Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345klklkmankaaa

po co ludziom dzieci?

Polecane posty

Gość SUUUUKAAAAAAAAAAAAAAA
błędy wychowawczeeee ja tylko chce zeby miala osobowosc i mozliwosc wyboru!! ubiera sie jak chce i je to co chce ..wiem ze to na przyszlosc sprawi ze nie bedzie pusta dziewczynka tylko kims kto ma wlasne zdanie ! a to jest dla mnie najwazniejsze

Gość hipcioo
Po co ludziom dzieci? Bo inni je maja, bo trzeba sie czyms pochwalic, skoro samemu sie nic nie osiagnelo, bo ma sie nad kims wladze, bo to swietna wymowka, aby nie zajmowac sie swoim zyciem i mozna tak wymieniac w nieskonczonosc...

Gość takmowiecomysle
do uzerania sie ,dziecko to najgorsze co moze w zyciu sotkac ,mnie niestety spotkalo

patriszja88 bardzo przykro ...

Gość Pochwalic sie dziecmi hm m
Wasi rodzice tez sie wami chwala?? do patriszji-nie mysl ze bede ci wspolczuc.. .

a kto każe ci wspolczuć?? napisano "kondolencje dla twojej mamusi" to odpisalam że są one raczej zbędne pacanie!!!

Gość Nie mial cie patriszija kto
Wychowac . to wyjasnia twoje braki

Gość co za dekielka
a po co np. kobietom faceci? po co ludziom muzyka? tak można bez końca wymieniać :O

Gość hipcioo
Dla mnie chwalenie sie dziecmi to tez jakies nieporozumienie, bo pochwalic to sie mozna extra bryka, ale wiekszosc mamusiek, szczegolnie te, ktore nie moga sie same pochwalic jakims dorobkiem w zyciu, traktuje dzieci jak szczeniaczki, ktore maja robic wrazenie na innych...

Suko masz duzo racji nic nie udowadniam...tylko chce zeby ci anty rodzice wiedzili ze dzieci dorastaja szybciej niz nam sie wydaje ...ja pamietam jak rodzilam moja corke !! byla taka malutka,myslalam jezuu co ja teraz zrobie ,nie dam rady,nie mam mieszkania ani pieniedzy!! !! a nim sie obejrzałam minelo 10 lat ...nie wiem kiedy ! nie wiem!..ja czuje sie dalej mloda :)

Gość co za dekielka
Ale dziecko to jest w pewnym sensie duma. Nie każdy może mieć dzieci

ja nie mam czarnego nika ale mam firme sklep internetowy www.cupcake.pl co pewnie tu znacie abo i ni e:) heheh

Gość hipcioo
Ale dziecko to jest w pewnym sensie duma. Nie każdy może mieć dzieci Duma? Nie bardzo rozumiem. Nie ma chyba nic prostszego niz splodzic dziecko(pomijam przypadki par, ktore maja z tym problemy, ale to mniejszosc). Dumnym mozna byc ze swoich osiagniec, a nie osiagniec dzieci, bo wtedy zyje sie zyciem innych, a nie swoim.

Gość co za dekielka
Lol, ale to sa twoje dzieci i to ty wychowalas je na porzadnych ludzi :D Poza tym kto nigdy nie byl matka nie zrozumie ile to radosci i milosci kazdego dnia. tyle na temat

dokladnie!! ja sama wiem jak moja mama sie cieszy jak do niej dzwonie...mozemy przegadac caly dzien... jest moja najlepszaa przyjaciolka i jedyna osoba ktorej ufam

Suko. ja mam 4 dzieci. czasem bylo ciezko, ale NIGDY nie pomyslalam: po co mi dzieci? Nigdy tez nie mysle czy sie beda mna na starosc zajmowac bo dzieci chowa sie dla swiata nie dla siebie. poki co mam meza i przyszlosc finansowo tez zabezpieczona. a dzieci niech ida swoja droga. nawet niech wyjada na drugi koniec swiata. wazne zeby byly szczesliwe.

Gość hipcioo
Lol, ale to sa twoje dzieci i to ty wychowalas je na porzadnych ludzi Poza tym kto nigdy nie byl matka nie zrozumie ile to radosci i milosci kazdego dnia. tyle na temat No i wlasnie o takich matkach mowie. Same nie maja sie czym pochwalic, wiec musza trajkotac o dzieciach, bo to ich jedyne osiagniecie zycia. Tyle na temat🖐️

Gość co za dekielka
hehehe no ja jestem matką i uwierz, że mam wiele powodów do chwalenia oprocz dziecka :D bo wiele osiagnelam w zyciu

Osobiście nie uważam, żeby rodzenie dzieci w wieku 20 lat było przemyślaną decyzją, bo w tym wieku samej jeszcze jest się dzieckiem. Specjalistką nie jestem, ale do wychowywania dzieci trzeba chyba troche dojrzałości i życiowego doświadczenia. Nie mówię stanowczego nie rodzeniu dzieci, bo każdy spełnia się w czymś innym, ktoś może chcieć realizować się w rodzicielstwie, a ktoś inny w pracy czy rozwijaniu zainteresowań. Ludzie są różni i mają różne poglądy na życie, więc wszystko jest ok, dopóki jedni nie chcą narzucać drugim swojego punktu widzenia. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, to może po prostu nie ma ich z kim mieć - to raz, dwa - może musi do tego dorosnąć, trzy - faktycznie nie chce ich mieć i wtedy lepiej żeby nie miał niż skończył w wiezieniu za znecanie sie nad znienawidzonym, niechcianym dzieckiem.

Gość Po co ludziom samochody
Mozna jezdzic PKSem

Gość ...zgadzam się z tobą... ;(
Teraz to w życiu najważniejsze jest aby być w związku i mieć dzieci. Dlaczego? Bo inni tak chcą. Nikogo nie obchodzi, że nie ty nie chcesz. I tak na świecie jest już 7mld ludzi. Istnieją prognozy, że za kilkanaście-kilkadziesiąt lat zabraknie pożywienia...

Gość rudzielec837462226
swiat jest przeludniony w afryce, indiach i krajach 3 świata, a nie w Europie. Po to nam dzieci żeby nas nie zalało. a, no i po to że dla większości ludzi to ogromna radość ;)

Gość oj tak
dzieci sa codowne mam dwoje szkrabow jak tak piszesz nie nadajesz sie do zycia w rodzinie

jedyne co jest dla mnie w tym temacie kontrowersyjne, to, że ludzie dzieciaci potrafią powiedzieć, że bardziej kochają je od wszystkiego, włacznie z najbliższymi sobie- z mężem, z miłości do którego dziecko powstało...nie można kochac inaczej? zachowując świadomość, że rózne sa rodzaje miłości? i, że każda ma swoje cechy. cechą milości do dziecka jest jej bezwarunkowość? ale cóż to? dlaczego to świadczy o wyższości tej miłości? bo ktoś jest leniem? bo na inne relacje trzeba sobie pracować?

Gość ...zgadzam się z tobą... ;(
No to już nawet niech nie chodzi o przeludnienie. Czy ludzie myślą o tym, że ich dzieci mogą urodzić się niepełnosprawne? I zamiast tego rzekomego szczęścia będą musieli chodzić na rehabilitacje i kupować leki? Dziecko to nie zabawka. Nie można go od tak wyrzucić i zostawić. I dlaczego skoro chcecie mieć te dzieci to nie weźmiecie jakiejś sieroty? Bo "to nie moje"?

Gość rudzielec837462226
ciężko się do tego przekonać, ale to nie jest tak że się nie chce brać dzieci z domu dziecka. ja jesli tylko bede miała taka mozliwosc che miec piecioro dzieci,w tym 2 lub 3 adoptowanych :)

Gość pieniądze to wolność
Ja też nie wiem, dlaczego ludzie chcą mieć dzieci i one kojarzą mi się z kajdankami, natomiast pieniądze z wolnością. Niektórzy uważają, że konsumpcjonizm to kajdany. Prawda jest taka, że z pieniędzmi można wszystko - jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, nie wie, co to znaczy być bogatym. Mam 28 lat i nie czuję instynktu i nie potrafię zrozumieć, po co ludzie mają dzieci. Chciałabym, ale nie potrafię.

Gość Sixtynine
Dzieci to strata czasu. Jak ktos tu madrze powiedzial wielu ludzi decyduje sie na nie bo nie osiagneli nic w zyciu wiec zeby sobie polepszyc humor robia sobie dzieciaka zeby sie nim potem chwalic. Zero milosci do siebie samego :/

Gość gość
Chwalic BUAHAHAHA :D