Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co nie wie

2 dziecko ale zarazem strach!!!!

Polecane posty

Gość no autorko jesli chodzilo ci
o zdenerwowanie zakompleksionych frustratek to ci sie udało. :classic_cool:

A DLACZEGO UWAZASZ ZE MOJA CORKA JEST I BEDZIE ROZPIESZCZONA?Mylisz sie i to bardzo:)))Ale ok Masz prawo do takiego myslenia....Moj Maz wcale nie jest durniem a rwecz przeciwnie bardzo inteligentny i zrownowazony czlowiek ktory sie cieszy z tego co ma , ma rodzine jaka zawsze chcial miec, ma prace jaka chcial wykonywac , ukonczyl 2 dobre kierunki na porzadniej uczelni- czuje sie spelniony- a niby Twoim zdaniem bylby ok gdyby pogonil mnie do pracy- byle jakiej byle by nie siedziala w domu - po pracy lazil by na piwka a kase chowal na osobnych kontach tak?Jezeli masz takiego meza to wspolczuje....Nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz a jak zazdroscisz to Twoj problem:) Co jadamy?To co wszyscy- jezdzimy raz w tygodniu na duze zakupy- pacimy za nie ok 400zl- serki , seryz zolte , sery plesniowe , warzywa , owoce , duzo ryb surowych wedzonych...jogurty etc etc...naprawde niz nadzwyczajnego...

mój mąż tez zarabia około 5 tys czasem troche wiecej czasem mniej,tez mamy jedno dziecko i myślę o drugim i tak samo zastanawiam sie czy damy rade finansowo.i nie chodzi tu o to czy bedzie kasa na jedzenie tylko czy bedzie nas stac zapewnic dzieciom to co najlepsze dla ich rozwoju a nie sprawy oczywiste czyli czyste ubranie i ciepłe jedzenie.My tez wydajemy około 2 tys na jedzenie i srodki do sprzatania domu.mamy dwa samochody(benzyna ubezp naprawy) i nowo wybudowany domek jednorodzinny do którego co raz trzeba jeszcze coś dokupować i wcale sie nie dziwie autorce ze myśli o tym czy wystarczy pieniedzy zeby dobrze wychowac dwoje dzieci.Ja tez nie kupuję drogich markowych ubrań tylko H&M esprit czy reserved jedynie co to lubie mieć porządne kosmetyki ale to tylko od czasu do czasu pozwolę sobie kupić dobry podkład czy puder.Synkowi tez staram sie kupić porządne buty ale nie jemy kawioru i nie popijamy szampanem tylko prowadzimy normalny dom i normalne życie :)

Gość no wiecie przy takich
zarobkach to powinniscie miec co najmniej 5 dzieci.:P

Gość a może za parę lat
zapragniesz drugiego dziecka i zmieni się Twój "nowoczesny" sposób widzenia świata i co dalej bedziesz sobie wmawiać ze jesteś szczęsliwa. Nie jestem zwolenniczką robienia dzieci a potem damy jakoś radę ale autorka przesadza, jakby wszystkie kobiety były takie nowoczesne to ludzkość by juz dawno wyginęła. Ta kobieta szasta pieniędzmi po prostu, 5 tys jej mało na wychuchana jedynaczkę. Dobrze ktoś napisał ona na pewno męża nie znajdzie, każdy bedzie niodpowiedni.

Gość HEHEHHEHHE
wiesz co to współczuje Twojemu mezowi żeby człowiek po dwóch kierunkach zarabiał TYLKO 5 tyś to chyba tylko w naszym kraju aż mi go żal :D:D ..... albo wiesz co tak pomyślałam, że moze on odkłąda na inne konto resztę wiesz ... tak dla córki... żebyś wszystkeigo nie wydała na te rajstopki za 200 zł :D:D:D

Gość A skąd u was takie
przekonanie, ze jak jedynaczka to na pewno bedzie rozpuszczona itp? Znam kilku jedynakow i nie są egoistami.

Gość do HEHEHEHEHE
zazdrosć i zawiść to bardzo brzydkie cechy.

Nie chcialam nikogo denerwowac- naprawde. Z corka spedzamy duzo czasu- w wieku 4 lat umiala juz czytac , pisac-a kogo to zasluga?Nasza...bo zamiast puszczac dziecku poraz kolejny jakas tepa bajke wolalam ja uczyc- dzisiaj bardzo chetnie chodzi do zerowki , nie moze sie doczekac kiedy pojdzie do skzoly- i do tego by nauczyc ja czytac nie potrzebowealam kasy:)))a na zajecia dodatkowe nie zaluje bo to bardzo rozwijajace i potrzebne:) I nie piszcie mi ludzie ze jest rozpieszczana bo nie jest....zna wartosc pieniadza i na lalake ktora kosztuje 200zl zbierala rowno rok- owszem moglam pojechac i jej kupic ale po co?Jaka frajde miala gdy pojechala z tata do smyka i tam pani wyciagala ze skarbonki JEJ PIENIAZKI ktore "zarobila" za dobre uczynki:)Nie ucze jej ze bedzie mialw w zyciu wszystko bo tego nie wiem ale ja dam z siebie wszystko aby tak bylo ale zwsze jej powatrzam ze dzisiaj masz jutro mozesz nie miec....takie zycie

Gość to TY nie pracujesz
co ty robisz w domu, dziecko w przedszkolu a ona hrabianka, weź się do roboty jak ci mało. Pewnie że twoj mąz powiniem cię do roboty pogonić!!!

Gość juka....
jakbym siedział przez tyle lat w domu izbiała bąki to moje dziecko już by całki w tym wieku umiało.

Tak po 2 kierunkach i zarabia 5 tys- Ty zarabiasz wiecej moze bez studiow to ok:)))Ciesz sie ze masz lepiej;))Moj maz wcale nie czuje sie pokrzywdzony a wrecz przeciwnie:)))

hehe juz zazdrosnice sie odezwaly, zal im dupe sciska, ze jestes w domu z dzieckiem a maz dba o was i o dom:) polska mentalnosc, gdybys napisala, ze pracujesz i zarabiasz 5 tysiecy a maz drugie tyle to by napisaly, ze zamiast gonic za pieniedzmi powinnas w domu z dzieckiem byc, zabawne te matki-polki a zawistne, ze tragedia

Gość ojjj tak tak
sama zawiść i tyle!

Gość HEHEHHEHHE
hmmm to nei zazdrosć i zawiść tylko śmiać mi się chce bardzo dziękuję za poprawienie nastroju bo czyatjąc to mam wrażenie że po drugiej stronie siedzi blondynka( nie obrażająć żadnej blondynki) której problemem jest mieć drugie dziecko czy nie ....... i widać ze ta biedna kobieta nie ma celu w życiu dziecko poszło do przedszkola tzreba by pójść do pracy..... ale moze by tak drugie to znowu 6 lat spędzi w domu ...... żal mi jej naprawdę ......

Pracowalam od 19 roku zycia...przez cale studia utrzymywalam sie sama bez pomocy innych:)Prace zawodowa przerwala jak corka ukonczyla 3 latka - jak pojdzie do szkoly wracam do pracy:))Wiec o co wam chodzi ludzie w domu posiedziec nie mozna?Maz mnie do niczego gonic nie musi bo sama chce pracowac ale z pewnych wzgledow prace musialam przerwac wiec nie mowcie mi o zbijaniu bakow bo guzik wiecie....albo was meczy ze wy zapierdzielacie za najnizsza krajowa i nic nie macie z tego zycia..

Gość ojjj tak tak
HEHEHEHE, ale sie unosisz, wyluzuj dziewuszko.😴

Gość tak się składa
że większość kobiet tutaj nie pracuje..... bo albo są w ciąży albo na macierzyńskim bądź wychowawczym więc nie wiem kto ci zazdrosci tego lenistwa

HEHEHE---a jesli nawet bedzie w domu z drugim dzieckiem to co z tego? ma prawo miec drugie dziecko i je wychowac prawda? gdyby napisala ze wezmie nianke to napisalabys, ze wyrodna matka, a jesli moze zostac w domu i maz bedzie zarabial na rodzine to co tobie do tego? zasilkow nie bierze wiec twoich pieniedzy nie marnuje

Gość juka....
żal mi dupy nie ściska, nie wyobrażam sobie 6 lat siedzieć w domu a gdzie własne ambicje, własna praca, własne pieniądze?? kobiet wy sie uważacie za nowoczesne???? to w średniowieczu baba siedziała w domu i dzieci bawiła. Twój mąz zarabia, Twój mąż skończył dwa kierunki, jets szanowanym obywatelem A TY ??? Panią mężową??? ha ha

Gość ojjj tak tak
zazdroszczą jej spokojnego zycia, szczęśliwej rodziny i tego, ze nie musi sie martwic co włożyc jutro do garnka.🖐️

Gość ojjj tak tak
juka...czytaj uważniej.:o

Ty sobie zartujesz czy naprawde tak myslisz?Naucz sie czytac ze zrozumieniem - zastanawiam sie nad 2 i glowna kwestia jest czy nas na to stac...a bardziej niz ja dziecka chce moj maztak w gwoli wyjasnienia...ale gdy posluchal moich za i przeciw zgodzil sie...i wie ze chce pojsc do pracy bo nie chce byc od nikogo zalezna...i blondynka nie jestem a jak masz jakis uraz do jasnowlosych kobiet to sorry nie jestem psychoterapeutka;)) MACIE RACJE - te co mnie tu obrazaja to nieszczesliwe Matki Polski ktore nie maja zadnych perspektyw, czesto mezow ktorzy leza po pracy i trzeba im podac i nawet nie zauwaza ze zona zmienila fryzure.Czesto kobietyktore maja w domu alkoholikow , damskich bokserow i szczescie innych kole w oczy taka prawda!!!Polska zawisc i zazdrosc....ale mnie to nie rusza - oby Wam sie zylo lepiej!!

Gość juka....
a ty zapierdzialsz za njawyższą krajową i na drugie dziecko Cię nie stać...

Gość kaktusowa
a moze trzeba by spytać o zdanie męża a nie zastanawiać się na forum

przeciez pisze, ze pracowala, ze wroci do pracy, nie umiecie czytac ze zrozumieniem? gdyby napisala, ze chce robic kariere to byscie pisaly, ze woli wyscig szczurow niz dziecko, jesli chciala je wychowac i wrocic do pracy to tez zle, zawistne zazdrosnice i tyle

Gość ojjj tak tak
no wiec widzisz, ze tu nie ma co pytać o rady. Zresztą to powinnaś przedyskutowac na spokojnie z mężem a nie z obcymi osobami.🖐️

Rowniez ukonczylam studia i to z wyroznieniem - pozatym mam studia podyplomowe i jak jzu wczesniej napisalam pracowalam i zamierzam w przeciagu roku do pracy powrocic a kim jestem?Ambitna kobieta dbajaca o swoja rodzine , myslaca o przyslosci nie tylko wojej ale takze swoich bliskich i osoba ktora ma w sobie wiecej zyczyliwosci i pokory niz Wy Matki Polski razem wziete:))) I nie denerwujcie sie tak tylko CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM bo osmieszacie sie wypisujac jakies brednie- cos doczytala sale nie wie co i gdzie:)))))hahah

Gość brak słóów
Twoj mąż zarabia 5 tys a ty ile zarabiasz ? buahahahh Powiedz materialistko jaki jest twoj zawód i czy splamiłaś sobie kiedykolwiek ręce pracą ? Założe sie że gdyby nie ten naiwny mężus, zdechła bys z głodu bo sama nie potrafiła bys siebie utrzymać. Nie krytykuj więc wyzuta z wrażliwości egoistko, rzeszy ludzi którzy muszą żyć za 2000 zł bo takie są zarobki w wielu miastach w Polsce. Chcesz być ambitna ? Idź do roboty !! Wtedy ci starczy, leniu. I módl sie aby mężusia z roboty nie wywalili bo zdechniecie z głodu skoro 5 tys zł to mało aby żyć. Twój tatuś łądnie cie wychował. dokładnie tak jak ty wychowasz swoją córeczke czyli na gigantyczną egoistke. A o miłości i uczuciach między rodzeństwem nawet nie próbuj pisac bo nie masz o tym zielonego pojęcia. Jak mniemam jesteś jedynaczką której rodzice napychali wszystkiego ile wlezie pewnie do 25 roku zycia, więc teraz nie posiadasz szacunku do pracy, pieniędzy i drugiego człowieka. mam nadzieję że odwdzięczasz sie temu wołowi roboczemu choćby lodzikiem z połykiem. Uważj też by sobie na boku kogoś nie znalazł bo ci sie świat zawali.

Gość ojjj tak tak
brak słów....kolejna, ktora nie potrafi przeczytac tylko wysnuwa wlasne wnioski z zawisci.😴