Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiecie mi.p

Jakie mialyscie objawy porodu? czy u mnie to juz to?

Polecane posty

Gość powiecie mi.p

mam termin z usg na 10 stycznia, ale juz jakos dziwnie sie czuje. bardzo boli mnie brzuch u gory tu gdzie dziecko ma pupke i nozki to taki dziwny bol, jakby dretwienie :o od paru dni mam tez jasnozolty sluz na bieliznie, to moze juz teen caly czop? ale czytalam ze to podobno w jednym kawalku odchodzi. pomozcie cos? wiem ze kiedy ma sie zaczac porod to sie zacznie, ale wiadomo wolalo by sie wiedziec cos wiecej od doswiadczonych kolezanek. kazda z Was slowko skrobnie i bede bardziej zorientowana co i jak

Gość powiecie mi.p
???

Gość *******BECZKA*******
ja napisze zebys ruszyla sie i zadzwonila gdzie potrzeba ...tu gina nie znajdziesz chyba ze amatora

Gość zyrafa-dluga
objawy nadchodzącgo porodu: na 1-2 tygodnie wcześniej opada brzuch ( lżej oddychać), pojawiają się częste, niebolesne skurcze (stawianie się, drętwienie brzucha), odchodzi czop śluzowy - niekoniecznie jednorazowo, czasem w takiej formie, jaką opisujesz poród zaczyna się gdy: masz bolesne skurcze - co 7-10 minut, gdy będą 2 na 10 min - jedź do szpitala, gdy odejdą wody płodowe - jedź do szpitala. Czasem ból brzucha opasuje jakby obręczą wokół podbrzusza i przechodzi w kręgosłup. Obserwuj się bardzo uważnie :) życzę powodzenia :) www.polozna.wordpress.com

Gość powiecie mi.p
zeby zadzwonic to chyba sie ruszac nie trzeba :/ i moje pytanie jest do babek ktore rodzily jakbys niezauwazyla, bo chce sie o obiawy zapytac a nie o jasnowidztwo czy ja juz rodze :o tragedia :o

Gość powiecie mi.p
Żyrafko dziekuje bardzo... własnie tak się obserwuje od kilku dni i ciekawe czy to juz tuż tuż. Jak siusiam to tez miednica zaczyna mnie bardzo bolec bo wtedy tak jakby pre i chyba dzidzius mi sie tam pcha.. o rany ale przezywam :)

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa
ale czop sluzowy to raczej jest brunatnego koloru

Gość ghajgflJGB
Mi czop odchodzil chyba z tydzien po troszeczku,taki zolty wlasnie i czasami byly tam jakby niteczki krwi.A skurcze rozpoznasz chocby nie byly mocne po regularnosci.Jak sa co 20 min to co 20min a nie np.raz 21 a raz 19.To samo jak juz beda co 10 min a potem co 5 i co 3.Zawsze sa regularne w rowniutkich odstepach.Co do wod to Ci nic nie odpisze bo 2 razy rodzilam i 2 razy odchodzily mi juz na lozku porodowym.

Gość Tośka...
czop brunatny?? ja tez na kilka dni przed porodem mialam wlasnie taka zoltawa wydzieline...

ja nie mialam zadnych objawow ba, 2 godziny przed odejsciem wod badala mnie polozna i stwierdziala ze przez najbizszy tydz nie mam co nastawiac sie na porod! wszystko zamkniete, dlugie itp najmniejszych oznak porodu! dostalam skurczy, takie jak juz wczesniej miewalam, nic nadzwyczajnego, bylam badana przez polozna, powiedziala ze histeryzuje, kazala wziasc no-spe i isc spac, wiec tak zrobilam ,skurcze mialam w coraz wiekszych odstepach czasu, wiec wydawalo mi sie ze to nie \"to\" zreszta do porodu mialam jeszcze duzo czasu, ale pbudzialo mnie takie uczucie jakby cos gdzies w srodku mnie peklo, nawet uslyszalam takie \"chrupniecie\" wstalam wiec siku zrobic i zaraz wody mi odeszly :) no wiec pakowanie torby i te sprawy i do szpitala urodzilam pare godz pozniej

mi czop przy 1 porodzie wyskoczyl podczas skurczu, czualam go dokladnie bo byl duzy tzn taka duza kulka sluzu z nitkami krwi przy 2 porodzie nie wiem kiedy odszedl ,bo go nie widzialam wogole :-/ mozliwe ze odchodzil przed porodem jakis czas bo tez mialam duzo sluzu