Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lonely7

rozszczep

Polecane posty

Gość ahcaja84
tabela gotowa przesyłam:D

Gość szczytno84
Tez chodzimy do pana Tomka Makowskiego, dopiero raz byliśmy, wiec wszystko przed nami, musze zadzwonic i umowic sie na wizyte w przyszlym tygodniu. Kalina prócz tego że nie raczkuje nie zgina za bardzo stopy lewej do siebie, trzyma ją tak jakby chodziła na palcach nawet jak leży. Moze kiedyś Kalina spotka Bartoszka na rehabilitacji:)

Gość monteczkasia
Ilcia dziękuje za zdjęcia. Śliczne masz dzieciaczki :) Nic tylko je kochać ;)

Gość Bartosz 2010
Kasiu my mamy kolejną wizytę w poniedzałek o 8.40 :) Nie mogę otworzyć tabelki i pewnie zrobię to dopiero po powrocie męża w poniedziałek bo antytalencie ze mnie komputerowe. Achaju ściągałam pokarm do czwartego miesiąca bo po prostu więcej nie miałam. W pewnym momencie było to tylko 30 ml a Bartek jadł 7 razy po 150.Dlatego przestałam i przeszlismy całkowicie na sztuczne mleko. Miłego dnia

Gość anulaaa33
no niby dobrze ale powiem Wam że wcale nie mam ochoty już się nigdzie włuczyć po żadnych komisjach w wojewódzkiej to dopiero są baby "miłe"

HEJ:) Tyle sie napisalam rano i wszystko mi wcielo, a jak na zlosc nie skopiowałam :( wrrrrrr Gosieńko- zdiecia do Ciebie juz wysłane:) Przepraszam, ale ostatnio jakas zakręcona jestem :P Ilcia- świetnych masz tych chłopakow, przystojniaczki :))) achaja- Nikola ma 10 lat, Fabek 4:) My dzisiaj po 13 jedziemy do neuro-logopedy, ciekawe co nowego sie dziś dowiemy:P Zosiu zapomniałam ostatnio Ci napisac,z e pytalamo to Fabka wgłębienie w podniebieniu i ponoc nie ma ono zanczenia dla Fabka mowy a raczej jej braku Pamiętacie jak pisalam Wam o tej szpatulce co dostaliśmy do karmienia, dzis moge powiedziec jest jest to strzał w dziesiątke, SUPER Fabek z niej je. U nas był problem, ze Fabek sam nie siagal do końca pokarmu z łyzeczki, nie pracowala mu górna warga, i pisze Wam to po to, abyście zwrócily uwage jak jedza wasze maluchy, bo to ma znaczenie w pózniejszym etapie, mowy itp. Ja robilam ten bląd, ze wycierałam łyżeczka o górna warge(wiecie o co mi chodzi?) Teraz na to zwracam uwage, i z tej łyzeczki wląsnie Fabek je jak powinien, bo jest plaska:) Zmykam ogarnśc mieszkanie, bo wyglada jakby tajfun przez nie przeleciał, Fabek wszystko powywalal z szaf:O i trzeba sie zacząc szykowac, na wizyte MIŁEGO DNIA życzymy:)

Gość zosia2009
Czesc Kochane dostalam Wasze tabelki,ale mam cos nie takz pocztą,bo nie mogę nikomu jej odeslac:((próbuje od rana i lipa:((moze wieczorem sie uda. Fajny pomysł,bo czasem pytamy sie siebie po kilka razy o to samo albo nie pamietamy które dziecko co miało, a tak wystarczy spojrzec i juz wiadomo:)) Czarna kurcze...Zosia tez tak czesto je:((i sie wystraszyłam:((masz moze linka z tą łyżeczką?albo podaj nazwę dokładna-poszukam w necie. Co do decyzji o przedszkolu to dobrze zrobiłas-Fabek ma sie rozwijac do przodu,poznawac ciagle cos nowego,uczyć,a nie się cofac. Emilko ...mam nadzieję,ze nie gniewasz sie na mnie za to co napisałam?:((

Gość Iwona1
witam dziewczyny:) monteczkasiu jak tam córcia?? mam pytanie czy mogła bym też dostać tą tabele??? buziaczki

Gość emilia85
Laseczki troche za duzo tych tabelek chyba poszlo... Moze sprobujemy jeszcze raz? Pusci sie jedna i kazda po kolei bedzie sie wpisywac... Bo tak przegapimy kogos i ....tyle pisania:P Zosienko, ja sie nie obrazilam, bo i z jakiego powodu. Troche nie przytomna jestem- boje sie bardzo tej operacji i z dnia na dzien coraz bardziej sie denerwuje, a te nerwy zaczynaja we mnie agresje wywolywac w stosunku do rodzicow i ojca dziecka...:( dzis jade po tabletki nasenne i uspokajajace;(

trochę nie przemyślałam formy łańcuszka i ale jak sie któraś wpisze to przesylajcie do mnie ja ją pożniej posklejam i odeślę do wszystkich wpisanych :)

Gość zosia2009
hehe ja mam juz na@ chyba z 6 tabelek:))zrobimy tak:Achaja ja Ci wysle @ moje dane i czy je wpiszesz w wolnej chwili??u mnie nadal d*pa:((a nie jestem zielona z tabelkami-pracowalam w takiej branży,że tabelki to był chleb powszedni:-D Emilko ja miałam tabletki uspokajające ziołowe,nie powodowały senności,bo jednak trzeba byc na pełnym"chodzie"po zabiegu.Brałam po 2 dziennie,nie czułam tego specyficznego roztrzęsienia w sobie,ktore mam jak sie denerwuję... Kupiłam je bez recepty i Jowitka chyba też,o ile dobrze pamiętam.

Gość zosia2009
no i wzięlo mnie na sentymenty:)) bardzo sie cieszę,ze nasze forum nabrało "zycia"i,że...Was mam🌼

Gość monteczkasia
Iwona u nas wszystko w miarę w porządku. Oczywiście poza mówieniem. Mama i koniec. Logopedka każe ćwiczyć i poleciła książeczki z serii "kocham czytać". Mam jeszcze pytanie do wszystkich czym sie rózni neuro-logopeda od zwykłego logopedy? Pozdrawiam

Zosiu dokladnie to jest ta szpatulka, Ja ja dostałam od neuro-logopedy ale ponoc sa do kupeinia w sklepie z zaopatrzeniem lekarskim Jeśli byś niedostala u siebie w miescie, to postaram sie poszukac u siebie i Ci wyśle. Wtedy jak karmisz mala to szpatulką uciszkasz na język i dociskasz palcami gorna warge.Ja Fabkowei docisnełam dosłownie pare razy i teraz juz sam ma taki odruch ze dociska.Ona jest plaska nie ma wgłębienia jak łyżeczka wiec dziecko szybciej sie uczy Wróciliśmy niedawno od neuro-logopedy i powiem Wam, ze mamy tyle pracy, ze głowa mala Tyle nowych zadan:O Czasami mam takie dni, (jak dzisiaj) że najchętniej zamknelabym sie w domu i z niego nie wychodzila nigdzie: Fabek nie chce wspólpracowac, a dochdza co raz kolejne zadania, gdzie on musi powtarzac, pokazywac :( Jeszcze jutro rano czeka nas rehabilitacja i zajecia sensoryczne Emilko- ja mam tabletki na uspokojenie ziolowe RELA MAX z magnezem i wit B6 Ratuje sie nimi bo inaczej Fabek wyprowadziłby mnie nerwowo na tamten świat :( Fabek przez ta zmiane czasu sie poprzestawiał i ostatnio wstal mi o 4 rano :O A teraz juz wlazl do kabiny sie kąpac i układa sie do spania, więc pewnie tez wstanie skoro świt:) W wolnym czasie podeśle swoje dane do tabelki, bo ja juz mam chyba z 5 meili z tableka i achaja ja uzupełni

NEUROLOGOPEDIA = NEURO - + LOGOPEDIA NEUROLOGIA- NAUKA O UKŁADZIE NERWOWYM I JEGO SCHORZENIACH. LOGOPEDIA - NAUKA KSZTAŁTOWANIA SIĘ MOWY ORAZ METODAMI ROZPOZNAWANIA I LECZENIA WAD I ZABURZEŃ MOWY. Kasiu najprościej jak potrafie neurologopeda zajmuje sie dziemi z problemami ze strony układu nerwowego, czyli dzieci opóznine rozwojowo, oraz z problemami neurologicznymi

uzupelnie uzupełnie, mój mąż również używa relamax bo ma problemy ze snem (często się budził i nie mógl zasnąć) Kurna znowu ma pleśniawki!!! na razie malutkie ale już są!!!

Gość zosia2009
Gość zosia2009
Czarna ,ale te szpatułki są do jednorazowego użytku:((wolalabym miec taka wielorazową...

Zosiu-Dziękuje fajne te książeczki My narazie pracujemy na seri KOCHAM CZYTAC, oraz MOJE SYLABKI, tej drugiej nie moge nigdzie dostac , wiec Pani nam kseruje ze swoich:) Szpatułka nie jest jednorazowa, ona jest plastikowa:) Dzwoniła do mnie Pani z tego przedszkola co bedziemy chodzic w soboty. Zajęcia dopiero zaczynaja sie od przyszlej soboty, i beda to zajecia Montessori (nie wiem czy dobrze napisałam :P )

achaja- nie pamietam czy to Ty juz kiedyś pisałas, ale ja tez robiłam Fabkowi jak był maly metoda naszych babc, czyli przecierałam obsikaną pieluszka. Jeśli pojawily sie na nowo, wiec dalej przecieraj pieluszka A żeby uniknac następnych po jedzeniu szczególnie mleku daweaj do popicia wode, lub herbatke.Tak mi radzila nasza pediatra:)

Ale mam nerwa Zamowiłam sobie na Alegro prawie miesiac temu tunike Miala przyjsc po 2 tygodniach bo przesyłka z zagranicy. Wysylam meile do tej firmy bo paczki jak nie było tak nie ma, dzisiaj patrze na konto tej firmy a tam ponad 600 negatywnych komentarzy. Jak zamawiałam tunike nie bylo ani jednego negatywa, a teraz ful ludzi o0szukanych tak jak ja, negatywy sypia sie jeden po drugim Całe szcxescie nie były to wielkie pieniądze, ale mimo to jestem wściekla bo zależalo mi na tunice

Gość 83karolcia83
a ja mam dziś kiepski dzień!! Ludzie potrafią napsuć krwi. jak juz tabelka bedzie cała uzupełniona to bardzo chcialabym ją otrzymać.

hey dziewczyny no dostałam tebelke i odesłałam i potem dostałam spowrotem ale...nie mogę jej otworzyć, nie wiem czemu. Ciężki dzień dzisiaj na wariackich papierach do tego mała zgubiła takie coś http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_451559_F_1.jpg kurcze zobaczcie u siebie w sklepie takie coś niekoniecznie z tej firmy bo to baaardzo przydatna rzecz. Czarna ja myślałam, ze Fabek jest starszy od Mateusza conajmniej o rok, nie wiem czemu, może wg zdjec które przysyłasz wydawal mi sie taki duży. Wiem co masz na mysli z tą łyżeczka i górna wargą bo mi moja logopeda wlaśnie kazała zwracac na to uwagę Doskonale was rozumiem, jeżeli chodzi o te nasze brzuchy ja tez czasem wyglądam jakbym była w ciazy i ten fakt mnie dobija, myslałam, ze tylko ja tak mam a każda inna dziewczyna po ciąży ma super płaski brzuch. Ja mieszkania nie moge ogarnąc odkad Jowite urodzilam..ciągle zlew pełen mimo, że zmywarka chodzi codziennie. Czarna znam ta metodę nauczania, polega ona na tym, ze w grupie sa dzieci w różnym wieku i ucza sie od siebie czyli, ze jak jedne lepiej sie ubierają to pomagają innym młodszym lub rówieśnikom ktore mają "zaległości", fajna sprawa. narazie zmykam bo padam na twarz :(

Gość emilia85
No Czarna, to zes zarzucila tekstem.Montessori - i wszystko jasne;P Ja dostalam leki nasenne- Zolpic i uspokajajace- Hydroxyzinum VP- ponoc "kosiory", ale takie zwykle bez recepty nie pomagaja. Ja w ogole bardzo nerwowa jestem. Ide spac bo o 7 wyjazd na kontrole. Buziaki:**

Gość anulaaa33
a ja wysłałam tabelke Zosi i Jowitce bo sie juz zamotałam i nie przeczytałam wczesniej ....oj dziwny ten dzisiejszy dzień :D

Gość robakk
Dzieki achaja84 dzwonilem tam gdzie mi polecilas ale odeslali mnie do dr.Piwowara I mam zadzwonic w poniedzialek Odezwe sie w poniedzialek Bardzo dziekuje za pomoc

Anulaa Ty mi chyba wysłałaś cały swój komputer bo nie otwiera mi się tabelka tylko kazuja sie cale pliki..hihihi

Gość zosia2009
Ja na szybko czesc Ja tez dostalam dziwnego maila:((,a raczej załacznik:))jestem do niczego,chyba mnie cos bierze...😭

Gość kinia10
Witajcie kochane :) Dawno nie pisałam, ale od operacji niewiele mam czasu. same problemy :( Bardzo się cieszę z sukcesów waszych pociech :) Dziękuję za zdjęcia. Śliczne macie dzieciaczki. Jak będę miała chwilkę to wyślę swoje. Emilko daj znać jak ochraniacze dojdą. Nie mam zaufania do naszej poczty. Tak się cieszę że jest to forum i WY kochane. Musze sie komus wyzalic bo zwariuje. Mam takiego doła, od operacji wszystko pod gorke. Najpierw Kinia miała zapalenie oskrzeli. skonczyla brac antybiotyk i za kilka dni zaczęła łapać się za ucho i główkę. Jednej nocy jak jadła słychać było takie strzykanie. Pojechałam z nią do laryngologa (oczywiście prywatnie) Pani powiedziała że jest lekki stan zapalny ale ona radzi natychmiast (następnego dnia bo był wieczór) jechać do Imidz bo jej zdaniem to gdzieś zrobiła się dziurka. No i tak zrobiłam. w czwartek pojechaliśmy do w-wy. oczywiscie pani w poradni zrobila mi awanture, że dlaczego przyjechałam skoro w czwartek nie ma chirurga rozszczepowego. Na szczęście dr Piwowar skonczył operacje i zgodził się przyjąć nas na oddziale. Powiedział że wszystko ślicznie sie goi a ucho to laryngolog musi obejrzec. zalatwił nam odrazu wizyte u dr Nowakowskiej(laryngolog0 Ona powiedziała że tam w tym uchu nic nie ma. Powiem szczerze że zgłupiałam. Niestety w piątek mleko poszło nosem :( No i zaczął sie katar. Raz jest mniej raz więcej. Jednej nocy to aż się dławiła. Miałam nadzieje że przejdzie ale jutro idziemy do przychodni bo to za długo juz trawa. Nie wiem czy można cos zrobić jak jest przetoka? Zastanawiam się czy dzwonić do dr Surowca i powiedzieć jaka jest sytuacja. Mleko nie leci tak jak przed operacją, ale coraz częściej wypływa noskiem. A taka byłam szczęśliwa że Kinia znów zaczęła ssać cycusia. Czekałyśmy na to prawie 3 tyg. od operacji. A jeszcze w miedzyczasie moja Pati miała 2 razy zaostrzenie astmy. Kinia zaczyna gaworzyc, ale słychać jakby mówiła przez nosek. Czy to może być oznaka przetoki? Czarna czasami łatwiej w zime o miejsce w przedszkolach bo jak dzieci zaczynają więcej chorować to nieraz rodzice rezygnują. Ja dzieki temu przeniosłam starszą córkę (jak była w wieku przedszkolnym). Ona zaczęła mi rysować wszystko ciemnymi kolorami. Nie chciała chodzić do przedszkola. na początku myślałam że to mimie, ale było coraz gorzej. A jak ją przeniosłam to nie chciała wracać do domu :) Trzymam kciuki żeby i wam się udało. Zosiu nie daj się chorobie Emilko jak tam wizyta u lekarza? Pozdrawiam wszystkich krórzy dołączyli. Wszyscy jesteście super. I dzieki temu świat wyglada lepiej Spokojnej nocki