Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość Goshua
Młoda położna -- No właśnie nie wiem, czy to ma znaczenie i dlatego chciałam się dowiedzieć, jak mam rozumieć te niewyjaśnione krwawienia, o których mowa w ulotce, w moim przypadku. Ale widzę, że nie ma to znaczenia i moje obawy są raczej niepotrzebne. Dziękuję.

Gość Im colorblind
Witam:) Chcialam się tu do Was dołączyc:) Biorę Yasminelle od 3 dni i mam takie pytanie... Po jakim czasie mozna zauwazyc skutki uboczne? Na razie ginekolog przepisala mi jedno opakowanie i mam isc na wizyte 17 - stego - jak wszystko bedzie ok przepisze mi wiecej. Aha:) tak sie jeszcze zastanawiam... Zaczelam je brac na początku okresu , za trzy tygodnie skończe i znów bedzie okres? Stąd wynika to ze krwawienie z odstawienia moze nie wystepowac na poczatku ze ta przerwa taka krotka?

Gość Nanami
Bierzesz już 3 tabletkę także skutki uboczne mogą za niedługo dać o sobie znać, ale wcale nie muszą. Nie zawsze występują skutku uboczne :) Tka, to prawda. Krwawienie z odstawienia nie musi wystąpić przy pierwszym opakowaniu, ale zazwyczaj występuję ^^ także pozostaje ci czekać.

Gość Im colorblind
Nanami dzięki za info:) Pozdr

Gość kukua
witam ja biore Yasminelle od miesiąca, własnie jestem w tygodniu przerwy. Okres dostalam w 2 dniu odstawienia......wszystko w porzadku, nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, mimo ze czuje sie zaokraglona i dwa razy zwracalam po wypiciu kawy , na szczescie kawe pilam popoludniu..... chetnie dołącze do was do forum poczytam wypowiedzi i jesli bede mogla sie wypowiedziec to chetnie to uczynie pozdrawiam

Gość olussss
hej. czy Figura 1 wplywa na dzialanie Yasminelle? bo mam problemy z zaparciami, do lazienki chodze dwa razy w tygodniu i to nie zawsze . moj brzuch to bebenek do perkusji przez to. przed tabletkami zn. zanim zaczelam brac pilam figure i troche pomagało a teraz przestalam bo boje się obizenia działania Y. prosze o szybką odpowiedz

Gość envie***
witam ponownie mam takie pytanko- jeśli zapomniałam tabletki z początku 3 blistra i wzięłam ja dopiero po 12 godzinach i postąpiłam zgodnie z instrukcja tzn nie robiłam przerwy tylko dalej biorę tabletki to czy mam się obawiać ciąży czy nie?? proszę o szczera odp bo nie wiem czy lecieć po test do apteki czy nie...

zapomniałaś tabletki w pierwszym tygodniu więc jest ryzyko zajścia w ciążej jeśli w tygodniu poprzedzającym uprawiałaś seks... szczerze powiem ze miałam podobną sytuację i nawet współżyłam w tyg. poprzedzającym i na szczęście było wszystko w porządku....ale tego pewnym byc na pewno nie można...:) jednak jesli to ci się przytrafiło tylko teraz to sądze że twoje zmartwienia miną:)

envie*** --- jezeli zapomnialas tabletki z pierwszego tygodnia to zgodnie z instrukcja powinnas byla wziac pomineta tabletke jak najszybciej i przez 7 dni zabvezpieczac sie dodatkowo.Przy kazdym pominiecu tebletki ochrona przed ciaza sie zmnijesza.

Gość xxczekoladka145xx
Witam! pomuzcie mi bo nie wiem co robic... zawsze zaczynalam opakowanie w 7 dniu przerwy a powinam w 8 czy nic sie nie stanie jak teraz zaczne brac w 8? I ostatnio zapomnialam wzias jedej tabletki nie pamietam kiedy powino mi starczyc do wtorku a mam do sr co mam teraz zrobic?

Gość xxczekoladka145xx
Witam! pomuzcie mi bo nie wiem co robic... zawsze zaczynalam opakowanie w 7 dniu przerwy a powinam w 8 czy nic sie nie stanie jak teraz zaczne brac w 8? I ostatnio zapomnialam wzias jedej tabletki nie pamietam kiedy powino mi starczyc do wtorku a mam do sr co mam teraz zrobic?

Gość Genie
xxczekoladka145xx Co masz zrobic ? Przeczytac ulotke !!! Tam jest wyraznie napisane,ze przerwe mozna dowolnie skracac.I jest tez napisane jak sie postepuje w przypadku pominiecia tabletki w ostatnim tygodniu ....

Czesć Dziewczyny, mam pytanie, bo kiedys brałam tabsy, ale żle na nie reagowalam- zatyzmywala mi sie woda w organizmie, nie wspomnę o mdlosciach, wymiotach i migrenach....po yasminelle czuje sie dobrze poza jednym szczegołem- mam już 8 dni krwawienie miesiaczkowe i nie ustępuje- ciągle krwawię, biore dokladnie 8 dzień i mam @, jakbym byla w 3-4 dniu.......czy to normalne??? Powiem szczerze, że mnie to irytuje, jestem bardzo slaba, blada i mam straszny apetyt. wykle moj @ trwa 5-7 dni,. gdzie ostatnie dni (6-7) to juz lekkie plamienie. Kiedys bralam przez 3 lata tabsy, ale starszej generacji, potem odstawilam, urodzilam dziecko i tak minelo 5 lat- dzis mam 28 lat i czuje sie jak nastolatka z zachwianiem hotrmonalnym. Czy ktos fachowo moze mi to wytlumaczyć??? Czekam na info Pozdrawiam M.

Gość Karine
Mam pytanie, czy w ciągu 7 dni przerwy ochrona przed ciążą pozostaje taka sama, jak w ciągu zażywania tabletek przez 21 dni? Proszę o odpowiedź, bo zaczynam współyć dopiero i jestem jeszcze trochę niepewna tego, czy kiedy nie biorę pigułek, to faktycznie jestem nadal chroniona przed ciążą. I jeszcze jedno: jeśli zabezpieczam się pigułkami i chłopak nie kończy we mnie, ale wydobywa się ten płyn preejakulacyjny, czy on jest równie 'groźny' jak sperma? Dzękuję z góry za odp.

Gość xxczekoladka145xx
Ale wlasnie chodzi o to ze ja nie mam ulotki dlatego sie pytam!

Gość xxczekoladka145xx
Ale wlasnie chodzi o to ze ja nie mam ulotki dlatego pisze bo nie wiem co zrobic!!!

Gość kukua
olussss-> jesli musisz pic figure 1 to sprawdz jej skladniki, jesli jest tak dziurawiec, to niestety albo nie pij figury a jesli musisz to przez 7 dni musisz sie zabezpieczac dodatkowo poniewaz dziurawiec obniza dzialanie tabsow

Gość Muszka23
Czy jeśli kochałam się z moim facetem w zeszły czwartek (wtedy też zażyłam pierwszą tabletkę po 7-dniowej przerwie) mogło dojść do zapłodnienia? Wiem, że tabletki chronią podobno i podczas 7 dniowej przerwy, ale chciałabym się upewnić, bo strasznie bolą mnie jajniki i zaczynam się martwić.

cześć pisze bo widzę dużo postów na temat yasminelli nie tylko w tym topicu chciałam się podzielić jedynie własnymi spostrzeżeniami na temat yasminelli zazdroszczę tym, które nie maja skutków ubocznych, ja niestety je mam od pól roku biorę yasminelle przez pierwszy 1 nawet więcej było ok potem poszłam na studia i masakra,ciągła ospałość...spadek libido do zerowego poziomu, zmęczenie, wahania nastrojów ni stad ni z owad ryczałam jak małe dziecko, albo wpadałam w furie...na początku nie sugerowałam się yasminella ale potem przeczytałam ulotkę i coś było na temat tych moich dolegliwości poszłam do lekarza i lekarz powiedział ze możliwe ze przez yasminelle ew przez stres...czekam jeszcze miesc i zmieniam prawdopodobnie bo juz mnie meczy ten stan... teraz to już mam i tak więcej komplikacji pamiętajcie brać tabletki regularnie nie myślałam ze jak 2 dni się nie weźmie to mogą być komplikacja moja gospodarka hormonalna została zaburzona i jeszcze gorzej się czuje...:( pozdrawiam i powodzenia

Gość kukua
Muszka-> jesli wzielas pierwsza tabletke zgodnie po 7 dniach przerwy, bralas regularnie tabletki w poprzednim cyklu, i zaczelas brac pierwsza tabletke anty w pierwszy dzien okresu to napewno nie doszlo do zaplodnienia i jestes chroniona, takze bez obaw. Twoj bol jajnika byc moze jest spowodowany czyms innym, jesli nie przejdzie to idz do lekarza... pozdrawiam

Gość Muszka23
Tak, wszystko brałam regularnie codziennie o 18,00, żadnej nie zapomniałam i żadnej nie zwróciłam w żaden sposób. To mój trzeci blister. Zrobiłam sobie później lekki masaż podbrzusza i przeszło, ale do lekarza i tak się wybieram w czwartek :) A czy jest możliwość że boli mnie inny narząd niż jajniki? Ból skoncentrowany jest właśnie w tym miejscu, w okolicach podbrzusza. W sumie mogą to być bóle spowodowane przez hormony... chyba.

No i 9 dzień cyklu i nadal mam okres, czy jest ktokolwiek na tym forum, kto mógłby mi pomóc???

hej mam takie pytanie aktualnie biore drugi blister yasminelle bralam tabletki regularnie. w pierwszy dzien okresu pierwsza tabletke kazda kolejna o tej samej porze ale pozniej niestety zapomnialam w 3 tygodniu wziac tabletke i wzielam ja 12 i pol godziny po czasie i pozniej normalnie zrobilam przerwe normalnie mailam krwawienie i w 8 dniu zaczelam kolejny blister...po 6 tabletce kochalam sie z chlopakiem i on skonczyl we mnie. wiem ze to wyda sie dal niektorych glupie ale czy jest mozliwosc ze zajde w ciaze?prosze o szybka odpowiedz.

Gość kukua
Muszka lepiej idz do lekarza bo mozliwe ze to nie sa jajniki, ale lekarz wskaze ci konkretnie co boli i co jest zle.

Gość kukua
werafi jesli nie kochaliscie sie po tym jak zapomnialas tabletke a czytam ze dopiero po 6 tabletce nowego opakowania to wydaje mi sie ze wszystko jest w porzadku. Poniewaz gdy zapomnisz tabletke to przez kolejne 7 dni powinniscie sie zabezpieczac dodatkowo. Przerwa trwa 7 dni, a ty piszesz ze po 6 tabletce nowego opakowania kochalas sie zchlopakiem wiec wydaje mi sie ze jest ok, nie powinnas byc w ciazy. A czemu masz takiego bawy?

Gość kukua
MoniaKat a kiedy zaczelas brac blister/ Czy to jest Twoje pierwsze opakwoanie tabletek? Bo tak przedluza sie okres przy braniu pierwszego blistra. Czy to jest intensywne krwawienei czy tylko plamienie?

kukua ---- jezeli to jest Twoj pierwszy blister to okres moze sie przedluzyc ( 10-12 dni).Potem moga wystepowac plamienia, ale jezeli caly czas bedzie Ci leciala \'ciurkiem\' krew to skonatktuj sie z lekarzem.

jestem w tych sprawach nowicjuszka i po prostu mam jeszcze takie obawy dlatego ze dopiero niedawno zaczelam wspolzyc z chlopakiem. i to bylo tak ze ja zapomnialm tabletki z 3 tygodnia i do konca zostalo mi 3 tabletki pozniej byla 7 dniowa przerwa, w tej przerwie bralam tabletki na grype(tzn. gripex skorbolamid i polopiryne s ale to nie sa chyba antybiotki). i tak teraz m,ysle to kochalam sie z moim chlopakiem podczas tej przerwy ale w 7 dzien. on nie skonczyl we mnie ale tez nie byl to stosunek przerywany ze przed samym wytryskiem wyciagnal czlonka. dlatego mam obawy troche... a nie powinnam?