Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 majulek

Imie Zoja

Polecane posty

Go艣膰 ellinika
Majulku, te dzieci po kims powtarzaja te chamskie, bezczelne i wynikajace z glebokiej ignorancji komentarze. Teraz juz wiesz po kim. Mimo tego, nie uwazam, zeby ignorancja usprawiedliwiala chamstwo w najmniejszym stopniu. Na ignorancje jest lekarstwo: nauka, dociekanie faktow. O tyle lepszy mamy teraz dostep do zrodel i materialow. Zoja to piekne imie. Ja i wiele innych, wlaczajac w to typowo slowianskie, a nawet wysmiewane anglosaskie. Maja, moze jeszcze sie namyslisz? Przeciez prostacy zawsze znajda sobie pretekst do wysmiewania. Zwykle jest to jakakolwiek innosc. Dla mnie koszmarem bylo moje dlugie, w dodatku obcojezyczne nazwisko. Ale nie na tyle, zeby mi zniszczyc zycie czy wpedzic w traume!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ziutekglutek
zajebiscie oryginalna Agniesiu 888. Lekcje juz odrobi艂a艣? W poniedzialek do szko艂y, pami臋taj. We藕 kapcie, ksi膮zke do biologii. W przysz艂ym tygodniu wychodzi bravo, pewnie juz sie nie mozesz doczekac. Ma byc wywiad z lusesitom milagros de la sraka, specjalnie dla ciebie sprawdzi艂am:) I nowy plakat feel. Wyczes nie?? Ale偶 emocje !!!!To juz 68 w twojej kolekcji. A teraz chod藕 tu do mnie i rozepnij spodnie!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamatezjagody
tak to czytam i coraz bardziej sie ciesze ze moje dziecko bedzie mialo na imie Jagoda. Skoro takim osobom jak Agniesia sie ono nie podoba , znaczy to ze dobrze wybra艂am. Uffff.Dzi臋kuje dziewczyno ze mnie przekona艂a艣.Zoja tez bardzo 艂adnie. 艁adniej ni偶 Agniesia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zoja a moze Zoya

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majulek
Oczywi艣cie jeszcze si臋 zastanowi臋, przede mn膮 jeszcze kilka miesi臋cy ci膮zy wi臋c mam czas. Bardzo mi si臋 ta Zoja podoba, Pola tak偶e ale Zoja, co艣 w tym imieniu jest :-) Natomiast je偶eli b臋dzie ch艂opiec to b臋dzie ... Marcel. I tu pewnie posypi膮 si臋 na mnie kolejne gromy, echh.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dobre imie.oryginalne
Nie jakas kolejna Oliwia Julka czy Zuzia :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zastanow sie prosze
dziewczyno czym ty sie przejmujesz? Zobacz jakie tu prymitywy siedz膮. Dzieci od bachor贸w wyzywaj膮, ciebie wyzywaj膮 mimo ze nawet nie wiedz膮 jak wygl膮dasz. Czy naprawde zdanie takich 偶a艂osnych, smutnych, szarych i przecietnych os贸b cie jakos obesz艂o? Moja kuzynka da艂a synowi na imie kazik i ok. Im sie podoba, to gitara. Je艣li co艣 magicznego widzisz w tym imieniu znaczy to ze Twoja c贸rka ma tak mie膰 na imie i kropka. Podobnie jak Marcel...Jak by艂am w ci膮偶y w 7 miesi膮cu trafi艂am z krwotokiem do szpitala, lekarz nie s艂ysza艂 serca p艂odu..... Zrobiono mi jeszcze UsG , ja juz w spazmach na tym 艂贸偶ku, a lekarka do mnie m贸wi ma oani zdrow膮 c贸reczke. 艢liczna i ma艂a jak jag贸dka. I tak j膮 nazwa艂am. I co mam teraz sie ci膮膰 bo jakas agunia czy inna napisa艂a dziewczynie ze Jag贸dka to obciach????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agniesia8888
haha ty nie ale twoje c贸rka za pare lat bedzie. i do ku... j臋dzy czego si臋 czepiacie, wrazi艂am swoje zdanie bo mam do tego prawo, jak wam si臋 co艣 nie podoba to nie w艂a藕cie na fora, bo na tych z reg贸艂y ka偶d ma prawo do w艂asnje opinii, a je艣li o tym nie wiecie to jeste艣cie ograniczeni. bravo mog膮 czyta膰 takie prymitywy jak ty, wierz mi 偶e mam ciekawsze rzeczy do robienia. w temacie jest ptanie o imi臋 zoja i takow膮 opini臋 wyrazi艂am. nie mniej jednak nadal uwa偶am 偶e jagoda to obrzydliwe imi臋, a maj膮c takie imi臋 i takie matki to ju偶 sajgon hahahaha. Nara prymitywy. No ale oczywi艣cie b臋dziecie musieli jeszcze skomentowa膰 co膰 bo jakby inaczej haha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 12popierd
agniesi matka onanizowa艂a sie widelcem i pach po 9 miesi膮cach wyskoczy艂a agniesia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trajmitraj
agniesiu cipka cie swedzi??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plujjademwagniesie
agniesia obci膮ga koby艂ce joli rutowicz. serio.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwerthy
mi osobi艣cie imie Zoja bardzo sie podoba przynajmniej oryginalne imi臋 a nie jaka艣 kolejna Julka Zuzia Oliwia czy Wiktoria fuj fuj fuj!!! teraz w cholere tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pluralless
ja bym nie jednak nie traktowa艂a tego topiku w kategoriach jakiegos wyznacznika, bo tutaj matki smutne z depresj膮, niekochane dzieci jak agnieszka. Mnie sie nie podoba imie monika, ale nie przyjdzie mi do g艂owy obrazac matke co da艂膮 tak dziecku na imie. Ja mam na imie Apolonia, urodzi艂am sie 28 lat temu. Nikt sie ze mnie nie 艣mia艂, dzieci pewne sprawy traktuj膮 naturalnie. Na zasadzie aha jest ze mn膮 w klasie Zoja to znaczy ze to zwyk艂e imie. A ze jaka艣 pusta krowa sie przyczepi, to co kogo to:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MARCEL TO SUPER IMIE

Udost臋pnij ten post

Mo偶e nie jest wyznacznikiem ale pewnym przyk艂adem jak doros艂e (wydawa艂o by si臋) osoby reaguj膮 na imiona inne ni偶 Julia ,Ania, Kubu艣 itp Skoro doro艣li tak reaguj膮 to czego mog膮 nauczy膰 swoje dzieci . Przez co faktycznie dzieci o "innych" imionach mog膮 mie膰 przykro艣ci w przedszkolu czy szkole. Mnie bardzo si臋 podoba imi臋 dla ch艂opca Dorian ale w艂a艣nie z powodu takich reakcji nie nazwa艂a bym tak swoje dziecko .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwerthy
czerwone jab艂ko -popieram w 100% , ja uwa偶am 偶e nie nale偶y w sprawie imienia radzi膰 sie innych poniewa偶 zawsze znajdzie sie jaka艣 osoba kt贸ra skrytykuje wyb贸r rodzica. tak jak pisa艂am Zoja 100 razy bardziej mi sie podoba ni偶 julka oliwka zuzia A je偶eli chodzi o doriana -pi臋kne imie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majulek
Dzi臋kuj臋 wszystkim, dalej si臋 zastanawiam i nie wykluczam nadania imienia Zoja c贸rce. Dobrze kto艣 napisa艂, ja nie uzale偶naim swojego wyboru od tego forum ale chc臋 si臋 zorientowa膰 jaki jest odbi贸r imienia w艣r贸d og贸lu, tak偶e pymityw贸w kt贸rzy tu na forum tak偶e pokazali mi jak b臋d膮 w stanie nauczy膰 swoje dzieci odnosi膰 si臋 do mojego dziecka z racji innego, nietypowego imienia. W 偶yciu niie b臋d臋 mia艂a zawsze takiego wyboru aby moje dziecko nie styka艂o si臋 z prostaczkami, zreszta jak tu na tym forum w艂a艣nie. Teksty, 偶e naz 艂eb upad艂am nadaj膮c takie imi臋 mo偶e us艂ysze膰 tak偶e moja c贸rka za jaki艣 czas od kole偶anek w szkole.

Udost臋pnij ten post

jejku ta ca艂a agusia to jakas histeryczka. Najpierw z kurwami wyjezdza potem nerwowy hihot hahah co chwile:) Dyskusja sie rozwine艂a mocno. Autorko, jak widzisz imie mojego dziecka tez wywo艂uje u niekt贸rych"ludzi" dziwne reakcje. Mimo to bardzo sie ciesze a nawet dzieki temu, bardzo sie ciesze ze ma takie a nie inne imie. Imie nadajesz ty dla swojego dziecka, a nie takich nietolerancyjnych os贸b. Zapytac jedn膮 z drug膮 czy s膮 rasistkami to powiedz膮 ze nie, ale za imie to potrafi膮 cz艂owieka przesladowac, tudziez skazywac na przesladowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellinika
Chcialam jeszcze dodac, ze Zoja to nie jest "rosyjska forma imienia Zofia", ale to chyba niektorzy wiedza. Zofia to tez greckie imie: Sophia (madrosc), a po rosyjsku brzmi ono Sonia. Tez ladnie, nawiasem mowiac. Maja, wiesz, ja bym dala takie imie jak mi sie podoba, i w dodatku wytlumaczyla znaczenie dziecku. Przeciez wielka bizantyjska cesarzowa nazywala sie Zoja! I, jak juz wspomnialam, prymitywy i ich potomstwo zawsze znajda sobie powod do smiechow: a to czyjas posture, figure, kolor wlosow, kolor kurtki, status finansowy, etc. Kazda matka chcialaby jak najlepiej ochronic dziecko przed zlem, wliczajac w to zle slowa, ale chyba wiadomo, ze nikogo nie da sie zamknac w szklanej bance. Widzisz, odzywaja sie Jagody i Apolonia (sliczne imiona), i jakos nie tylko przezyly, ale i wyrosly na madre kobiety. A ja w liceum kochalam sie w Ziemowicie! I nie tylko ja! ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majulek
Racja :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pi臋kne imi臋
dzi臋ki za podpowied藕 na przysz艂o艣膰 :) Moja ewentualna c贸rka mia艂a by膰 Maja, ale rzeczywi艣cie to zaczyna by膰 troch臋 oklepane. Mam w nosie opinie mamusiek wszystkich obowi膮zkowych Ka艣 i Anek, kt贸re na nic ciekawszego nie by艂o sta膰 :P A to ju偶 nie te czasy, 偶eby dzieciaki w klasie dokucza艂y Zoi, bo nie nazywa si臋 w艂a艣nie kasia, asia lub marysia. Teraz jest tyle r贸偶nych imion, 偶e to ju偶 nie robi wra偶enia.

Udost臋pnij ten post

mnie osobi艣cie niesamowicie podoba si臋 imi臋 Zoja, Pola raczej nie... samam zastanawia艂abym si臋 nad nadaniem tego imienia c贸rce... :)

Udost臋pnij ten post

Zoja oznacza 偶ycie :-) jest pochodzenia greckiego...zajebiste imie, bardzo mi sie podoba... charakterystyka imienia jest taka: wyr贸偶nia si臋 swym przenikliwym i g艂臋bokim umys艂em , wykazuj膮c r贸wnie偶 du偶o dobrego smaku. W towarzystwie jest weso艂a i przyjemna, ale jej charakter jest w艂adczy i nieust臋pliwy. Jej wewn臋trzna harmonia i subtelno艣膰 odbijaj膮 si臋 na dzia艂alno艣ci 偶yciowej. D膮偶y do tego, aby unikn膮膰 wszelkich wstrz膮s贸w i katastrof ale okazuje przy tym r贸wnie偶 bystro艣膰 i chytro艣膰. W 偶yciu d膮偶y do w艂adzy i pragnie panowa膰, przy czym tego d膮偶enia nic i nikt nie jest w stanie zahamowa膰. Nie daje si臋 te偶 usun膮膰 na drugi plan. Ma tyle energii, 偶e 艣mia艂o mo偶e kierowa膰 wi臋kszymi przedsi臋biorstwami, gdy偶 posiada niezwyk艂膮 zdolno艣膰 koncentrowania si臋 na pracy, jak膮 wykonuje. Zdrobnienia:Zojka, Zojeczka CZYLI ISTOTA SILNA I PELNA ZYCIA, BYSTRA, WESOLA, ULUBIONA :))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama Zoi
Cze艣膰, przypadkowo natkn臋艂am si臋 na to forum, a mo偶e jednak nic nie dzieje si臋 przypadkowo. Mam na imi臋 Ewa i zawsze mnie cieszy艂o, 偶e w klasie do kt贸rej chodzi艂am nie by艂o innej Ewy, ale to by艂o tylko szcz臋艣cie, taki fuks, kt贸ry towarzyszy艂 mi jeszcze nawet na studiach. Zawsze wy艂ania艂am si臋 na tle grupy, ale to nie by艂o celowe nigdy. Szczerze, dobrze si臋 zawsze czuj臋 kiedy czuj臋 t膮 swoj膮 nietypowo艣膰, ale czasem wkurza mnie jak ludzie si臋 ogl膮daj膮 za mn膮, mam z艂y dzie艅, a czasem si臋 u艣miecham, bo po prostu mo偶e ogl膮daj膮 m贸j nowy cylinder. Od艣miechuje si臋 ale nie do wszystkich, tylko dla tych wybra艅c贸w, kt贸rzy mi si臋 spodobaj膮, w kt贸rych widz臋 co艣 wi臋cej. To nie moja wina, jak w ma艂ym miasteczku, z kt贸rego pochodz臋 ludzie wytykaj膮 mnie palcem, bo jeszcze nikogo nie widzieli, 偶eby dziecko nosi膰 w chu艣cie...np. Jestem wybredna co do ludzi, otaczamy si臋 tymi, kt贸rych zaprosimy do swego 艣wiata, wszystko co robimy jest wynikiem naszego wyboru- to moje 偶yciowe motta. I taka w艂a艣nie jestem, mo偶e dziwna, mo偶e szalona i mo偶e nawet m贸j m膮偶 by艂 przeciwny da膰 dziecku na imi臋 ale to zrobi艂am. Da艂am na imi臋 Zoja i jestem dumna z tego mimo, 偶e zdania potrafi艂y by膰 totalnie biegunowe dok艂asdnie jak na tym forum, gdy szuka艂am potwierdzenia. Od kiedy dowiedzia艂am si臋, ze jestem w ci膮偶y pisz臋 dla niej pami臋tnik, o mnie i o Zoi w razie gdyby mnie p贸藕niej zabrak艂o w jej 偶yciu to ona w艂a艣nie po nim i po swoim imieniu b臋dzie wiedzia艂a, 偶e jej matka w艂a艣nie taka by艂a i takie imi臋 dla niej wybra艂a. Pi臋kne imi臋 i pi臋knie brzmi... i wyobra偶am sobie m臋偶czyzn臋, kt贸rego pozna na ca艂e 偶ycie i ona mu si臋 przedstawi ,,mam na imi臋 Zoja". I jestem konsekwentna i wiem, 偶e to ode mnie zale偶y, jak wychowam swoj膮 c贸rk臋 i na ile ona b臋dzie reprezentowa艂a to imi臋, kt贸re oznacza to samo co moje, na ile sama b臋dzie z tego dumna, a to, 偶e si臋 komu艣 to nie b臋dzie podoba艂o, to b臋dzie jego problem i nie b臋dzie mie膰 tego szcz臋艣cia by si臋 z ni膮 zadawa膰, proste, tacy ludzie dla kt贸rych co艣 jest bia艂e lub czarne mnie nie interesuj膮. Wiem, 偶e dzieci w przedszkolu s膮 straszne, ale wystarczy ubiera膰 dziecko 艂adnie i schludnie i by by艂o pewne siebie i radosne, a inne dzieci b臋d膮 tak je odbiera膰, jakie ono b臋dzie. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gaja...mama Zoji
Ca艂e 偶ycie zastanawia艂am si臋 dlaczego dosta艂am tak dziwne imi臋...ci臋偶ko by艂o mi na pocz膮tku, gdy w klasie mia艂am same Kasie i Anie...dzi艣 takie osoby gin膮 w t艂umie twarzy,kt贸re pozna艂am, nie pami臋tam takich os贸b, chyba 偶e faktycznie czym艣 si臋 wyr贸偶ni艂y...swoje imi臋 pokocha艂am na studiach i zrozumia艂am, 偶e to szcz臋艣cie takie nosi膰...gdy zasz艂am w ci膮偶臋,偶e to 偶ycie, kt贸re dam, b臋dzie wyj膮tkowe, a Zoja-oznaczaj膮ca w艂a艣nie 偶ycie jest dla mnie najwi臋kszym szcz臋艣ciem, wiem, 偶e b臋dzie to imi臋 nosi膰 dumnie z reszt膮 maj膮c teraz 3 lata, nie narzeka:] kole偶anki z podw贸rka te偶 nie mia艂y 偶adnych obiekcji.... Powiem tak...fakt, dzieci potrafi膮 by膰 okrutne, ale to zale偶y tylko od wychowania, je艣li ich rodzicami s膮 tacy ignoranci jak co poniekt贸rzy, kt贸rzy si臋 tu wypowiadali to si臋 nie dziwi臋, 偶e takie imi臋 si臋 im nie podoba, nie mam nic do Ka艣 czy Agnieszek, bo ludzi nie ocenia si臋 po imionach, ale imiona maj膮 wielk膮 si艂臋, a ja uwa偶am ,偶e to imi臋 ZOJA to jedno z najpi臋kniejszych imion

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waleryja
Pytanie do os贸b z pierwszych wpis贸w - dlaczego Maja jest ok, Pola jest ok, a Zoja jest straszne i krzywdzace? Ja bym zrozumia艂a, jakby chodzi艂o o jakie艣 imi臋 Nabukukuku albo Alfonso Pierd偶ord偶i, ale to jest zwyk艂e, proste, skromne imi臋, dwusylabowe, nie wiem, o co sie czepiac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Domina29
Te偶 chcia艂am nazwa膰 c贸rk臋 Zoja, ale wszyscy naoko艂o my艣leli, 偶e chodzi o Zosi臋. Niestety wi臋kszo艣膰 naszego spo艂ecze艅stwa jest bardzo ograniczona. Szkoda. Poprosz臋 o kontakt Pani膮, kt贸ra zajmuje si臋 etymologi膮 imion, chcia艂abym porozmawia膰 na temat innego imienia dla c贸rki, o kt贸rym znalaz艂am ma艂o wiadomo艣ci. Dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 regina ze 艣widwina
fatalne, koszmarne, jeszcze tylko warkocze, onuce i pas cnoty! a za m臋偶a jakiego艣 w膮satego Onufrego czy innego M艣cis艂awa

Udost臋pnij ten post