciw in vitro , przeciw zgładzaniu embrionów a dziecko 25 t to niby kto? ja od dawna nie chodze do koscioła wierze ino w boga

Gość jussaa
to sie w głowie nie mieści:( kościół to pieniądze w dzisiejszych czasach,niestety...