Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

ciemna prega pod pepkiem PYTANIE

Polecane posty

Mam kilka pytan odnosnie ciemnej (brazowej) pregi prowadzonej pionowo od pepka w dół .Czy wszystkie kobiety w ciazy ja maja? Od kiedy mialyscie ta prege i dlaczego ta prega sie pojawia? Jestem w 32 tyg ciazy i od jakiegos tyg zauwazylam u siebie delikatna prege.......czy jest to mozliwe ze bede miala wyrazniejsza,ciemniejsza?

od ktorego tyg u Was pojawila sie prega? i po jakim czasie ona zanika? odrazu po porodzie?

Ta ciemna kreska to wpływ hormonów. Pojawia się u większości ciężarnych. Ja mam ją od 7 miesiąca ciąży i stała się z czasem ciemniejsza, ale po porodzie znika. Nie od razu oczywiście. Po pierwszej ciąży nie zwróciłam uwagi po jakim czasie zanikła, bo nie miało to dla mnie większego znaczenia, ale znikła całkowicie:)

Oczywiście nie masz się czym martwić, bo to zupełnie normalne. U mnie ta kreska biegnie już od wzgórka łonowego przez cały brzuch tak przy okazji.

Gość mamajulci
U mnie ta ciemna linia pojawila sie ok 7 miesiaca ciazy.Od wzgorka lonowego az do mostka:)byla bardzo wyrazna.zanikla ok 3 miesiace po porodzie

Taka pręga pojawia się u większości ciężarnych, może pojawić się nawet po 14 tygodniu ciąży, nazywa się ją kresą brunatną. Jednocześnie brązowieją otoczki brodawek sutkowych. To wszystko efekt działania hormonów, wszystko wróci do normy w pierwszych tygodniach po porodzie. www.porady-poloznej.pl

mi w 1 ciazy taka prega wyskoczyla jakos w 7/8 miesiacu ciazy, byla bardzo jasna i cieniutka 2 tyg po porodzie nie bylo po niej sladu w 2 ciazy wogole jej nie bylo, do samego konca nie mialam zadnej pregi

Gość emiiiiiiiiiiiiii
a mi w drugiej ciazy wyskoczyla w czasie porodu powaznie :)

Ja nie mialam w ogole tej pręgi. :) Ona jest od dzialania hormonów i to calkiem naturalne, że jest w ciąży. Może sie pojawic ale nie musi. Zalezy od karnacji głównie-jesli masz jasną karnacje - nie bedziesz miec jej (kreski) widocznej.