Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345klklkmankaaa

po co ludziom dzieci?

Polecane posty

Gość przepis mam to dziś u siebie
tylko to przepis dla rodziny, a nie dwóch osób. podziel to SUKO Na 2 Pieczony homar w trzech sosach Składniki: * 2 żywe homary (ok. 1 kg każdy) * ok. 1/4 szklanki stopionego masła Kremowy sos z bazylii * 1 szklanka śmietany lub creme fraiche (zob. s. 78) * 1/4 szklanki świeżej, posiekanej bazylii * 2 łyżki soku z cytryny sól i świeżo zmielony pieprz Masa z szalotek, estragonu i masła * 1 szklanka i 1 łyżka masła * 1 posiekana szalotka * 2 łyżki wytrawnego, białego wina * 2 łyżki posiekanego, świeżego estragonu * 1/4 łyżeczki soli * 1/2 łyżeczki świeżo zgniecionego pieprzu Vinaigrette z letniego ogrodu * 2 łyżki octu jabłkowego * 1 łyżka soku z cytryny * 1 łyżeczka musztardy Dijon * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki * 3/4 szklanki oliwy z oliwek * 1/2 szklanki pulpy ze świeżych pomidorów * 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku * sól i świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: * Na dużym ogniu zagotować w dużym garnku osoloną wodę. Włożyć na 2 minuty homary. Wyjąć, osuszyć. Kiedy są na tyle chłodne, że można je trzymać w dłoni, rozciąć je na pół ostrym nożem. Wyjąć wnętrzności i żyłkę z ogona. * Posmarować homary stopionym masłem i ułożyć na ruszcie skorupami do góry. Piec na średnim ogniu ok. 8�10 minut. Przekręcić, ponownie posmarować masłem i piec, aż ogony będą białe (ok. 5 minut). Przełożyć na półmisek. Szczypce rozewrzeć i piec je jeszcze 3�4 minuty. Podawać z sosami. PORCJA DLA 4 OSÓB Kremowy sos z bazylii W małym rondlu dokładnie wymieszać śmietanę, bazylię i sok z cytryny, posolić i popieprzyć do smaku. Schować pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę lub na cały dzień. Wyjąć na 30 minut przed podaniem. Przepis na 1 1/4 szklanki Masa z szalotek, estragonu i masła * W małym rondlu, na średnim ogniu, stopić 1 łyżkę masła. Dodać szalotkę i smażyć, aż będzie miękka (ok. 5 minut). Następnie dodać wino i zmniejszyć ogień, aby je odparować. Dodać estragon i 1 szklankę masła i dokładnie zmiksować mikserem, aż masa będzie puszysta i gładka. * Dodać sól i pieprz do smaku. Włożyć masę do foremek do podania i schłodzić 1 godzinę lub 1 dzień. Podać tuż przed spożyciem. PRZEPIS NA 1 SZKLANKĘ Vinaigrette z letniego ogrodu W średnim rondlu dokładnie wymieszać ocet, sok z cytryny, musztardę i natkę. Powoli dodawać oliwę, bez przerwy mieszając, aż masa będzie gładka i gęsta. Dodać pomidory i szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Przepis na 1 1/4, szklanki

Gość SUUUUKAAAAAAAAAAAAAAA
nie piszcie z suką hahah :))) ja mamuska nie jestem :))) mam 30 ale wygladam na 24 :) nie jeden 20 latek sie za mna oglada :))

Gość dobre z tym przepisem
:P

Gość no suczko tak sie
dowartościowuj. :classic_cool:

Gość jestes pewna ze twoje dziecko
pójdzie na studia. Chyba nie, pewnie pójdzie w Twoje ślady i za kilka lat będziesz babcią, hahahahah taką młodą babcią, a w wieku 50 lat prababcią

Chyba niektore z was mialy ciezkie dziecinstwo skoro tak sie bronia przed zalozeniem wlasnej rodziny.

patriszja88 niewazne jakaby byla ale i tak bys byla z niej dumna ! bo jest twoja coreczka -ja takie malutkie dzieciaczki kocham :) w szczegolnosci jak maja 2 lata :)jak chodza w tych smiesznych malych bucikach hihih

Gość jestes pewna ze twoje dziecko
śpisz z 20latkami? o matko???????? niedługo mamuska i córcia bedą razem do ginekologa chodzić

jestes pewna ze twoje dziecko jak bedzie chciala to pojdzie jak nie to nie ..jej wybor

jestes pewna ze twoje dziecko ja nie z patologicznej rodziny jestem :) cos ci sie pomylilo :))

Gość nikt się przed dziecmi nie bro
ni, ale przed głupotą niektórych matek, a to dwie różne sprawy. Im więcej suka pisze, tym mi jej bardziej żal. Jest smutna i samotna. Ciagle pisze, ze taka młoda, ze faceci się za nią oglądają, ale nie ma żadnego. Ma dziwne podjscie. Chyba bardziej interesują ją faceci niż dziecko...

A dziecko to wam moze samochód potrącić i tyle będziecie mieli z towarzystwa i opieki na starość :O ja uważam że dzieci powinny mieć tylko dojżałe i odpowiedzialne osoby. Moi rodzice tacy nie byli... Pierwsze dziecko to była wpadka pozostałe 3 planowane też nie były bo co tam, 20 lat to za mało najwidoczniej żeby nauczyć się używać kondomów :O i teraz mam zajebiste święta - zgryźliwy przepracowany ojciec śpi do 15 bo musi przecież odpocząć po całorocznym tyraniu na 6 osobową rodzinę nie? a matka nie pracuje bo po 20 latach opiekowania się dziećmi jej zawód już stracił swoją ważność. A moje siostry wyrosły na kretynki, z którymi nie da się normalnie porozmawiać, bo są owładnięte graniem to na kompie to na komórce... :O i w te święta jestem zapewne bardziej samotna niż ta niejedna stara panna z kotem :O a jedyne co usłyszałam dzisiaj to opierdziel, że z rana( a była godzina 12!!!) hałasuję, bo chciałam sobie zrobić śniadanie. Aj powiem wam, że posiadanie dzieci wcale was nie uchroni od samotności:o:o

poza tym moja corka wie ze kazdy facet to idiota i zeby nie myslala o chlopakach!!juz jej to wpoilam w glowe jak byla mala :)

Gość dziecko jest po to by je
wychować na ludzi, a nie jak piszesz: "jak będzie chciała....". Czy jak bedzie chciała w wieku 12 lat dac dupy, to niech sobie daje dupy. Ty córki nie wychowujesz, a traktujesz jak koleżankę, co nie jest wlaściwe.

nikt się przed dziecmi nie bro haha ja nie cierpie plci przeciwnej :)) od 5 lat jestem sama z wyboru !! gdyby faceci to bym nic nie miala bo by ze mnie zrobili kure domowa:)

Mnie nie interesuje zycie prywatne Suki (choc nie neguje)ale to co wy tu wypisujecie to jest brak kultury . najezdzacie na kobiety ktore chca miec dzieci . To juz przegiecie !!

Wystarczy mi glowny temat topiku. wiadomo ze zawsze sie ktos znajdzie z innym pogladem na zycie.

Gość niektóre kobiety nie powinny
mieć dzieci. Prawda suko???

dziecko jest po to by je nie traktuje jej jak kolezanki!ale chce zeby byla samodzielna!! sama chodzi na zakupy sama potrafi sobie zrobic obiad ,ja jej zawsze tlumacze i mowie ze w zyciu nic nie przychodzi latwo i trzeba samemu na wszystko zapracowac,ja ja tego ucze od malego ,duzo ludzi ma z tym problem i sa przeciwni ale ja wiem ze jak dorosnie to jej sie to w zyciu przyda..jak idziemy na zakupy po jedzenie to tez sama wybiera...zawsze pytam sie jej co chce ..jak po ubrania jest tak samo ...sama sobie wybiera ja jej nic nie narzucam bo wiem ze jak dorosnie to mi za to podziekuje !

dziesięcioletniej dziewczynce mówisz że faceci są nic nie warci? tak jej mowie bo nie chce zeby mila 20 pare lat i myslala o zamążpójściu

Gość podsumowując wszystkooo
Dzieci powinny mieć tylko odpowiedzialne matki!!! TYLKO TAKIE MATKI ODPOWIEDNIO WYCHOWAJĄ SWOJE DZIECI.

Suko napisalabym ci że nie sądzę,żeby to była najlepsza metoda wychowawcza ale co ja tam mogę wiedzieć...ty tu jesteś matką nr 1

patriszja88 chce zeby byla samodzielna bo roznie w zyciu bywa! ona ma w polsce tylko mnie!!

Gość A ty patriszja88
Jestes zwykla niewychowana chamica....kondolencje dla twojej mamusi ...

Gość błędy wychowawczeeee
Nie można wszystkiego zostawiać na barkach dziecko, bo to tylko dziecko i musi czuć, ze matkę, bo ojca przecież nie ma. Tak samo z zakupami. Dziecko odpowiednich zakupów nie wybierze. Wiadomo, ze dzieci lubią słodycze i to najchętniej jadłyby. Jeśli kochamy dzieci, to w niektórych sprawach nie możemy im pozwolić na decyzje.

ja ksztaltuje je osobowosc od malego - chce zeby wiedzila co lubi a czego nie lubi !to jest bardzo wazne - duzo matek tego nie robi i pozniej wyrastaja takie sieroty zyciowe co nie wiedza czego chca

błędy wychowawczeeee i tu sie mylisz!! jak idziemy na zakupy to ona wie czego brakuje w domu !! np mleko czy jajka czy jej ulubione parowki....nigdy nie idzie po slodycze ale po rzczy ktore sa najbardziej potrzebne w domu...nigdy nie zapomina o ziemnikach i jabłkach :)