Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wytlamszona matka p

syn 2 lata nie przespal jeszcze ani razu nocy!!!

Polecane posty

Gość wytlamszona matka p

budzi sie raz na mleko raz na piciu.. jak mnie nie ma obokplacze i wzywa "mamuniuuuuuuuuuuuuu" co mam robic, jestem wycienczona:(

Gość Lav Lav
kobieto ty mnie tu nie strasz,ja mam 9mies synka,tez jeszcze nie przespal nocy,ja tu czekam na taka nocke,amoze takie w ogole nie bedzie

Gość xyxx
nie wiem co Ci poradzić. mój synuś już od ponad pół roku przesypia pięknie nockę. Dostaje o 19 kolacyjkę plus mleko w niekapku i około 20 śpi. Wstaje o 7 rano. W nocy żadnych pobudek nie robi

Gość mamammamamamamammmma
ychhh, to moja corcia pierwsze przespane nocki miala tuz przed 4 urodzinami. Teraz czasem tez sie jej zdarza budzic i mnie wola: przykyj mnie, gdzie moj misiu, poduszka mi spadla... yhyhyhyhhhh

Mój pierwszą noc przespał dopiero jak miał 2 lata i miesiąc.Zrezygnujesz z nocnego jedzenia to zacznie spać.

Specjalisci pisza, ze dzieci niesamodzielne nie potrafia tez przespac nocy. Niesamodzielne, czyli takie, ktore nie potrafia sie same pobawic, tylko ciagle oczekuja, ze ktos sie z nimi bedzie bawil i zawsze we wszystkim asystowal. Jesli twoje dziecko ciagle chodzi ci za noga i nie potrafi sie samo zajac, to chyba warto od tego zaczac. Druga sprawa jest taka, ze wiele dzieci ludzi sie z przyzwyczajenia na jedzonko. Podawaj dziecku w nocy wode zamiast mleka czy herbatki. Dla wody nie bedzie mu sie oplacalo wstawac. I trzecia sprawa- wszystko mozna pokonac metoda malych kroczkow. Jak dziecko sie budzi i cie wola z placzem, to powiedz mu, ze jestes, potrzymaj za raczke, pobadz przy nim az zasnie, ale nie bierz do siebie do lozka. Niech wie, ze jestes zawsze blisko. Jak to bedzie dobrze dzialalo, to mozesz sprobowac mowic do niego z oddali, ze jestes. Zycze duzo cierpliwosci i konsekwencji.