Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusidusidusi

DUSI, DUSI, CO ROBIĆ !!!

Polecane posty

Gość pyłkitrwa77
KONRAD76 moze astme wyleczyles,ale głupota została dieta jest wazna,ale astmy nie leczy,to jakies szkodliwe zabobony i mity,ogłupiasz chorych ludzi,zenada

Gość pyłkitrwa77
zmiany w płucach to zalezy jakie moze byc gruzlica lub zmiany w płucach po zapaleniu płuc

Gość asdfvbn n
ale w astmie co to znaczą jak idzie się do pulmonologa na kontrole i ona mowi ze ma sie zmiany w płucach

Gość tlenik_
tez mnie cos dusi. Kiedys mialam stwierdzona astme, pozniej mi sie polepszylo. Od paru tyg zle sie czuje a mam jeszcze gorzej bo jestem daaaleko od Polski i nie mam takiego latwego dostepu do lekarza jak to bylo w PL.

Gość dusiczka
mi tam pomaga tylko ventolin

Gość hopsa

Gość sdfjkl.
ale w astmie co to znaczą jak idzie się do pulmonologa na kontrole i ona mowi ze ma sie zmiany w płucach

Gość kflodds
to znaczy nawet świsty typowe dla astmy to tez zmiany w płucach bo raczej nie norma ;)

Gość wefrghn
a świsty co to znaczą ?? ja mam bardzo często świszczonyc oddech przy wydechu ..:(

Gość kjkhjkkk
astma nieleczona = świsty

Gość sdhyjuihbvcd
tylko że ja leki biore :(:(:(:

Gość uduszona
czy teraz juz cos pyli?

Frosta czemu jestś taka niemiła??? Własnie, że pyli. Leszczyna już pyli. W pewnych rejonach Polski, nawet od połowy stycznia.

Gość upweryjk.
co taka tu cisza xDxDxD

Tak, cisza. Może dusic przestało. Ja czuję się zupełnie dobrze. :) A co Kobitki u Was? :)

Gość dusi dusi
no u mnie bega zaostrzenie alvesco 160 2x3 serevent 2x2 singular 10 spirive polprazol 20 mg 2x1 vetnollin 3 razy w nebylizacji i dozylnie fenicort 3 razy dziennie ;( a pomimo tego dusi :(:(:(

Gość cbadef
dusi dusi - z tego wniosek, że leki które lekarz ci zapisał są nieskuteczne, proponuję dietę oczyszczającą warzywno-owocową (min. 14 dni) - Ośrodek Radawa na Podkarpaciu zaprasza http://www.jsc.rz.pl/index.php?id=leczenie - można też dietę przeprowadzic samemu wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" - mnie pomogła, zdrowia życzę.

u mnie narazie zdrówko dopisuje ale znajac zycie astma i inne problemy wczesniej czy pózniej wrócą jestem po 2 tygodniowym leczeniu makrolidami i systemowym lekiem przeciwgrzybiczym na bardzo cięzka infekcję zatok teraz wracam do ziółek znlazłam ciekawy artykuł - polecam osobom majacym dosc sterydów , wiele leków roslinnych może pomóc nam od nich odpocząć - w sumie ja cały czas stosuję leki roslinne jak siemie lniane czy pierwiosnek i podbiał, być może może dzieki temu nie musze brac sterydów cały czas http://www.dmp.am.wroc.pl/artykuly/DMP_2007444507.pdf

Gość uduszona
grr ja gdy tylko mnie podusi robie sie nerwowa i wystepuje u mnie kompulsywne jedzenie :( znacie cos co to wyciszy a nie zaszkodzi na astme? :(

uduszona niestety musisz udac się do specjalisty najlepiej dobrego psychiatry ja tez się lecze na depresję, nerwice bo choroba doprowadziła do ruiny mój system nerwowy dobrze dobrane leki nie otepiaja ale pomagaja poczuć sie zdrowo

Gość uduszona
nie stac mnie na psychoterapie,a normalnie sie czeka miesiacami :((

Gość uduszona
jak dziala singulair, i na co jest konkretnie :>

Gość hopsa
W przypadku jakich chorób wegetarianizm może działać leczniczo? Dieta wegetariańska (bez mięsa, ryb i owoców morza), a szczególnie wegańska (dodatkowo bez nabiału) ma świetne zastosowanie u alergików i astmatyków. Wiele osób mogłoby przetrwać okresy pylenia roślin bez kataru siennego i innych objawów alergicznych, gdyby zrezygnowały na ten czas z nabiału, zwłaszcza serów i mleka. To dotyczy też osób z chorobami dróg oddechowych, zapaleniami ucha, migdałków, zatok. http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/28685

Gość poczytajcie
Prof. Edward Tadeusz Zawisza jeden z najwybitniejszych polskich alergologów: - Mleko - jest jednym z najgroźniejszych alergenów pokarmowych. Ma aż pięć składników, które mogą być fatalnie tolerowane przez człowieka - przyznaje profesor Edward Tadeusz Zawisza, jeden z najwybitniejszych polskich alergologów. Ale groźne mogą być także zanieczyszczenia mleka, takie jak penicylina i białka pszenicy.Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki.Czy warto narażać zdrowie ulegając mlecznemu nałogowi?Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że picie mleka może zniweczyć nasze starania o odzyskanie zdrowia.