Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasem mam dosc

Wkurza mnie egoizm meza

Polecane posty

Gość czasem mam dosc
a jezeli chodzi o zarobki to mamy prawie rowne pensje ;) I rownolatkami jestesmy ;) I obydwoje jestesmy "umyslowi" :classic_cool: :D

Gość Popieram.................
Kwiatek - musze cie zasmucic ale tak nie bedzie:) , bowiem idac twoim tokiem rozumowania kobiety do dnia dzisiejszego siedzialyby w domu po ukonczeniu podstawowki zamkniete z masą dzieciarni pod kluczem, czekajace na mezow z obiadkiem. Nie jezdzilyby samochodami bo to przeciez "meska" rzecz, nie pracowalyby w charkterze przedst.handlowych , nie jezdzily tirami ani autobusami itd. Jak zaczniesz myslec kategoriami wspolczesnego spoleczenstwa i zaczniesz nadążac a postepem w kazdym tego slowa znaczeniu to wówczas zacznij sie wypowiadac. Serio.

popieram - rozśmieszasz mnie :) gdzie kobiety na tirach jeżdzą? :D a moze w górnictwie beda pracowac na przodku zaraz powiesz :D hehe zabawna jestes :P

czasem mam dosc- praca umysłowa nijak sie ma do pracy fizycznej - w tej zawsze bedziecie gorsze :) nie mowiac juz o agresywnosci jezeli bedzie potrzebna...

Gość czasem mam dosc
Zarabiamy podobnie... Dlaczego wg Ciebie Kwiatku ja zrobie gorszy projekt przylacza wodociagowego niz kolega pracujacy obok? Jakby tak bylo to by mnie zwolnili... ;)

Kwiatek - gdzie kobiety jezdza na tirach? hahaha ale zabawne pytanie:), tez padam ze smiechu :D

Gość czasem mam dosc
i agresywnosc nie jest potrzebna. Bo i po co ;) Nie lubie ludzi agresywnych ;) A i tak juz porownujac - ja jestem bardziej agresywna opd meza. A to glownie wynika z wiekszej energii chyba ;)

czasem mam dosc - czy ty umiesz czytac po polsku? :P wiesz co to jest praca fizyczna? :P typu praca drwala? :P co do agresywnosci - patrz siła fizyczna - my mamy ostateczny argument rozwiazywania konfliktów i już :)

Gość czasem mam dosc
"praca umysłowa nijak sie ma do pracy fizycznej - w tej zawsze bedziecie gorsze" z tej wypowiedzi wynika, ze zawsze bedziemy gorsze w pracy umyslowej :)

Kwiatek - a kto chce byc dzisiaj fizolem ? :) Jak sie wyksztalcenia nie ma i na umysłowe stanowisko "za wysokie progi" no to pech :)

Gość czasem mam dosc
jak napiszesz po polsku to przeczytam i wlasciwie odbiore ;) Poza tym nie ma co sie klocic przeciez ;) Ja sobie zdaje sprawe, ze wiekszosc mezczyzn ma kobiety za gorszy gatunek ;) Jakos nie jest mi z tym zle ;) Wazne, ze ja wiem swoje ;)

czasem mam dosc - w pracy fizycznej bedziecie zawsze gorsze-to mialem na mysli. w pracy umyslowej wymagajacej intelektu - generalnie jetesmy rowni popieram - wiesz ile drwal moze zarobic? albo górnik? do tego gornik duuuuzo wazniejszy zawod niz panienka z biura od projektow :P :P

Tak czasem mam dosc - zawsze:) i chwala nam za to:) A tak na marginesie to czy tylko ja widze braki u Kwiatka? Staram sie jakos to sobie wmówic, ze to tylko prowokacja, bo przeciez nie moze byc az takim wielkim ignorantem!? :)

czasem mam dosc - ja mowie tylko o sile/sprawnosci fizycznej. oraz wyobrazni przestrzennej - w tym jestesmy lepsi :) (generalnie, bo wyjatki wsrod kobiet sie zdarzaja...)

popieram - jakie braki widzisz u mnie słonko? moze chcialabys sie policytowac umiejetnosciami "niefizycznymi"? :) wal śmiało ;)

Kwiatek - Czy ty masz amnezje skarbie?

Gość czasem mam dosc
z sila i wyobraznia przestrzenna sie zgodze ;) Zreszta jeszcze inne roznice wykazja kobiety i mezczyzni, zeby nie bylo, ze tylko to :D Tylko dlaczego, pomimo tego podzialu na prace damskie i meskie najczesciej to kobieta musi wykonywac obie? :D I nie mowie o pracy jako drwal :P

Gość czasem mam dosc
do dzis pamietam jak mnie kolega w akademiku uczyl widzec krawedz, ktorej za chiny dojrzec nie potrafilam :D Ile trzeba bylo piwa wypic, bym w koncu zobaczyla :D Wtedy to nawet podwojnie :P

popieram - sugerujesz ze nie mam wyksztalcenia? :D :D hehe dobre, czuje swieze mięsko do rozwalenia :P pochwal sie najpierw swoim :P

popieram - co do jezdzenia zutami - ciesz sie kobieto ze masz wspomaganie kierwoniucy - notabene wymyślone przez mężczyzn jak przytłaczająca część wynalazków :P bo bys kierownicy nie potrafila kręcić bez niego :D poxza tym - jak baby nieraz jeżdżą autem - o pomste do nieba woła :P nie mowie ze faceci sa eksta bo szarżują ale... baba jakos nie ma naturalnej zdolnosci do pelnej kontroli nad autem :P :P

Kwiatek - jak najbardziej aktualny przyklad wyzszosci pracy umyslowej nad fizyczna: wlasnie w tej chwili jestem w pracy i zarabiam pieniadze;). Jak drwal , górnik czy ktokolwiek inny bedzie pisal na klawiaturze w czasie swojej pracy :>? To taka dygresja;). I zeby nie bylo z ta wyższoscia to tak tylko sie draznie . Moim zdaniem nie istenieje miernik ktory jest w stanie ukazac wartosc jednego i drugiego. Fizyczna praca jest na pewno o wiele ciezka "mechanicznie", natomiast w pracy umyslowej niejednokrotnie sa problemy bardzo trudne do rozwiazania ktore wymagaja godzin "łamania sobie glowy". Wiedza kosztuje. Ktos sie wyksztalcil, to skarb znajduje sie w jego glowie. (Jesli oczywiscie odpowiednio "wchlonal" wiedze). Z toba kwiatku dywagacje wygladaja w taki sposob jakbys stworzyc podzial bez logicznego polaczenia. Jesli budowlaniec buduje dom to robi to z "rozpedu"? Idzie na "żywiol"? Otóż nie - najpierw ktos kogo nazywasz umyslowcem musial ten dom zaprojektowac, a co za tym idzie musial sie wyksztalcic w tym kierunku itd itd. Zwiazek logiczny. Czujesz go? :)

Gość czasem mam dosc
A ja nie mam wspomagania :P

popieram - praca fizyczna jest królową prac bo... bez węgla nie przezyjesz zimy :D bez płodów rolnych nie przezyjesz miesiaca :D czy ty rozumiesz ze mozna sobie np. komputery gdizes wsadzic albo te "projekty" :P bo liczy sie czy ktos wyjdzie na zewnatrz i np. położy rury albo postawi dom do tego w ciezkich warunkach? czy zrobi to kobieta czy mezczyzna - pytanie pozostawiam Twojej odpowiedzi :P :P

Gość czasem mam dosc
jezeli chodzi o "ficzycznosc pracy" to zgodze sie z Popieram... czesto po takim umyslowym maratonie jaki miewalam to z wielka przyjemnoscia wrocilam do domu i przerzucilam tone koksu ;) Znaczy no nie w wiaderkach... ale lopata na taczki i do okna w piwnicy :P Wielka przyjenosc mi to wtedy sprawilo ;) Co nie znaczy, ze chcialabym codziennie tak koks przerzucac :D

"A ja nie mam wspomagania " to współczuję posiadania gównianego auta :P ja tam sie ciesze ze mam wspomaganie, ABS, poduchy, elektryczne podgrzewanie przedniej szyby i inne rzeczy :)

Kwiatek - zgadzam sie z tym, ze kobiety jezdza duzo ostrozniej, ale zeby od razu gorzej? Wole wyprzedzic jadaca 40km/h kobiete niz aby walnal we mnie jadacy w miescie stówą facet. Skoro sam widzisz roznice to po co te puste wnioski?

Gość czasem mam dosc
moja babcia stawiala dom (oczywiscie razem z pomocnikami - miala 2 ;) ), a dziadek studiowal wtedy :P a jak wracal zmeczony do domu to mial jeszcze cieply obiad codziennie ;)

ps. do kwiatka - nie posiadam wspomagania kierownicy:)

Gość czasem mam dosc
lubie swoje "gowniane auto" ;) Ostatnio pan na przegladzie sie mnie zapytal jak ja potrafie nim jezdzic :P

Gość czasem mam dosc
no widzisz... juz dwie kobiety nie maja wspomagania, a Ty masz. A tym samym sam obalasz swoje argumenty ;)