Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość Nanami
Ja tak miałam i nadal tak mam... po prostu skutki uboczne, a Yasminelle bierzesz od 2 miesięcy a to twoje pierwsze tabletki anty? Aaaa i zazwyczaj tak mam przy końcówce opakowania właśnie :)

Gość Agniechaaaaa
A ja mam problem z za czestym okresem i nie wiem czy sie mam martwic. Przy drugim opakowaniu, przy 12 tabletce dostalam krwawienia(okresu). Objawy wszystkie: powiekszony brzuch, bole, nawet pare przyszczy tak jak zawsze mam przy miesiaczce. W przerwie 7 dniowej dostalam krwawienia i wszystko bylo ok. Podczas pierwszego opakowania i wogole, tez nie mialam zadnych uplawow, krwaien. Teraz czekam na druga przerwe i jestem ciekawa czy znowu bede miala krwawienie.

Gość Malłka
Hej, biore yasminelle juz 11 dni, nie przesuwalam sie zgodnie ze strzalkami na blistrze i kochalam sie w siodmy dzien po zazyciu pierwszej tabletki. czy isnieje zagrozenie ciaza????

Malłka --- a przeczytalas ulotke? W niej jest napiasne,ze wszystkie tabletki maja ten sam sklad,a strzalki maja Ci ultawic branie, tak zebys sie nie pogubila :-)

Gość zaraz zwariuje
Pmooocyyy :( 8 dni temu zaczęłam brać yasminelle.. dwa dni temu zrobiło mi się na wardze sromowej takie dziwne zgrubienie.. dziś zauważyłam, że i na piersi obok sutka mam jakas gulke ciemną w środku.. ja nie wiem czy to skutki uboczne tabletek czy o co chodzi.. :(:( musze sie chyba wybrac do ginekologa a obecnie nie mam nawet kasyyy;/ prosiłabym młodą położną żeby sie wypowiedziała.. albo kogos kto jest kompetentny.. :(

Gość zaraz zwariuje
Pmooocyyy :( 8 dni temu zaczęłam brać yasminelle.. dwa dni temu zrobiło mi się na wardze sromowej takie dziwne zgrubienie.. myślałam, że to przez to, że mój chłopak jakoś mnie obtarł, ale dziś zauważyłam, że i na piersi obok sutka mam jakas gulke ciemną w środku.. ja nie wiem czy to skutki uboczne tabletek czy o co chodzi.. :(:( musze sie chyba wybrac do ginekologa a obecnie nie mam nawet kasyyy;/ prosiłabym młodą położną żeby sie wypowiedziała.. albo kogos kto jest kompetentny.. :(

Gość Nanami
Bez wizyty u ginekologa się nie obejdzie jeśli to nie zniknie. A tą są krostki na zewnątrz czy jak? Kiedyś miałam coś podobnego w miejscu intymnym, w środku była ropa i okazało się, że był to wrastający włosek i doszło do zapalenia O_o Ciekawi mnie jedynie to na piersi... jeśli to skutek uboczny to pierwszy raz słyszę. Możesz iść też z tym do dermatologa.

Gość kłopotek niemały
Witam, mam kilka pytań: w sobotę skończyłam drugie opakowanie yasminelle ale mam jakieś dziwne hmmm.... czy to tylko skutki uboczne??? przy pierwszym opakowaniu i właściwie przez większość drugiego niemal nie czułam, że biorę tabsy - zero jakichkolwiek skutków ubocznych, krwawienie 3 dni po skończeniu opakowania ;) - jak w ulotce. Ale tym razem na 2-3 dni przed końcem opakowania dostałam plamień, co mnie dosyć zdziwiło, bo nigdy tego nie miałam (kiedyś brałam Diane35 i też bez plamień) w dzień ostatniej pigułki zastanawiałam się już czy to tylko plamienie czy już krwawienie z odstawienia bo było tego sporo a ja krawienia czy okresowe czy z odstawienia zawsze miałam bardzo słabe. Wychodzi na to, że to było tylko plamienie bo w niedzielę rano (czyli 12 godzin po zażyciu ostatniej pigułki dostałam silnych bóli jak okresowych oraz stałego u mnie przy okresie "rozstroju żołądka", biegunki i mocnego krwawienia. Czy któraś z Was miała podobnie??? czy to normalne??? czy tabletki oby na pewno "trzymają mi okres"? skoro krwawienie przyszło tak szybko.... poza tym od kilku dni cierpię wręcz na suchość w pochwie - poza plamieniami nie ma we mnie tego naturalnego śluzu nawet w czasie pieszczot z facetem, choć kiedyś wręcz "ciekło mi po udach". Po dłuższych pieszczotach byłam nadal sucha a w dodatku zaczęło mnie wszystko piec :O . Wy też tak macie? Jak sobie z tym radzicie? To raczej normalne czy powinnam udać się do ginekologa?

kłopotek niemały --- plamienia i wczesniejsze krwawienia sa normalnym zjawiskiem do 3 miesiaca.Suchosc w pochwie tez jest skutkiem ubocznym tabletek,ktory moze z czasem ustapic.Mozesz sie zaopatrzyc w zel nawilzajacy np.durexa.

Gość Sunsh1ne
A jeśli biorę tabletki juz od lipca i mam teraz krwawienie dzien po odstawieniu tabletek tj,ostatnia tabletke wzielam w sob, w niedziele bylo plamienie a okres tzn plamienie z krwia dostalam w pon. czy wszystko w porządku, skoro nie mam tak jak w ulotce 3-5 dzien?? czy jest ryzyko zajscia w ciaze?

Gość Sunsh1ne
czy ktoś mi odpowie? jesli mozna oczywiscie?

Sunsh1ne --- zawsze jest ryzyko zajscia w ciaze.Tylko wstrzemiezliwosc daje 100% pewnosc,ze nie zajdzie sie w ciaze.Krwawienie z odstawienia pojawia sie u Ciebie po odstawieniu tabletek, wiec jest wszystko ok.A nawet jezeli tabletki nie trzymaja cyklu to nie znaczy,ze ochrona przez ciaza jest zmniejszona.

Gość Sunsh1ne
wiem, głupie pytanie, ale co oznacza ze jeśli nie trzymaja cyklu?

Gość zapominalskaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam mam pytanie, zapomniałam wziąć 4tabletki, jest to moje 5 opakowanie Yasminelle . A dodam że kochalam sie z mężem a on skonczyl we mnie! Jakie jest prawdopodobienstwo ciąży?? Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam:)

Gość Łiiii
czy tabletki mają jakiś wpływ jeśli przymuje się je w ciąży? (nieświadomie)

Gość Łiiii
w sensie wpływ na tę ciążę.

Gość Miśka128
A mam pytanie, czy jeżeli jest się chorym na przykład jakieś przeziębienie, kaszel, gorączka to czy tabtleki mają osłabione działanie? Oczywiście wykluczam antybiotyki, po prostu gorączka... takie poważniejsze przeziębienie???

Gość huber12345
czy PCO jest uleczalne?? czy da sie je leczyc inaczej niz tabletkami anty?

Gość huber12345
aha i ile można brac aspiryny profilaktycznie na rozrzedzenie krwi? Czytałam ze dawka poniżej 300mg wystarczy. Tzn ze moge brac np 75 mg co kilka dni?

Miśka128 -- choroba nie wplywa na dzialanie tabletek.Chyba,ze marskosc watroby. huber12345 ---- aspiryna ma bardzo zly wplyw na sluzowke zoladka.Wiec lepiej brac ja jezeli jest to rzeczywiscie konieczne.Jak masz bolense miesiaczki,duzo skrzepow to mozesz sobie ja lyknac na 2- 3 dni przed okresem.Profilaktycznie? Jak musisz to wez sobie jedna na tydzien.

Gość huber12345
ale dawke 500mg jeden raz na tydzien czy moze byc mniejsza dawka raz na tydzien? i jakbys jeszcze mogla napisac o tym pco... z gory serdeczne dzieki

\\hmm.... czy antybiotyk HEVIRAN- antybiotyk na opryszczke w tabletkach osłabia działanie tabletek? proszę o odpowiedź;)

Gość Nanami
Raczej nie. (lolson007)

Gość karina18
Dokladnie od 19 stycznia stosuje DALACIN C... z facetem kochałam się 13 i 16 stycznia do końca.. Yasminelle biorę już 3 miesiąc i mam pytanie... Czy mogę obawiac się ciąży? Bo podobno działanie leków jest zmiejszone.. ale skoro nie kochaliśmy się od poniedziałku (czyli od momentu, gdy przyjmuje leki, to nie powinnam się obawiać prawda? Błagam o odpowiedz, bo jestem w kropce.

Gość Nanami
Raczej nie powinnaś się obawiać ciąży :) Minęły trzy dni od stosunkiu, a plemnik żyje średnio 72h, ale jeśli chcesz być pewna to polecam test ciążowy.

huber12345 --- moze byc mniejsza.Co do PCO to nie mam doswiadxczen z ta choroba.Moja wiedza na jej temat ogranicza sie do podrrcznika,a to samo znajdziesz w necie. karina18 --- generalnie nie ma dowodow na to,ze klindamycyna obniza skutecznosc tabletek.

Gość do mlodej poloznej
a zelixa wpływa na dzialanie tabletek antykoncepcyjnych? a linea?