Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pszczoła5

być kobietą na cafe...

Polecane posty

kurde no...............kazdy czlowiek jest inny i inaczej reaguje. Jedni w chwilach silnego stresu pojda na spacer, inni posluchaja muzyki, inni pokrzycza w poduszke, a inni sobie "ulza" na kafe........co czlowiek to inna reakcja i jestem daleka od generalizacji. Ot, tak tylko przypuszczam..........

mini, czyli tez masz co robic przy swoim szkrabie............mi czasami juz rece opadaja jak widze co moj wyczynia :D wypada i bywalca powitac chociazby z racji starszenstwa.........mojego oczywiscie. Bywalec.........czyn swoja powinnosc i czuwaj ;)

mama 41 oj mam , bo chodzenie to jego pasja ... zresztą sama wiesz doskonale jak to jest :D pozdrówka ....

Mama41, zdrowiej dla kręgosłupa, aby dziecko najpierw zaczęło raczkować i raczkowało parę miesięcy, wzmocniło sobie w ten sposób mięsnie kręgosłupa, a do tego raczkowanie pobudza rozwój mózgu (ruchy naprzemienne są wskazane nawet dla kilkuletnich dzieci, stąd fajnie miec tunele w domu i zmuszac dzieci w zabawie do raczkowania, bo to stymuluje komórki w mózgu). Bywalec, z tą teorią atawistyczna zgadzam się w zupełności! Kiedy już byłam w ciąży, hormony buzowały i aż mnie agresja rozsadzała często. Teraz też mimo iż jestem raczej sierota życiowa, potrafię pokazać pazury, zwłaszcza w obronie dzieci:) Ciekawe, czy samice zwierząt są tez złośliwe i zawistne\\:P

ale są tu też takie co dzieci nie mają, w ciąży nie są a szczekają.... bywalcze, jak to wytłumaczysz

pszczola, moj synek i pelzal i raczkowal. Zreszta teraz tez czasami chodzi na czworaka. MOj synek przeszedl wszystkie etapy, tyle tylko, ze trwalo to u niego szybciej niz u innych dzieci :)

Dzięki za powitanie i miłe słowa! 🌻 Też Was witam i pozdrawiam! 🖐️🌻🌻 Co do wieku - z pewnosciąjestem starszy od każdej z Was. :) Nie chciałbym byście się czyły skrepowane moją obecnoscią. dodam więc tylko, że nie jestem rzadkim gościem na tym dziale kaeterii. Z racji swojego podowjnego hobby (patrz mój profil/hobby) tematyka ktorą poruszacie jest mi bliska :)

pszczoła - mój synek raczkuje , i powiem Ci ze nie zachecam go do wstawania , bardziej do raczkowania , ale co zrobic uparł sie i juz :D zresztą raczkuje swietnie - biega za moimi kotami az miło ale jak tylko mu sie znudzi łazic na kolanach od razu szuka na co by sie tu wspiąc i wtedy zadne zabawki , koty , i inne atrakcje nie sa w stanie go zatrzymac :)

i jeszcze jedno. To moje trzecie dziecko i znam sie troche na kregoslupach, ruchach naprzemiennych i kolejnych etapach w zyciu dziecka :P

madooonna-----> "ale są tu też takie co dzieci nie mają, w ciąży nie są a szczekają.... bywalcze, jak to wytłumaczysz" Nie wiem :( Mimo, że określam sięmianem badacza natury kobiecej kryje ona jeszcze przede mną wiele tajemnic ;)

Mama41, ale o co ci chodzi?Zapytałas, czemu uwazam, ze niezdrowe, napisałam Ci. To dobrze, ze Twój syn raczkował, ale lepiej by było, gdyby raczkował dłuzej. Mam wrazenie, ze nie dopuszczasz do siebie argumentu, ze to naprawde nic super fajnego tak wczesne chodzenie. Tragedii nie ma i ja nie po to ciągnę temat, zeby cie zdołowac, tylko pisze o faktach. Moja córka w wieku 3 miesięcy miała juz zeby-nie jest to zdrowe, i wiem o tym, ale nie mam zadnego wpływu. Tak jak Ty nie miałas wpływu na chodzenie synka, jak sie domyslam. Wiec o czym dyskutowac?

mnie nie zdolujesz, a moim argumentem jest dla mnie moje dziecko, ktore widze na codzien. A nie znosze, kiedy zdrowemu sie wmawia chorobe. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i tak to pozostawmy. Tak jak pisalam wczesniej........moja lekarz nie ma zastrzezen, wiec czemu mam sluchac osob z kafe........pozdrawiam Cie serdecznie i milo :)

mamo41 moja siostra zaczeła chodzic w wieku 8 miesiecy,tak to fajnie wygladało,taka mala,a juz chodzi:-D teraz ma prawie 8 lat i jest okazem zdrowia,nie ma zadnych problemow z kręgosłupem etc. uwazam ,ze wczesne chodzenie nie ma wpływu na pózniejsze zdrowie dziecka. Pozdrawiam:-)

To zakończenie jako doświadczony tatuś powiem, że mama41 ma rację! Kazde dziecko ma swó rytm rozwoju. Błędem jest probowac go przyspieszać ale i hamować nie ma sensu. Amen. ;)

madooonna ----Byc może to nie jest ten temat .Ale chciałabym Ciebie przeprosić.Być może trochę mnie poniosło ale wkurzyło mnie to że za wszelką cenę(tak mi isę wydaje)prowokowałaś pomarańcze do wypowiedzi.Nie tyle co do wypowiedzi ale do kłótni.W każdym razie takie miałam odczucie,być może się mylę.Jednak chciałam przeprosić.

princepolo, zapewniam, nie chciałam nikogo do niczego prowokowac. Fakt czesto siedze na kafe, czesto sie wypowiadam ale nie po to zeby prowokować. Jeśli cie uraziłam to też przepraszam.:) No i jest miło?

a do awantur i wypowiedzi prowokuje ta dziewczyna o niku taaakk. I nie tylko mnie, ale ogólnie. To taki kafeteryjny parch.

Pewnie miałam zły dzień :) Ale tak czy siak nic mnie nie usprawiedliwia. Teraz już ciśnienie i emocje opadły.W każdym razie żałuje że tak się stało (czytaj że ciagłam temat) Przyznaje się do tego.

każdy miewa złe dni:) Przyznaje ze czulam sie maksymalnie zaszczuta. Ale to głownia za sprawą taaak pewnie sie z tego cieszy. Więcej niż połowa poranczowych wpisów pochodziła od niej. Na pewno ten ze jestem pedofilką. Czy mnie sie tylko wydaje czy to juz poniżej pasa nazywac kogoś w ten sposób. Ale co ja sie bede użalać, Ciebie napewno nie raz tez coś podobnego spotkało:) Takie uroki kaffeterii:) Najwazniejsze to sie potem przeprosić i pisac dalej:) Pewnie jeszcze nie raz sie czegoś od ciebie dowiem, bo masz starsze dziecko i jestes bardziej doswiadczoną mamą. A to dla mnie cenne. Pozdrawiam:)

madonna napisze cos na koniec,bo naprawde nie zamierzam juz odpisywac na twoje zaczepki. "rozmowa" na tamtym topiku nie powinna miec wogóle miejsca,ale jak ktos mi zalezie za skóre to nie popuszczam,taki mam charakter. Nie zamierzam cie przepraszac,bo sama nie bylas lepsza. Rozumiem Princpolo,gdyz ona udziela sie w wielu tematach i byc moze ja ponioslo,chciala cie przeprosic, aby nie bylo niemiłej atmosfery,bardzo dobrze. Ja wypowiedzialam sie moze w 5 tematach i wiecej nie zamierzam,nie mam takiej potrzeby,nie chce robic jakiejs "kariery " na kafe. Z tym,ze to ja pisalam wszystko na pomaranczowo,to juz całkiem pojechałas....sama mam dzieci i nigdy w zyciu nie wymyslilabym takiego tekstu o pedofilach,przykro mi. To by było na tyle,pozdrawiam.

Mamo41, no to źle się wyraziłam:) Nie chodziło mi o wmawianie choroby Twojemu synkowi. Powinnam była raczej napisac \"zdrowiej dla kręgosłupa jest gdy dziecko dłużej raczkuje\". Myślę, że to jest bardziej precyzyjne. Tak, jak zdrowiej dla mojej córy byłoby poczekać z ząbkowaniem jeszcze pare miesięcy, ale jak juz to padało kilka razy-każdy w swoim czasie i tempie dorasta:) To tak offtopic:D