Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roPINCHÓT DE kłeszczyn.......

Bardzo piękną Kobietę o bujnych kształtach .Niezwykle inteligentną ...........

Polecane posty

Asiulka - mogłabym być twoją mamą, mam 37 lat:) pewnie w pierwszym odruchu bym pociągnęła łapą przez łepetynę; bo ani mi się śniłoby w takim wieku zostawać babcią; ale gdybym już ochłonęła - nie ma silnych, instynkt samicy górą - trzeba się swoim stadkiem opiekować:) nie bój się powiedzieć rodzicom; pokrzyczą, podramatyzują, powytykają od przeróżnych - ale pomogą, wesprą i wszystko będzie dobrze:) mam koleżanki, które rodziły swoje dzieci w wieku 17 i 18 lat; pokończyły studia, są świetnymi zaradnymi mamami i co najważniejsze - mają już odchowane dorosłe dzieci, a ja nadal muszę troszczyć się o swoje niedojrzałe dzieciątko:) one odkrywają uroki dojrzałego życia, a ja nadal muszę albo prosić kogoś o opiekę nad dzieckiem albo siedzieć w domu:) a poza tym - powtórz test po kilku dniach od pierwszego; zrób to z samego rana, na czczo - jak przed badaniem krwi :) ja w podobnym wieku dwukrotnie przechodziłam coś w rodzaju zaburzeń jesienno-zimowych; miałam po 50 kilka dni opóźnienia miesiączki; wprawdzie o ciążę się nie bałam, bo wtedy nie współżyłam:) życzę Ci wszystkiego co najlepsze:)

No ładnie:) tego powyżej już nie usunę:) tak to jest, jak się lata po topikach:) idę tej biednej asiuli odpisać gdzie nalezy:D

Gość ropinchut DE gandalfszary
....piękna niespodzianka a zawirowanie jakie...

Gość Marion znów w rozterce
spojrzałam znów na tytuł - a jeśli nie jestem bardzo piękna? tylko zwyczajnie piękna, a może i pospolita??? widuję siebie tak często, że nie mogę być obiektywna:(

..mężczyzna który doznał i dotknął, który przywołał odrzuconą umiejętność odczuwania.

Gość pospolita Marion
nawrócenie? uwierzyć i zaufać? że to stałe a nie tymczasowa fanaberia? choć szczerość jest cenna; i taka niedzisiejsza

.....przywołanie,powrót nie jest nawróceniem.to odkrycie. tyle samo męskości i kobiecości.równowaga. można być jednym lub drugim. płeć z resztą całą to tylko pomysł kulturowy wymyślony na potrzeby pierwocin ekonomii. ...dzisiejszość.wyjątkowo teraz potrzebne. ...równowaga i harmonia... łagodność i w razie potrzeby jej przeciwieństwo.

Gość ropinchut DE gandalfbiały
...PROSTOLINIJNOŚĆ.........

Gość Marion zmęczona
jin i jang; brak równowagi okropnie męczy; odkrycie, hmmmm, jak supernova? a różność płci jest tak piękna; w najdrobniejszym szczególe, każdym;

Gość Marion po prostu
dziś prostolinijność mylona jest z bezczelnością; albo po prostu niezrozumiała; to takie smutne;

....TAK WŁAŚNIE..praca została wykonana nad sobą...już jest b. ciemna noc ...dziś kończę choć odczucia i myśli się kłębią. wrócę jutro.....

...prostolinijność jako przejrzystość i max.prostotę.bez cienia agresji. będę jutro

Gość Marion po prostu
czasami aby stać się mędrcem, trzeba wcześniej być ogromnym głupcem; każdemu według zasług; dobrej nocy

Gość ROPINCHUT
.....intrygująco się zrobiło.pobiegniemy tym tematem ?

Gość Marion piątkowa
tematem starym jak świat- nauki przez doświadczanie zycia :)?

Gość ropinCHUT fon hołm
....samo doświadczanie to część procesu . ...doświadczaniem bez osądzania siebie i innych w stałej obecności,obejmując i przytulając wszystko to czego nienawidzimy... głupi - mądry,ładny-brzydki,nowoczesny-zacofany to wyroki . nie osądzajmy przede wszystkim siebie. jaki jestem ? no jaki jeśli nie będę siebie osądzał. ..jaką częścią mnie i czego we mnie jest wpojona iluzja tz. prawd ? ...a miało być romantycznie... no dobra może być na przemian..

Gość nie marion
ciekawy temat :) nawet w piatek wieczorem , a moze wlasnie w piatek? kto raz przestal osadzac- nigdy juz nie wroci na stare sciezki, zbyt wiele piekna zobaczy , scierajac kurz starych , utartych "prawd"

Gość nie marion
chociaz z drugiej strony, temat Twojego topiku jest tak powierzchowny , ze ciezko uwierzyc ze naprawde rozumiesz wlasne slowa...:)

Gość Marion nadal piątkowa
innych postrzegamy przez pryzmat siebie; trudno inaczej; jeśli nie doświadczymy krzywdy i zła, jak możemy sądzić o to innych? babcine porzekadło "każdy sądzi podług siebie" - i to nas zewsząd otacza; nie lubię i nie chcę być oceniana przez innych; ale to jest niekiedy potrzebne; usłyszeć ocenę; sprowadza na ziemię, do parteru, przywraca równowagę;czasem cieszy, boli, śmieszy; w innych widzimy swoje odbicie, niekiedy jak w krzywym zwierciadle; jesli staniemy obok tej sceny, możemy zobaczyć prawdziwość; wszystkiego; ale kiedy przez całe dekady implantuje się nam wciąż różne wzorce, poza naszą świadomością; tak wielkim i trudnym krokiem jest to zejście; jednak po nim nic już nie będzie takie samo, to prawda; dystans, inna perspektywa - dają stabilny spokój; od czasu do czasu przez roztargnienie, w takim niemal atawistycznym odruchu stanie się stopą na deskach, jak szybko wtedy znów się ją cofa i i błogosławi świadomość, która nam to umożliwia:)

Gość Ropinchót z nikąd
...gdy przekroczyłem granicę i wszedłem w nicość tam ujrzałem siebie... i przytuliłem to zasmarkane gówno...... ..czas zamknięty... ..przemieniony fragment istnienia.. ..cierpieniem zeszklone pojęcie... ..cudu pryzmatem objawione piękno..nieśpiesznego lotu motyla.. ..dotknięcie sacrum.. ..teraz.. ..spokojem łagodnej wyrozumiałości.. ..pustość.. ..dziękuję..

to tylko początek przytulić i pokochać to chlipiące w kącie sukienkowe czy spodenkowe nieszczęście to nie koniec Ropinchótcie z nikąd koniec nie nadchodzi tak szybko to by było za łatwe koniec etapu - tak; początek nowego - tak;ale drogi? nie; chociaż ... może tylko tyle miałeś doświadczyć teraz??? kto wie ... nie każdemu dany jest choćby błysk myśli retrospekcji ... kurcze ... bolesnym jest niekiedy wnikać w głąb siebie...powodzenia Ropinchótcie; jeśli naprawdę się chce, jesli naprawdę jest się zdeterminowanym - osiąga się swoje marzenia i cele; i wtedy znajdziesz swoją Marion bujną o rudych lokach i zieleni oczu; a ja księciunia na białym osiołku o czystym sercu i wielkim rozumie ... pozdrawiam i dobrej nocy

Gość Ropinchót z nikąd
...czym jest ten ,,pryzmat siebie,, ? z ilu wdrukowanych w procesie tresury zwanej wychowaniem-iluzji zwanych prawdami niepodważalnymi nam wciśnięto ? ...jeśli nie pozwaliśmy na implantacje w tedy byliśmy karani ,,bo jesteś nie dobra,, , ,,będziemy ciebie kochać jeśli zrobisz to co my uważamy.. i tak dalej pierdolety smętne.

Gość Ropinchót z nikąd
...jakos tak się z tym ,,topikiem ,, porobiło. porozmawiał bym więcej. miało być przekornie ...

własny pryzmat to własne doświadczenia; jeśli ktoś ich nie ma, nie jest ich świadomy - wtedy tresura ... i ich jest większość niestety ... bolesna świadomość ... ale kiedy scenę widzę z boku, tych wykrzywionych w swoich maskach aktorów różnych sortów, Boże jaka ja się czuję szczęsliwa, że nic nie muszę; udowadniać nikomu swojej wartości, szukać akceptacji, wiary w siebie w oczach innych ... ale wystarczy jedna chwila słabości i gdzieś to umyka ...jak jazda za kierownicą ... przymknij oczy na ułamki sekundy i największa wytrawność kierowcy nic tu nie da; nic nie da walka z większością; jedyne co mozna w niej zrobić, to spalić się jałowo i niepotrzebnie; siebie należy łamać i zdobywać; tylko na to mozna mieć wpływ; i nie warto dla wygody pędzić z innymi; gdzieś, kiedyś, ktoś powiedział, napisał, przeczytał, nie pamiętam... że z prądem płynie wyłącznie gooowno; jednostki szlachetne zawsze pod prąd dumną prą do przodu; niekiedy wystarczy zmienić perspektywę; zamiast pustki dojrzeć zawartość, jaką by ona nie była; przecież to "pod prąd" niekoniecznie musi być żmudną drogą w górę wodospadu; czasem w ramach odpoczynku można odwiedzić leniwe strumyczki :)

tym treserom odpuść; oni są wystarczająco nieszczęsliwi w sobie i bez twej złości i żalu; a tobie ta złość rownież nic nie daje; prócz bólu i ran sypanych solą; nie potrafią inaczej w swej ograniczoności; bądź ponad to; doceniaj świadomość własną, która daje mozliwość wyboru, dojrzenia prawdziwości, mozliwość zmiany, lepienia nowego; kiedy już maleństwo zasmarkane utulone, nie ma co kopać; od tego są archeolodzy; wczoraj już było i nie możemy go zmienić; jutro jest tak wielką niewiadomą, że zaden z pisanych przez nas scenariuszy może do niego nie pasować; a dziś jest teraz; tu; może być takie, jakim go chcemy;

przekornie:) czyli zalotnie i zadziornie:) pewnie znów halny wieje i stąd ten brak przekory:)

Gość Ropinchót ciekawość
...wiele powiedziałaś.szkoda że nie pojawiają się inni mężczyzni z takimi przemysleniami i doświadczeniami.do tej pory znajduję tylko rozmówców w kobietach . problem w tym że jednak jestem samcem i mimo wszystko było by dobrze dla mnie od czasu do czasu na takiej platformie porozmawiać. kobiety znów przecierają szlak. ...dużo słów o ,,walce,, stosujesz. przepraszam. zamiana na akceptację i obejmowanie może...tak...jakoś. ....halny ?????? ja góral karkonoski jestem !!!

Gość Ropinchót BjakbiusBjakbujny
...no i poszła sobie .......halny zdmuchnął..

Gość Ropinchót Bjakbiodrabujne
...a po halnym tydzień i kurniawa..