Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Predatorka

czy wysoki iloraz inteligencji zawsze przedkłada się

Polecane posty

Gość ksennnaaa
Nie, bo do osiagniecia sukcesu zyciowego rowniez potrzebny jest wysoki iloraz inteligencji emocjonalnej

Gość nie musisz się martwić
o swój iloraz inteligencji:O Jest wyjątkowo żenujący🖐️

dokladnie.... czyli mozna powiedziec ze o osiagnieciu sukcesu decyduja cechy osobowościowe..:) nawet w większej mierze niż wysoki współczynnik IQ.., które jeszcze do niedawna było jedynym wyznacznikiem inteligencji...

Gość tutaj macie ciekawy filmik
na temat IQ a sukcesu: http://gazetapraca.pl/gazetapraca/10,95810,5957228,Robert_Kozak__Lider_a_IQ.html Tyle, że link się nie wgra w całości pewnie, trzeba skopiować

Gość ksennnaaa
Tez mysle, ze osobowosc przewaza nad wysoka inteligencja

nie musisz się martwić o swój iloraz inteligencji Jest wyjątkowo żenujący hmmm no widzisz w przeciwieństwie do Ciebie, uważam ,że mam wysoki poziom samoświadomości.... a to jak zapewne wiesz jest jednym z elementów inteligencji emocjonalnej:)

Gość nie musisz się martwić
Widzę, że masz tez wysoki poziom kompleksów:O To nie był komentarz do ciebie, tylko do autorki, która nie wie, co to znaczy "przedkładać":O

hmmm a ja myślę że to nie tylko IQ i emocjonalna inteligencja ale trzeba miec też siłę przebicia samozaparcie...chęć dążenia do własnych celów.. pozatym czym jest sukces?

Gość ksennnaaa
konsekwencja, samodyscyplina, przebojowosc.....mozna by dlugo wymieniac:)

Gość a moim zdaniem ten film dobrze
tłumaczy, dlaczego IQ nie jest najwazniejsze

[zgłoś do usunięcia] Amant Wszech Czasów k.odwetowa (amantws@yahoo.de) Na pewno nie zawsze ale na pewno statystyczny osobnik o wysokim ilorazie inteligencji ma większe szanse na sukces . nie mogę sie do konca z Toba zgodzic... uważam,że osoby o wysokim IQ , często kiepsko sobie daja redę w pracy... a dzieje sie to dlatego,ze nie potrafią sobie poradzic ze swoimi emocjami...tj irytacjami, złością etc... mają też bardzo częto klopoty w zyciu osobistym:O

Gość ksennnaaa
sukces? Poczucie spelnienia (oczywiscie nie w doslownym tego slowa znaczeniu :P)....

sukces=samospełnienie....:O dla kazdego z nas to bedzie cos innego... ale moze możan postawic znak równości pomiedzy sukcesem, a samospełnieniem?

sukces....a ja myśle że sukcesem jest bycie szcześliwym bez wzgledu na to co się ma co robi.....i to są największe wartości ..bez względu kim się jest i gdzie.....a my wszyscy co tu siedzimy.... nie jesteśmy szczęśliwi możemy godzinami dywagować nad mądrościami i głupotami....wiec miłych rozmów rozważań i tracenia czasu... ja tu tylko przypadkiem..i nie wywyżsam się ...ja także trace czas::( Powodzenia

Gość turkuuuus
oczyiscie ze nie. wsrod czlonkow mnensy sa tez np bezrobotni

Gość ja mam grube ale moim zdaniem
inteligentne osoby często zamiast po prostu wykonywać polecenia, myślą:O A to nie zawsze kończy się dobrze;)

skurkowaniec (lwikx@o2.pl) sukces....a ja myśle że sukcesem jest bycie szcześliwym bez wzgledu na to co się ma co robi.....i to są największe wartości ..bez względu kim się jest i gdzie.....a my wszyscy co tu siedzimy.... nie jesteśmy szczęśliwi możemy godzinami dywagować nad mądrościami i głupotami....wiec miłych rozmów rozważań i tracenia czasu... ja tu tylko przypadkiem..i nie wywyżsam się ...ja także trace czas: Powodzenia mas zracje.. dla Ciebie moze to byc sukcesem.... ale z tego co napisales.... nie osiagnales go:O ale zatem czym jest szczescie?

Gość ropinhat de przekora
...tak zawsze typowym przykładem jest Hitler ,Stalin ,z czasów bliższych Pol Pot absolwent Sorbony wymordował połowe swego narodu a wpierwszym rzędzie inteligencję...

w wielu firmach w procesie rekrutacji już mniejsza wagę przykłada się do tego jakie kto ma wykształcenie, jaką uczelnię ukończył i z jakim wynikiem... coraz częsciej stawia się na ludzi, którzy mają zdolności do motywowania ludzi w zespole, maja zdolności inerpersonalne , którzy sa asertywni ect...

"Predatorka [zgłoś do usunięcia] Amant Wszech Czasów k.odwetowa (amantws@yahoo.de) Na pewno nie zawsze ale na pewno statystyczny osobnik o wysokim ilorazie inteligencji ma większe szanse na sukces . nie mogę sie do konca z Toba zgodzic... uważam,że osoby o wysokim IQ , często kiepsko sobie daja redę w pracy... a dzieje sie to dlatego,ze nie potrafią sobie poradzic ze swoimi emocjami...tj irytacjami, złością etc... mają też bardzo częto klopoty w zyciu osobistym " A co iq ma do emocji:P?

[zgłoś do usunięcia] Amant Wszech Czasów k.odwetowa A co iq ma do emocji ? mój punkt widzenia...:) sadzę,że sukces w dużej mierze zależy od tego jaką mamy osobowość..przedkładając to na nasze życie np. zawodowe, rodzinne pojmuję to tak, iż to nasze emocje w pewnym sensie decydują jak umiejętnie wykorzystamy nasz poziom IQ

Gość wredna sunia
ooo prosze prosze jaki temacik... no no....ja mam obie te inteligencje.:)

Gość osoba_trzecia
Inteligencja emocjonalna jest składową ogólnie pojętej inteligencji, a nie jej przeciwstawieniem - nie jest tak, że osoby z wysokim IQ zawsze mają niski poziom inteligencji emocjonalnej,a te z niskim IQ maja wieksze zdolnośic interpersonalne - tu nie ma jednej reguły.

Gość trinny11
Nie, wrecz przeciwnie. Czytalam kiedys artykul, w ktorym opisywano wieloletnie badanie i okazalo sie, ze prawie zawsze osoby z wyzszym IQ podlegaja osobom mniej intelignentym. Aby zrobic kariere trzeba miec po prostu tupet, wyznawac zasade "cel uswieca srodki", a nie miec wysokie IQ.

Gość trinny11
*inteligentnym