Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie .....

drganie powieki oka w ciąży

Polecane posty

Gość pytanie .....

Dziewczyny, poratujcie, od kilku dni drga mi jedna powieka oka. Czasem tak miałam ale bralam wtedy magnez i przechodziło po jakimś czasie. Teraz jestem w 4 miesiacu ciąży, dodam że Magnez biorę 2 razy dziennie tak jak kazał mi lekarz, a powieka zaczęła drgać. Wkurzajace to jest :O Co tu zrobić? Brakuje mi jeszcze innych witamin? Czy za mała dawkę magnezu biorę?

pewnie masz dalej niedobory magnezu - skonsultuj to sobie z lekarzem mi tez drgała powieka ale nie mogłam brac magnezu bo miałam anemie i podobno gorzej sie zelazo wchlania w towarzystwie magnezu

Gość czekoladę polecam
gorzką 90%, pomoże. Tez tak miałam, zrobilam badania na poziom magnezu, poniżej normy, mimo, że cały czas brałam magnez. Teraz codziennie 3-4 kostki i jest ok :) bez tabletek. To było zalecenie lekarki.

Gość Gosia T
Hejka ja też miałam taki problem, że drgała mi powieka. Niesamowicie mnie to irytowało i do tego jeszcze po 23 tygodniu ciąży zaczęły mnie łapać skurcze łydek i śródstopia. Okazało się, że to niedobór magnezu. Poleciła mi lekarka chelat magnezu, o najlepiej się przyswaja. Kupiłam chela-mag b6 i faktycznie po 2 tygodniach minęły te dolegliwości :)

Gość gość
Właśnie miałam Ci napisać że magnez potrzebny od zaraz... Ja też jestem w czwartym miesiącu i lekarka poleciła brać 3xdziennie po 1 tabl. Biore magne b6

Gość Weronika81
Na mnie magne b6 kompletnie nie działał. Nie wiem, ale 3 tygodnie brałam i zrezygnowałam bo dalej miałam to drganie. Ten chela-mag b6 faktycznie jakiś lepszy skład ma, bo mi pomógł bardzo szybko :)

Gość Angelika P
O nieee mnie też dopadła ta denerwująca dolegliwość. Do tego na początku kupiłam jakiś tani magnez - neomag forte i w ogóle mi nie pomógł, a brałam przez 2 miesiące. Zmarnowałam czas i nerwy przez ten preparat... :/

Gość Oliwia s
Mi dopiero chela-mag b6 pomógł na ten denerwujący objaw niedoboru magnezu. Wcześniej brałam Neomag forte - bez efektu i to przez ponad 5 tygodni.

Gość gość
oprócz magnezu, mogą to być zaburzenia elektrolitów: potas, wapn dołóż do tego magnezu. Mi powieka drgała 2 miesiace... masakra bo prawie bez przerwy!!! Po ok tygodni suplementacji tymi 3 pierwiastkami problem zniknął, ale nadal zażywam

Gość gość
Ja mialam bardzo bolesne skurcze lydek, nie moglam rano sie przeciagnac bo potem zwijalam sie z bolu. Mocze stopy w wodzie z chlorkiem magnezu (Kg kosztuje kilkanascie zl). Skurcze ustapily po pierwszym razie. Magnez doskonale wchlania sie przez skore a do tego jest przrciwbakteryjny i niweluje zapach potu.

Gość dmm
Dziewczyny jestem na początku 5tc i miałam straszne skurcze łydek plus od mniej więcej 1,5tyg mam drgającą powiekę.. brałam na początku tak jak lekarz przepisał 2x dziennie Magne B6..jak zaczęła drgać powieka to brałam trzecią.. ale niestety po kilku dniach to samo.. poczytałam, że trzeba w takich sytuacjach też potas uzupełniać więc od kilku dni biorę 2x magne b6 i raz lub dwa razy Asparganian Extra - to tani suplement z magnezem i potasem...i daje radę :) do tego rwa kulszowa i skurcze ustały :)

Gość gość
Sławnie to samo chciałam napisać, ze u mnie to był brak potasu. jeżeli ktoś nie chce się faszerować suplementami, to rewelacyjnie działają suszone brzoskwinie.

Witam od paru dni drga mi dolna lewa powieka .. Objawia się dość często w ciągu dnia. Najczęściej z rana a najmniej wieczorami. Ogólnie da się żyć ale troszkę to przeszkadza :) Ostatnio też zauważyłem, że zaczęła lekko drgać prawa powieka górna od drugiego oka. Dziwna sprawa. Mam zmęczone oczy to fakt bo mam prace prz komputerze i nie śpię za dobrze. Ale żyje tak już z 10 lat ;) i dopiero teraz by to nastąpiło? Oczy mam zdrowe bo pół roku temu byłem u okulisty i zrobiłem badania + dostałem okulary. Od pewnego czasu (od tygodnia) używam magnez Doppelherz Aktiv Magnez + B6 i mam brać półtabltki dziennie tak podpoweidziała aptekarka bo to mocny lek 400mg. Myślę, nad zmianą suplementu diety na Aspargin lub Chela-Mag B6 bo słyszałem, ze są lepsze. Z początku myślałem, że te drganie powieki pod lewym okiem to jest objaw nerwu trojdzielnego który zaczynam i doskwierać od pewnego już czasu (lekkie bóle, drgania policzka) itp bo to u mnie choroba dziedziczna - mamuśka choruje, jej brat i siostra od wielu lat oraz ich ojciec (moj dziadek) cierpiał na to całe życie. Jaki najlepiej zażywać suplement diety? Oprócz tego biorę lek na nadcisnienie od 5 lat ale cinsienie mam dobre bo często sobie mierzę. Może to być wina braku magnezu , potasu lub może okularów? Chociaz jakoś nie miałem wczęśniej problemów z nimi jak nosiłem przez pierwsze kilka ładnych miesięcy. BTW. Mam też bardzo stresujące życie i mam obawy, że to tez może być wpływ.. ale jakoś nie śpieszno mi do psychologa / psychiatry ;/.. Może to też być na rzeczy bo 2 dni temu miałem bardzo przykre i stresujące wydarzenie i po nim powieka pod lewym okiem zaczęła mi jeszcze bardziej drgać.. hmm

Gość gość
Na skurcze lydek pomagaja banany maja duzo potasu

Gość gość
Wszyscy w aptece wciskają mi Magne B6, zwiększyłam dawkę a oko nadal mi lata. Dwa opakowania już wyczerpałam. Może ten chelat rzeczywiście kupię?