Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oludziska

jak poradzić sobie z nawracającą infekcją pochwy?

Polecane posty

Gość oludziska
tyle to wiem i leczę to już chyba 3 raz z rzędu.Jest spokój 2 tygodnie i na nowo.Męczy mnie to już

Gość uuuuuuuuuuuuppp

Gość uuuuuuuuuuuuppp
nie

Gość uuuuuuuuuuuuppp
i partner też profilaktycznie jest leczony

Gość lactowaginalll
proponuje kuracje lactowaginalem. Po leczeniu przez 2 tygodnie jedna kapsułka dopochwowo. I Podmywac sie płynem do higieny intymnej, nie mydłem. I nie współżyj przez czas leczenia i czas kuracji kapsułkami. Powinno pomoc.

Gość uuuuuuuuuuuuppp
a co to ten lactowaginal i czy można kupić bez recepty czy poprosić lekarza?do higieny używam lactacytu

Gość lactovaginal
kupuje sie bez recepty. Są to pałeczki kwasu mlekowego, przywracające prawidłową flore w pochcwie. Kosztują ok. 20 zł za opakowanie.

Gość lactovaginall
WSKAZANIA: Lactovaginal stosuje się w celu przywrócenia lub uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej pochwy. Preparat zaleca się stosować: profilaktycznie, w stanach zapalnych narządów rodnych; po leczeniu lekami przeciwbakteryjnymi, przeciwrzęsistkowymi lub przeciwgrzybiczymi; przy występowaniu upławów. DAWKOWANIE: Kapsułkę należy umieścić głęboko w pochwie zachowując zasady higieny osobistej. vJeżeli lekarz nie zaleci inaczej, należy stosować od 1 do 2 kapsułek dziennie (jedną rano, a drugą na noc) przez 1 tydzień. W razie potrzeby leczenie należy powtórzyć. Preparatu Lactovaginal nie należy stosować w czasie podawania leków przeciwbakteryjnych, przeciwrzęsistkowych lub przeciwgrzybiczych, ponieważ zabijają one pałeczki kwasu mlekowego lub hamują ich wzrost.

nen lactovaginal to nic nie pomoze ja brałm i co nawracalo a leki od gina przerobiłam wszytkie ja robiłam nasiadówki z kalium hypermanganicum

Ja tez mialam ten problem i w ciazy mialam szew wiec nie moglam wspolzyc bralam kilkakrotnie antybiotyk bo mialam bakterie...teraz jestem 6 miesiecy po porodzie i ani razu nie mialam infekcji a przed ciaza to non stop. A i dodam, ze u mnie problelem bylo tez przesadne dbanie o higiene intymna...wystarczy sie podmyc dwa razy rano i wieczorem nie uzywaj mydla do higieny intymnej, tamponow w czasie @, i husteczek nawilzonych to wszystko psuje naturalna flore bakteryjna. A i slyszalam, ze podmywanie sie szarym mydlem pomaga ale nie stosowalam osobiscie i czosnek :)))