Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem materialistką

Dlaczego kobiety wyzywacie od materialistek ? Przeciez one nimi nie sa

Polecane posty

My po prostu chcemy zaradnego faceta ktory bedzie odpowiednio o nas dbal, abysmy czuly sie jak ksiezniczki, by wokol nas skakal facet i dbal by niczego nam nie brakowalo. Chcemy czuc sie pewnie a nie myslec czy starczy do pierwszego czy nie. Chcemy ladnie sie ubierac, dobrych kosmetykow uzywac, chodzic na basen, na fitness aby dla Was mezczyzni ladnie wygladac !! I gdzie tu materializm ? Moim zdaniem jak ktos mowi o kobiecie materialistki to po pierwsze na zadna nie zasluguje bo je obraza a po drugie ma kompleksy na punkcie innych facetow ktorzy potrafia bardziej zadbac o kobiete a ich po prostu nie stac. Moja rada - zamiast wyzywac kobiety od materialistek wezcie sie za porzadna robote bo kobiety cenia zaradnosc a nie narzekanie na kazdym kroku i bzpodstawne wyzywanie :-p

typowa marna poniedziałkowa prowokatorka...... no cóz pozostaje ci tylko złozyc reprymende i oznajmic ze trzeba było sie uczyc by miec na te kosmetyki...teraz pozostaje ci tylko AVANTI,ALLEGRO (dział uroda) i piekne reklamy w czasopismach, ale zawsze lepsze to niz nic:P...patrzenie nie boli:D Facet jest od partnerstwa a nie od łożenia kasy na leniwa materialistke..

Dlaczego uważacie, że to prowokacja ? Dla mnie facet, który wyzywa kobiety od materialistek jest debilem i tyle bo w ten sposób leczy swoje kompleksy :-o I to ma być prowokacja ? Lecz sie kretynie :-o

Gość olliiinnna
a ja nie uwazam ze to calkiem glupie bo jestem kilkanascie lat po slubie zawsze uwazalam ze najwazniejsza jest milosc, moj maz nie mial pieniedzy ale nie bylo to dla mnie wazne , potem bylo z kasa coraz gorzej a napewno by bylo inaczej gdybysmy ja mieli kobieta oczywiscie tez powinna pracowac

ale autorka nie opisuje problemu kasy w zwiazku,nie stara sie ukazac ze dobrze by było gdyba była ta forsa...a gdy jej nie ma to trzeba wspolnie zrobic tak by sie pojawiła... autorka wrecz żada by jej partner,facet mąż był dostarczycielem nie tylko nasienia ale takze wszelakich dóbr materialnych których akurat autorka prawdopodobnie z czystego lenistwa nie moze osiagnac...

Gość sa sa sa sa
i to strasznymi materialistkami

ale autorka nie opisuje problemu kasy w zwiazku,nie stara sie ukazac ze dobrze by było gdyba była ta forsa... i dlatego wlasnie to nie jest prowokacja :-)

Gość Jesli jestesmy rodzina
To jaki tu materializm?chce tv. chce auto. chce ladny dom..ale do cholery wszyscy na tym skorzystaja! to nie materializm a zdrowy rozsadek. takie czasy mamy.bez kasy ani rusz

miedzy oczy własnie jak by kolezanka ujeła temat inaczej moze bym sie nie połapał ze to prowo:) a tak bije z niej albo frustracja z powodu zjebanego zycia albo jest to marna próba wywołania dyskusji która ma doprowadzic to tego zeby autorka mogła utwierdzic sie w przekoaniu ze chłop ma robic tak by kobieta miała w zyciu za zadanie nicnierobienia i lezenia w aromatach najdrozszych perfum swiata

chce tv. chce auto . chce ladny dom..ale do cholery wszyscy na tym skorzystaja! to nie materializm a zdrowy rozsadek. takie czasy mamy.bez kasy ani rusz ok rozumie cie... wiem ze osobom bez konczyn i z lekkim uposledzeniem umysłowym ciezko jest pracowac ... w tym przypadku masz racje :P rodzinna powinna sie wspierac ...

Jesli jestesmy rodzina - To jaki tu materializm?chce tv. chce auto. chce ladny dom..ale do cholery wszyscy na tym skorzystaja! to nie materializm a zdrowy rozsadek. takie czasy mamy.bez kasy ani rusz owszem, pytanie kto ma na to zarobic? jak chcesz miec, to uskrob kasy chociaz na połowę. jesli macie z mężem układ że nie pracujesz to zapierdzielaj w domu, zeby on po zarobieniu mogl przyjsc i odpocząc w kulturalnych warunkach.

ale autorka ma przeciez zdrowy rozsadek i po chuj jej pracowac jak moze łatwo i przyjemnie dostac to co chce..zasłaniajac sie przy tym przyjetymi normami społecznymi w których to facet jako głowa rodziny ma dostarczac to co ona zechce... lekko łatwo i przyjemnie... ma na to szanse :) jeleni wsrod mezczyzn jest duzy odsetek :P

tylko że jak facet jest głową rodziny, to ktoś inny - akurat żona - jest jej rękami. a żeby rodzine oporządzić trzeba sie neiźle namachać tymi rękami :) ja ogólnie wyznaje zasade - albo oboje pracujemy i oboje obrabiamy dom, albo pracuje jedno na wszystkich a drugie zajmuje sie domem od A do Z, żeby to drugie mialo już świety spokój. tak mi sie wydaje zdrowo.

Gość od wiekow tak bylo
ze to facet zarabial na rodzine i utrzymanie domu i nie rozumiem dlaczego obecnie faceci tak sie burza przeciw temu ? rownouprawnienie rownouprawnieniem ale od zarabiania kasy zawsze bedzie facet. my jestesmy lepsze w wydawaniu jej a przynajmniej robimy to racjonalnie :-p kobieta MOZE zajac sie domem jak czas jej pozwoli bo jednak wyjscia na zakupy, do kosmetyczek, solariow i innych salonow odnowy sa czasochlonne. chce miec facet zadbana kobiete to musi sie z tym liczyc ze moze idealnie dom nie jest prowaczony bo czasu brakuje. a jak mu to nie pasuje to niech sobie zatrudni gosposie i bedzie dobrze :-p faceci to jednak nie potrafia myslec :-o

rownouprawnienie rownouprawnieniem ale od zarabiania kasy zawsze bedzie facet. my jestesmy lepsze w wydawaniu jej a przynajmniej robimy to racjonalnie zwłaszcza podczas sobotnich zakupów w silesii ewentualnie innej arkadi :D kolezanko epoka komunizmu juz dawno za nami :D nie musisz nam uzewnetrzniach własnych nawyków z epoki jacka i agatki :)

ze to facet zarabial na rodzine i utrzymanie domu i nie rozumiem dlaczego obecnie faceci tak sie burza przeciw temu ? utrzymanie rodziny a zachcianki zonki po zawodówce to juz 2 rozne kwestie:D

może i faceci od wieków zarabiali na rodzine, ale od wieków baby w tym czasie zapierdzialały na roli, a nie szlajały się po kosmetyczkach i solariach. zgodzisz sie na taki podział obowiązków? :) nie mowiac o tym ze solaria kosmetyczki i salony odnowy to są dla starych raszpli i raczej niewiele mają wspolnego z racjonalnym wydawaniem pieniedzy :) PS. tak wiem ze provo, ale mam troche czasu... ;)

Gość dojrzałakobieta41
Do "od wieków tak było" - tak masz racje i od wieków kobieta gotowała, i usługiwała mężczyźnie - godzisz sie na to?. Teraz kobiety by chciały aby mężczyzna je we wszystkim wyręczał ale dodatkowo zarabiał na rodzinę. sama jestem kobietą i lubię zaradnych mężczyzn, ale wszystko z umiarem. Albo faceta zarabia a wy skaczecie koło niego i mu podstawiacie wszystko ppod nos - albo oboje zarabiacie i wszystko robicie razem. To równouprawnienie traktujecie jednostronnie. Duzo kobiet zatraciło swa kobiecość, ciepło przez mylnie rozumiany feminizm.

Gość od wiekow tak bylo
jakie zachcianki ? kazda normalna kobieta chce zyc na pewnym poziomie i to nazywasz zachciankami ? musisz byc baaaaaaardzo zakompleksiony chlopcze :-o takie rzeczy jak wycieczki zagraniczne, markowe ubrania, kosmetyki, i wlasny dom zamiast wynajmowanego mieszkania ( jak jakies lapciuchy :-o ) to standard moj drogi chlopcze a nie zachcianki chcesz miec zadbana kobiete z klasa musisz sie wiec wiecej starac, ale ja rozumiem ze tobie sie nie chce. masz wiec to na co zaslugujesz :-p

kochana, rozróżniaj kobiety z klasą od nierobliwegych pasożytów. jak ktoś za źródło utrzymania ma wyłącznie dupę, to nic dziwnego że tak musi o nią dbac :)

oj tam, ekscytujecie sie ku radosci autorki :-) przeciez wiadomo nie od dzis, ze tak jak faceci zwracaja uwage na urode tak kobiety zwracaja uwage na zaradnosc, a zaradnosc przeksztalca sie w kase (z reguly)

chcesz miec zadbana kobiete z klasa musisz sie wiec wiecej starac, ale ja rozumiem ze tobie sie nie chce. masz wiec to na co zaslugujesz własnie taka mam:) zadbana atrakcyjna z klasa i mega inteligentna... sama na to zapracowała ... bo w przeciwienstwie do niektórych "kobiet" na tym topiku było by jej wstyd prosic o pieniadze na takie sprawy jak solarium czy tez kosmetyczka... po prostu jest kobieta a nie leniem :)

A gdzie równouprawnienie????:D:D:D:D:D Ja w takim razie chce mieć kobietę zaradną,żebym nie musiał martwić się jak przeżyć od wypłaty do wypłaty,żebym miał na drogie kosmetyki (a nie tylko na Brutala :D ) ekstra ciuchy i samochód,żeby dla mojej kobiety wyglądać super,żeby się mnie nie wstydziła,a koleżanki żeby jej zazdrościły :D:D:D :classic_cool: