Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345klklkmankaaa

po co ludziom dzieci?

Polecane posty

Gość heheheheP
No to po chuj dzieci hehe

Gość gość
Bachory? Za pół roku kończę 25l i 0 potrzeby posiadania larwy.

Gość ego death
Jak i wszelkie inne fikuśne fryzury. To wszystko jest taniec godowy, by zdobyć partnera tak samo sprawnego w tych przebierankach i uskutecznić rozpłód. Wiedzione jedynie biologicznym imperatywem osobniki człekokształtne nie zasługują na miano człowieka i prawa człowieka. To są zwierzęta. Nie można się nad nimi znęcać (to imperatyw moralności ludzkiej) ale nie mają praw wyborczych, nie powinni być dopuszczani do pracy wymagającej decyzyjności o czymkolwiek. Myślę, że 80-90% ludzi kończy swoje poszukiwania sensu życia na w/w scenariuszach lub nawet nigdy nie poszukuje czegoś więcej. To są żywe (ale czy żyjące?!) rozpłodowce i przewody pokarmowe. Ich ludzka egzystencja nie ma sensu i znaczenia. Bo jaki sens ma rozmnażanie samo w sobie xD? Prowadzi do kolejnego rozmnażania. UWAŻNE PRZESTUDIOWANIE ZAGADNIENIA ANTYNATALIZMU utwierdziło mnie dawno w moich wcześniejszych przekonaniach i rzeczywiście tak jest. Śmieję się w twarz tym wszystkim pędzlom w rurkach i koszulach, tym wszystkim odstawionym karynom. Żyją w iluzji, karmią się iluzjami, spłodzą kolejnych ślepców i zdechną nieprzebudzeni, tak samo tępi, jak w chwili urodzenia. Wolę być poza tym i eksplorować takie obszary rzeczywistości, o których oni nawet nie są w stanie pomyślec, otumanieni swoimi używkami i męczący się głębszą myślą. Wierzą, że ich ciała, te ziemskie powłoki w stanie rozkładu, to są oni sami. Wierzą, że ich ego to oni sami. Wierzą, że ich myśli to oni sami. Potem wierzą, że ich dzieci to przedłużenie ich samych. A na końcu zdychają, wierząc, że oni, czyli ich dusza, xD wyglądająca jak ich ciała, z tą samą osobowością, imieniem, nazwiskiem i wiekiem, pójdzie do nieba, a na ziemi kontynuację ich ćwiczenia się w marności będą kontynuować ich bachorzyska. Tak się kręci błędne koło samsary, ale co z tego. Siedzą zadem w ognisku i żeby tylko odwrócić od tego uwagę, "PLEBS NIE SZUKA, PLEBS CHLEJE I CIUPCIA". Tak bardzo nie mogą znieść siebie samych, że wypełniają swój cały dostępny czas odmóżdżającą pracą i odmóżdżającymi rozrywkami. Od razu po robocie otwierają piwo, obżerają się, oglądają tv, pukają i spać. Dzieci = jeszcze mniej czasu na rozwój intelektualny i duchowy, więc problem z głowy, można udawać, że się jest spełnionym, ale to tylko krótkotrwałe i mocno niestabilne spełnienie zachcianek ego.

Gość gość
ego death dziś - świetny wywód. Mocny, dosadny, bezkompromisowy. Mam podobne zdanie o tym prymitywnym pędzie do rozrodu. Dla mnie to jakieś błędne koło życia i śmierci i większość nawet przez chwilę nie zastanowi się jaki jest cel w jego "nakręcaniu" . Dorzucanie swoich 5 groszy do bezwzględnych praw ewolucji, które być może wcale niczemu nie służą? Chyba że ktoś wierzy w idee doskonalenia gatunku i dążenia do powstania gatunku człowieka doskonałego/nadczłowieka, ale temu być może bardziej będą służyć nowoczesne technologie aniżeli prymitywne "gadzie" mechanizmy, tym bardziej że najchętniej mnożą się ludzie o niskiej samoświadomości i tego co wokół. Nie widzę powodu by brać w tym udział.

Gość Synktom
Dnia 26.12.2008 o 00:41, frazeska napisał:

ja bym chciala miec dziecko zeby miec cos do kochania, miec o kogo dbac, z milosci do meza, zeby wychowac dobrego czlowieka, miec rodzine w ktorej bedzie oparcie

Tak ale to ze to dziecko od początku do końca życia będzie musiało słuchać innych, chodzić do szkoły, do pracy żeby zarobić na wasze emerytury. Jakim trzeba być egoista żeby sprowadzić człowieka na taki swiat

Gość Gomesz81

,,ja bym chciala miec dziecko zeby miec cos do kochania, miec o kogo dbac, z milosci do meza, zeby wychowac dobrego czlowieka, miec rodzine w ktorej bedzie oparcie"-ladnie napisane a nie ukryty podtekst szukania opieki na starosc.

Gość Gość

ego