Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość lela18
mała12.02.1990 okres dostaje się zawsze od 1-7 dnia, nie ważne czy w 6 czy w 7 dniu...ważne, że Go dostajesz :) opakowanie informuje, że zazwyczaj kobiety na ktorych testowano ANTY dostawały 2 lub 3 dnia miesiączkę. zależy od organizmu;)

Gość Sunsh1ne
Wiecie co... mam problem. Znacie moja sytuacje mniej wiecej, wiec kolejny problem pojawil sie tej nocy. Obudziłam sie ze strasznym bolem zoladka... o godzinie 3:30, byłam w kobelku... ale dodoatkowo zwymiotowałam, była 4. tabbletki biore zawsze o 22. czy wszystko ok?

Gość Sunsh1ne
Uff nadzieja, pisze 3-4 h, a u nie minelo u mnie minelo 6. Tylko sie upewnialan... a swoja droga to mnie dzis migrena łapie... :(

Gość Sunsh1ne
czy młoda położna zna moze jakies sposoby radzenia sobie z tym?

Gość krasnoludek454
lela18-tiaa,najpierw miała wypadek,później umarła, daj spokój, nie obchodzą mnie Twoje sprawy osobiste i to,co spowodowało Twoje zaniedbanie tego i oczywiście,czy to prawda.. raczej wtedy się obudziłaś. Poza tym, fajnie masz. Kuzynka umarła a Ty hihi haha na forum. Eh, zniesmaczyłam się. Koniec dyskusji.

Gość kamisia156
krasnoludek454 serio jestes jakas jebnieta ;d uwazaj zebys ty nie umarła;] teraz dupeczki mam problem, czy chlopak mogl zaplodnic mnie plynem?

Gość krasnoludek454
ojj:) no,wszystko możliwe, ale na pewno nie będę wymyslała tu "historii z życia wziętych",złotko

Gość krasnoludek454
ale jakim płynem? pur czy ludwik? żenada.

Gość kamisia156
plynem na zabicie krasnoludów ;D ty jestes chodzaca tragedia, wiec po co tu historia?

kamisia, tak mógł Cię zapłodnić płynem, jeśli chodzi Ci o preejakulat. W nim też są plemniki. Dlatego po stosunku przerywanym można zajść w ciążę.

Gość krasnoludek454
kamisia- uwielbiam takie osoby jak Ty ,podwyższają moją samoocene :)

no dobra, żeby uciąć niezdrowy offtopic, to może zadam pytanie. Jak wiecie biorę yasminelle już rok. Wszystko jest super, czuję się jakbym w ogóle niczym się nie faszerowała. Czy to znaczy, że w przyszłości mogą pojawić się jakieś skutki uboczne i będę musiała zmienić tabletki? Czy jeśli teraz są dobrze dobrane, to mogę je brać cały czas? Mam zamiar zapytać o to moją panią gin. ale idę dopiero za 2 tygodnie. Więc może Wy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Gość kamisia156
hałabałakrasnal - wlasnie o to mi chodzilo, dziękuję. krasnalu - niż społeczny dzieki tobie jeszcze bardziej traci na szacunku ;D wspolczuje twoim rodzicom, ze urodził im sie taki krasnal.

Gość kamisia156
hałabałakrasnal - najczesniej objawy, złe objawy towarzyszą przy braniu pierwszych 3 opakowań, później wszystko sie normuje. jesli nie, 3ba zmienic.

Gość krasnoludek454
kamisiu- jesteś boska, szkoda tylko,że coraz więcej takich maluczkich ludzi,jak Ty..

Gość krasnoludek454
hałabałakrasnal- to,że nie masz teraz odczuwalnych skutków ubocznych wcale nie świadczy o tym,że w najbliższej przyszłości się pojawią. Powinnas się cieszyc, rób kontrolne badania(na pewno je robisz,bo mądra dziewucha z Ciebie) i będzie wszystko ok.

Gość krasnoludek454
ej ludzie, a co to jest niż społeczny? ;D demograficzny-to rozumiem.. i on może np. tracic na WARTOŚCI, ale "niż społeczny,który traci na szacunku" ? hmm.. oj maluczki człowieczku.

Wiecie co dziewczyny po tym co tu piszecie ja naprawdę zaczynam się bać mimo że biorę te tabsy(a to moje pierwsze tabsy i biorę je regularnie i zostało mi jeszcze 8 szt.) a już byłam wyleczona z tego cholernego strachu:(:(:(:(:(:(:(

Gość krasnoludek454
Katiaaa- ale czego się boisz,bo nie bardzo rozumiem? Skutków ubocznych czy ewentualnej ciaży?

Gość krasnoludek454
i w jaki sposób Cię straszymy? Jeśli bierzesz regularnie, nie łączyłaś z innymi lekami (a jeśli tak to zabezpieczałaś się dodatkowo), nie wymiotowałaś i nie miałaś CIĘŻKIEJ biegunki do 4 h po połknięciu tabletki to na pewno wszystko będzie okej. To najskuteczniejsza metoda i jeśli zalecasz się do ulotki i zaleceń lekarza nie masz powodu do zmartwień. W razie problemu,pytaj,na pewno ktoś Ci tu pomoże ;)

krasnoludek454 po tym co napisałaś już mi lepiej:)) Chodzi o to że na tym forum któraś napisała że kilka jej znajomych mimo że brały regularnie tabsy zaszły i to mnie przeraziło.Nie powiem moja znajoma też zaszła i mówi że brała regularnie ale ona ma wrzody żołądka i wymiotuje więc to pewnie dlatego...

Gość krasnoludek454
Katiaaa- kochana, tutaj wiele osób próbujących 'zabłysnąc" wiedzą zwyczajnie pieprzy bzdury. Jakim maja w tym inny cel? -nie wiem, zestresowac kogoś, pokazac,że "niby" się coś tam wie. Gdybym ja miała wierzyc w niektóre brednie, jakie wypisuja na róznych forach, chyba bym zwariowała i w ogóle zrezygnowała z seksu. Ile to razy ktoś pisał,że a to partner dotknął go ręką w okolicach krocza, gdy była ta osoba w spodniach.. a to ktoś wytarł się po kapieli tym samym ręcznikiem i umiera ze strachu,że jest w ciazy..a to ktoś usiadł na kolanach chłopakowi.. i ciąża na bank.. Więc wniosek z tego jeden- na pewno przestudiowałas ulotkę, masz wiedzę na temat skuteczności różnych metod antykoncepcji i pewnie z uwagi na to,iż pigułki są najwyżej na liście wybrałas właśnie je. A jeśłi ktoś pisze,że zna "MNÓÓÓÓÓÓŚTWO" osób,które STOSOWAŁY PRAWIDŁOWO pigułki i zaszły w CIAŻE to ja bym poprosiła o konkretne przykłady i historię tej osoby- bo nic dziwnego,że niekóre zachodzą,gdy zapominają o niektórych tabletkach, wydłużają/skracają sobie przerwy, wymiotują i stosują antybiotyki-wtedy nic dziwnego,że zachodzą. Głowa do góry i nie stresuj się,bo to zupełnie niepotrzebne;)

Gość krasnoludek454
Katiaaa- nie doczytałam o tej Twojej koleżance. Sama widzisz, ma wrzody, możliwe,że brała silne leki i zapomniała zabezpieczac się dodatkowo., poza tym te wymioty- sama sobie odpowiedziałas na Twoje dręczące wątplliwości;)

ale na serio co niektóre osoby powinny się wstrzymać z wypowiedziami i nie stresować osób które biorą tabletki pierwszy raz(czyli takich jak ja;)) )bo naprawdę idzie się wystraszyć zwłaszcza kiedy człowiek już tym tabletkom zaczyna ufać i cieszyć się tym seksem:)

Gość krasnoludek454
Katiaaa- masz rację, jednak normalny człowiek na takich wrednych ludzi nie ma wpływu i trzeba wierzyc ulotce,lekarzowi,wlasnym doświadczeniom.

jednak wszystko jest ze mną glacy cacy, kuleczka nie jest niebezpieczna i pani gin jest ze mnie zadowolona, że dzielna byłam, bo w ogole zdabac sie nie mogłam dac. dalej zapisała mi yasminelle bo twierdzi, że bóle głowy są spowodowane migrenami na które choruje i osłabieniem orgaznizmu które obecnie mam a sunshine skoro wymiotujesz i źle się czujesz, to może w ciazy jesteś?

Gość krasnoludek454
honey- no to dobrze,że wszystko ok.

honey_001 I po co dziewczyne straszysz? Czy biorac tabletki anty pierwsza rzecza jaka bedziesz podejrzewala przy takich objawach to jest ciaza? Widac nigdy prawdziwej migreny nie mialas.Bo takie bole moga trwac nawet pare dni i wymioty tez moga sie pojawiac.

strasze???.... kobieto ogranij wixe!!!! skoro ma takie coś już dłuzszy czas, to może to brac pod uwage!!! ja nie wiem co to jest prawidza migrena? pólknij się w głowe... ja mam takie migreny, że gdy rusze palcem to czuje jak mi impuls idzie po nerwie do srodka głowy, a tam pojawia się taki ból, jakby ci ktoś młotkiem w nim walnął!!! myślisz, że sobie zrobisz login ; mloda polozna ; i rozumy zjadłaś?