Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość jedno pytanie
no tak, od skóry jest dermatolog ale jestem przekonana że to jednak od tabletek :(

jedno pytanie ----- diagnoza to jedno a leczenie to drugie.Nawet jak sie okaze,ze to od tabletek to samo odstawienie nie pomoze.Trzeba tez wlaczyc leczenie.Ginekolog tego nie zrobi.Ginekolog nie zna sie na zmianach skornych,wiec nawet nie moze jednoznacznie powiedziec,ze to od tabletek.

Gość jedno pytanie
pewnie masz rację ;) dzięki za odpowiedzi

Gość fioletkaaaaa
Czy można odstawic tabletki tak po prostu,bez konsultacji z lekarzem? Czy okres po odstawieniu zawsze się spoźnia lub przez kilka miesięcy nie pojawia wcale? I... czy w każdym momencie pózniej mozna powrócic do tabletek? proszę o odpowiedz 🌼

fioletkaaa -> ja jak zwykle odsyłam do ulotki i konsultacji z lekarzem bo to najpewniejsze żródła informacji wg mnie możesz bez większych konsekwencji odstawić tabletki tylko najlepiej poczekać do końca opakowania, żeby nie burzyć organizmowi rytmu. Pamiętaj też wtedy o zabezpieczenie bo np o ile normalnie jesteś chroniona w czasie tygodnia bez tabletek to jeśli nie rozpoczniesz nowego opakowania a będziesz w tych dniach współżyła to jest ryzyko ciąży. Jeśli chodzi o powrót do tabletek to to już powinnaś skonsultować z lekarzem - wszystko zależy jaka będzie przerwa między opakowaniami. Na pewno niewskazane jest przerwnie na jeden cykl i zaczęcie od nowa co do okresu to nie wiem choć myślę, że to sprawa indywiduana u każdej kobiety.

Gość fioletkaaaaa
dziewczyna chłopaka- dziękuję.

Gość migotka12
rozpoczęłam 5 blister Y, jestem przy 4 tabletce, ale od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze. nie jest to raczej ból jajników, bo jest tak bardziej pośrodku, mam wrażenie że mam odstający brzuch.. zastanawiam się co to może być? może torbiel?? sama nie wiem, trochę mnie to niepokoi :( czy ktoś z was miał może podobny przypadek??

Gość Amisu1
Witam. Nurtuję mnie zjawisko jakie po raz pierwszy pojawiło się w moim organizmie ;) Mianowicie, biorę Yasminelle od jakichś 5 miesięcy, zawsze krwawienie z odstawienia dostawałam w 3 dniu przerwy, dziś jest pierwszy dzień i dostałam lekkich plamień, które pojawiły się jednorazowo. Tabletki zażywałam regularnie. Co może oznaczać to plamienie?

Gość Genie
Amisu1 To,ze niedlugo dostaniesz krwawienia,to chyba logiczne...

Gość Kaśka188
Biore drugi blister Jasminelle i przytyłam 5 kilo. Już jak zaczynałam brać te tabletki to miałam za dużo tu i ówdzie... Ale teraz :| dodam ze jestem cały czas na diecie (zdrowej, od lekarza) , wiec nie jest to sprawa tego ze poprostu \"za dużo jem\" . Czy jesli zmienie Jasminelle n inne to też bede tyła ? ;(

Kaśka188 -- tabletki nie sa kaloryczne, wiec samo ich branie nie powoduje wzrostu tkanki tluszczowejj.Skoro twierdzisz ,ze dobrze sie odzywiasz,i jestes przy tym aktywna osoba, a nie siedzaca to pewnie jest to kwestia zatrzymywania wody.W jednym cyklu moze sie jej zgromadzic do 5kg.I jak sie nie robi nic w tym kierunku to bardzo ciezko ja zgubic.Dobrze sie sprawdza aqua femin brany od polowy cyklu,albo inne ziola moczopedne.Czasami tzreba nawet siegac po cos silniejszego.

Gość Kaśka188
Dziękuję młoda położna :*

Gość Sunsh1ne
Witam, to znowu ja:) Może głupie pytanie, ale jak i gdzie bada sie poziom hormonów kobiecych?

Gość Genie
Sunsh1ne Pobiera sie krew w labolatorium...

Gość Nanami
Czy napoje dopingujące (chodzi mi o napój BURN) wpływają na działanie tabsów???

Gość Beatka55901
hej.. mam problem.. stosuje w/w tabletki juz ponad dwa lata.. po raz pierwszy zdazyło mi się że nie mam okresu.. po ostatnim współżyciu dostałam okres i zaczełam normalnie nowe opakowanie.. w miedzy czasie nie współżyłam a teraz jak sie opakowanie skonczyło nie dostałam okresu a powinnam dostać 4 dni temu.. zawsze mam okres jak w zegarku.. mam sie bać że jestem w ciąży..;/ pomóżcie:(:(:(

Beatka55901 --- okresu na pewno nie dostaniesz,bo w czasie stosowania tabletek anty okres nie wystepuje ;-) Pojawia sie krwawienie z odstawienia.I co to znaczy,ze mialas go dostac 4 dni temu? Organizm kobiety to nie szwajcarski zegarek....Jak nie dostaniesz w przerwie krwawienia to poprostu skontaktuj sie z lekarzem.Powodow moze byc kilka, nie tylko ciaza.

Gość motyl123
Kochane ja mam krwawienie 18 dzien (1 opakowanie od 1 dnia okresu)czy to jest normale?? nie wiem kiedy to sie skonczy poradzcie co robic!!

motyl123 -- ulotka sie klania.Takie krwawienia miedzy przerwami moze trwac do 3 miesiecy.A jezeli leci ciurkiem to zglos sie do lekarza.

Gość Goshua
Młoda położno, -- czytałam na jakiejś stronie z opisem pigułek. I było tam napisane, że jeśli występuje jakiekolwiek krwawienie z pochwy niewyjaśnione, to skuteczność pigułek może być obniżona. Czytałam też, a to w ulotce już, że trzeba zaprzestać brania pigułek w przypadku takiego krwawienia. Ale czy to krwawienie i plamienie zalicza się do takiego niewyjaśnionego? Bo pojawiło się od razu po moim pierwszym razie z chłopakiem, drugiego dnia i trzeciego leciała mi krew przy załatwianiu się, a potem ustało, w rezultacie 6 dni po tym pierwszym razie kochałam się chłopakiem ponownie, ale nie do końca. Czy możemy tu mówić o jakimś ryzyku ciąży, przez to krwawienie? Bo to chyba logiczne, że pojawiło się po tym stosunku, więc skoro błona została przebita, jest to jakieś wyjaśnienie, prawda? Bardzo proszę jeszcze raz o odpowiedź. Dziękuję.

Goshua --- w ulotce jest mowa o krwawieniach,ktore moga wystepowac miedzy przerwami.jest to normalne zjawisko,ktore moze wystepowac do 3 mc.Jezeli takie krawienia w trakcie blistra beda sie pojawialy ponziej to tzreba to zglosic lekarzowi,bo byc moze tabletki sa za slabe zeby utrzymac cykl.Co nie wiaze sie ze slabszym zabezpieczeniem.

Gość Goshua
Ale mnie chodzi o krwawienie po pierwszym razie. Ono również nie mogło osłabić skuteczności i jeśli kochałam sie z chłopakiem w ciągu 6 dni od pierwszego razu i tego krwawienia już wtedy nie było, nie powinnam się martwić o ciążę? Bo o plamieniach takich czytałam, ale to nie takie, nie miałam ich wcześniej i dopiero po pierwszym razie się pojawiły i jestem raczej pewna, że to w wyniku przebicia tej błony.

Gość Beatka55901
młoda położna -- isnieje prawdopodobieństwo że jestem w ciązy..? jakie może być inny powód że nie wystąpiło krwawienie po skończeniu opakwania??

Beatka55901 --- jezeli bralas tabletki zgodnie z ulotka to bardzo male.Zreszta producent tez o tym wspomina.Jakie moga byc tez powody? Takie same jak w przypadku braku okresu, dodatkowo dochodzi do tego fakt,ze juz dlugo bierzesz tabletki.Wiec z czasem krwawienie moze sie mniejszac a nawet moze zaniknac.Lekarz rozwieje Twoje watpliwosci.

Gość Beatka55901
dziękuje za odpowiedz:) i tak juz kupilam dwa testy..:) milgo wieczorku:)

Gość Goshua
Młoda położno, ale mnie chodzi o krwawienie po pierwszym razie. Ono również nie mogło osłabić skuteczności i jeśli kochałam sie z chłopakiem w ciągu 6 dni od pierwszego razu i tego krwawienia już wtedy nie było, nie powinnam się martwić o ciążę? Bo o plamieniach takich czytałam, ale to nie takie, nie miałam ich wcześniej i dopiero po pierwszym razie się pojawiły i jestem raczej pewna, że to w wyniku przebicia tej błony.

Gość envie***
witam :) mam takie pytanko- jeśli zapomniałam tabletki z początku 3 blistra i wzięłam ja dopiero po 12 godzinach i postąpiłam zgodnie z instrukcja tzn nie robiłam przerwy tylko dalej biorę tabletki to czy mam się obawiać ciąży czy nie?? proszę o szczera odp bo nie wiem czy lecieć po test do apteki czy nie...