Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iza---

isoprinosine-do mam ktorych dzieci to braly

Polecane posty

czy moge podac to corce(ma rok),boli Ja gardlo i ma katar od 2 dni. Lekarzom sie w dupie przewraca, dzwonie juz do 3 i nie przyjedzie,bo cytuje na narty jadą....albo jeden chetny,ale za 220 zł... wiec mam listek tego leku,ktory dala mi kolezanka,bo jej 2letnia corka prszy bolu gardla to brala.I zastanawiam sie czy moge to mojej corce podac

Gość a ja bym nie
a nie lepiej coś do noska na katar(euphorbium,nasivin,xylogel itp i sól do psikania),tantum verde do psikania na gardełko,pyrosal i ew.nurofen .Nie znam tego twojego leku wiec nie doradzę

Leki ktore wymienilas wlasnie podaje od 2 dni mojej coreczce,ale nic nie skutkuje,powiem wiecej,widze ze sie pogarsza.Do lekarza nie pojde bo jestem przypisana z dziecmi w innym miescie,konkretnie w miescie moich rodzicow....Wiec tylko wizyta prywatna w gre wchodzi,ale czas pechowy,wiekszosc wyjezdza,a jak moga przyjechac to licza sobie ponad 200zl. ale dziekuje za odzew

Gość wiesz co...ccc
weź córeczkę i jedź z nią wieczorem do szpitala.Przychodnie zamknięte więc muszą cie przyjąć na pogotowiu.Zbada ją lekarz i już.I nie daj się wyrzucić ani zbyć bo to ich obowiazek

Gość sonik823
Powracajac do tego tematu,mozecie tez pytać lekarza o taki nasz odpowiednik jak Groprinosina.Wcale nie trzeba płacic własnie takich duzych pieniedzy,bo ten jest o takim samym składzie a jest tańszy.

http://www.aptekizz.pl/isoprinosine_tabl500mg50_p9179.html Google nie gryzie, a na pewno szybciej znajdziesz tam odpowiedz na Twoje pytanie niz tu. "Dawkowanie: Dawka ustalana jest na podstawie masy ciała pacjenta oraz zależy od stopnia nasilenia choroby. Dawka dobowa powinna być podzielona na równe dawki pojedyncze podawane kilka razy na dobę. Czas trwania leczenia wynosi zwykle od 5 do 14 dni. Po ustąpieniu objawów podawanie leku należy kontynuować jeszcze przez 1 do 2 dni. Aby ułatwić przyjęcie leku, tabletki mogą być rozkruszone i rozpuszczone w niewielkiej ilości płynu. Dzieci powyżej 1 roku: 50 mg/kg mc./dobę, podawane w kilku równych dawkach. " Radze jednak przeczytac cala ulotke, do ktorej link umiescilam wyzej.

Cena Groprinosiny nie jest aż tak wysoka, bo 90zł kosztuje 50 tabletek (np. dla dziecka to 5 tygodni terapii). Zdarzają się promocje w aptekach i lek można dostać w cenie 60-70 zł. Poza tym pamiętajcie, że apteki także wydają Groprinosinę na blistry jeśli pacjent nie chce kupować całego opakowania.