Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorszyidk

Strój dla faceta na sylwestra

Polecane posty

Gość gorszyidk

Hej! Z paczką znajomych idziemy do klubu na sylwestrową imprezę (muzyka klubowa). Na plakacie przeczytałem, że obowiązuje strój koktajlowy. Jak powinienem się ubrać? (bo chyba nie 'dosłownie' w strój koktajlowy - byłoby niewygodnie) Wszak będzie to prawie 'zwykła' dyskoteka :-)

Gość gorszyidk
Lat mam 23, jeśli robi to jakąś różnicę. Muzyka na imprezie - dancehall, RnB, dance, house i tym podobne :)

Gość gorszyidk
i to 'jedyn sluszna opcja'? :)

no garniak i koszula,niekoniecznie jasna,raczej bez krawata... chyba raczej chodzilo o to zeby nie w dresach czy koszulce polo

Gość gorszyidk
Myślałem o jasnej koszulce (ale nie takiej prostej) + jasnych jeansach + pantoflach. Co powiecie na taki zestaw? :)

Gość gorszyidk
koszulę miałem na myśli, bo t-shirt odpada :P

Strój koktajlowy (ang. semi-formal wears, fr. tenue d’ aprés) to strój pośredni pomiędzy strojem formalnym a nieformalnym. Strojem koktajlowym jest: Dla mężczyzny ciemny garnitur, który wymaga białej koszuli i stonowanego krawata; Dla kobiety krótka sukienka koktajlowa, którą może również zastąpić kostium ze spódnicą lub spodniami. Kostium koktajlowy równi się od noszonego w ciągu dnia wykonaniem z delikatniejszej tkaniny, bardziej intensywnym kolorem i innym krojem (np. dużym dekoltem, szerszymi spodniami)

garniturowe spodnie ale koszula w jakimś odwazniejszym kolorze!! fiolet, czarna, pomarańczowa albo z jakimś delikatnym satynowym połyskiem, niekoniecznie krawat... --elegancko ale na luzaka bardziej, faceci nie przapadają za wbijaniem się w sztywny garniak i pętlę na szyi ;)

Gość gorszyidk
Właśnie ten opis mnie zbił z tropu, ale wydaje mi się, że obwiązuje on przy jakiś poważnych, biznesowych spotkaniach :) Nie czuję się aż tak stary, żeby w full galowym stroju biegać na imprezy. Dzisiaj się przejdę za koszula, może jeszcze coś ciekawego wypatrzę. Jak chcecie to piszcie co sądzicie - każda rada i opinia mile widziana :)

Widać, że niektórzy nie mają pojęcia co znaczy dress code Strój koktajlowy to garnitur plus koszula i niekoniecznie krawat, dla kobiet krótka sukienka. Ale dzinsy bądź sztruksy są absolutnie zakazane jak się ubierzesz zbyt swobodnie źle będziesz sie czuł wśród facetów w garniturach Modny garnitur i fajna koszula, najlepiej kolorowa i będzie ok ;)