Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katharinka

ślub i wesele - 25.07.2009 - kto jeszcze?

Polecane posty

Gość katharinka
no właśnie co to za tajemnica?...ale widocznie mają z tym problem. W tym tygodniu idziemy się zapisać na nauki, może tam spotkamy jakąś parę "z tego samego dnia" co my.

Gość katharinka
teraz mniej istotnie, ale zaczynam poszukiwać kogoś kto zrobi mi makijaż i szukam dobrych trwałych kosmetyków, znacie może jakieś? Moga być zagraniczne bo mam do nich dostęp.

Ja chyba zdam się na fachowca i tu też jestem jak dziecko we mgle - pojęcia nie mam w czyje "oddać się" ręce... Niewiele moich koleżanek korzysta z takich usług, więc...

Gość Amellka24
hm....spróbuje przełamać tą cisze....choć po powyższym wpisie nie jest łatwo.....mówić o dość próżnym temacie "ślubu"......ale nie wiadomo co nas w życiu jeszcze spotka i trzeba sie cieszyć tym co sie ma.....dopóki można.......także dziewczynki piszcze co tam u Was....:)

My na etapie poszukiwania zaproszeń.... Wierszyk już wymyśliłam (bo my chcemy książki i przybory szkolne zamiast kwiatów), więc teraz trzeba tylko znaleźć jakieś ładne zaproszenia. Mój Mąż twierdzi, że to za wcześnie, ale ja chcę dać sobie trochę czasu na spokojne poszukiwania. Nie wiem tylko kiedy wlaściwie powinniśmy je wyslać. Coś podpowiecie? :)

Gość Amellka24
My tez jesteśmy na etapie zaproszeń i obrączek.....myśle, ze ich wysyłaniem zajmiemy się tak z początkiem maja....podobno 2 miesiące wczesniej powinno się gości oficjalnie poinformować:) Macie już jakieś ciekawe wzory zaproszeń wybrane??

Amellko, ja bardzo chcialam takie proste (lubie prostotę - nie ukrywam :) ) - przewiązane tylko tiulową wstążką, natomiast widzialam również w bladozłotym kolorze, gdzie w prawym, dolnym roku jest ozdoba z dwóch połaczonych malutkich złotych obrączek. Bardzo podobały mi się zaproszenia, gdzie na złotym papierze wycięte było fantazyjnie słowo \"Zaproszenie\", natomiast zamiast kropki nad \"i\" była malutka cyrkonia - takie jednak miała już moja Koleżanka, więc odpada :). Mąż wyjechał teraz służbowo, tak więc i tak dopiero w przyszłym tygodniu pójdziemy zdecydować. Nie ukrywam, że kwestia finansowa tez wchodzi tu w grę. A jakie są Wasze preferencje \"zaproszeniowe\" ? :)

Gość kasik kasik
zapraszam na chwilke relaksu do sklepu rekodziela marokanskiego www.marokostyle.com .

Gość Amellka24
co do zaproszeń to....ten temat jeszce u nas nie jest na wokandzie.....narazie próbujemy wybrać obrączki....zastanawiamy się nad białym złotem poniwaz moj pierscionek zareczynowy tez jest z białego złota....wiem ze obrączki powinny być z zółtego.....ale łączone mi się nie podoba, a z kolei białe to takie "niezbyt" ślubne.....co wy o tym myślicie??

Gość Amellka24
Przy wyborze zaproszeń napewno kwestia finansowa również bedzie istotna....trzeba ciąć wydatki gdzie sie da...ja juz zaszalałam z suknią wiec teraz juz musimy troche oszczedzac....:)

Amellko, ja wybrać sukienke idę w czwartek... Kupowałaś czy wypożyczałaś? Jesli możesz - zdradź ile Cię kosztował ten ślubny cud? My obrączki mamy łączone, choć ja tez wolałam złote - żółte. Generalnie zdecydowaliśmy się na łączone dlatego, że ja noszę srebro i Mąż stwierdził, że tak będzie mi wszystko lepiej pasowało. Nie wygląda to żle, bo tego bialego jest niewiele.

Gość Amellka24
Polko1973:) Ja kupowałam suknie w salonie Madonna i zapłaciłam za nią baaaardzo duzo....bo ponad 4000zł Tu ja mozna zobaczyć http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=90.donaire Szukałam czegoś tańszego lub do wypożyczenia ale nic nie znalazłam w tym stylu....w sukni zakochała się tez moja babcia i mama.....sponsorzy....takze bardzo mi to ułatwiło wybór:) Generalnie nie jestm zwolenniczkom wykładania horrendalnych kwot za suknie, którą bede miała na sobie przez około 12godzin. Gdybym miala kupować suknie sama napewno nie wydałabym az tyle.... Polko1973:) a mozesz podrzucić tu linka do obrączek, które macie wybrane?? może nas natchniecie:)

Amellko, chętnie, ale my kupowaliśmy w jubirex'ie a Jubirex niesttety nie ma strony z galerią. Postaram się znaleźć coś podobnego, to Ci podrzucę. Brzego mają okrągłe - tak,jak klasyczne - są gładkie (beż żadnych tam matowień) i w środku mają cienki pasek białego złota i grawer w postaci wgłębienia. Jak patrzysz na obrączke to widzisz to białe złoto, ale tak na pierwszy rzut oka ono w ogóle nie jest dl oka widoczne. Ja też chciałam zwykłe klasyczne obrączki, ale Mąż mnie przekonał w związku ze srebrem, któr noszę. Pierścionek zaręczynowy też mam srebrny. Sukienka jak dla Księżniczki :) Zazdroszczę Sponsorek :)

Gość Amellka24
bardzo ładne te obrączki...takie klasyczne....coś czego szukam...bo przeciez mamy to nosić całe życie....:) Wybieramy się w tygodniu do jubilera zeby przymierzyć kilka modeli...bo co innego na obrazku a co innego na palcu.....:)

Dziękuję Amellko za miłe słowa :) Cieszę się ogromnie, że Ci sie podobają :) Ja też myślę, że najlepiej przymierzyć. Nie zdecydowałabym się na zakup tak ważnej rzeczy jak obrączka przez internet na przykład. Podziwiam ludzi, że to robią. Mnie się podobały jeszcze inne. Były bardzo prostę. Brzegi okrągłe tak jak nasze z tym, że żadnych grawerów, wgłębień tylko tyle że były łaczone - góra obrączki (albo dół - jak kto woli ;) ) była z białego złota a dolna z żółtego. Ja nie przepadam za łczonymi obrączkami , ale te naprawdę były bardzo ładne. Tym bardziej, ze to białe od żółtego tak bardzo wbrew pozorom się nie odznaczało. Amellko, życzę dużo radości przy wybieraniu :) Bo powiem szczerze, ze chyba nic nie dało mi tak wiele radości jak właśnie wybieranie obrączek. Bedziecie mieli grawer? Jesli tak - pochwal się jaki :)

Gość Amellka24
Mam nadzieje ze wybór obrączek sprawi mi również tyle przyjemnosci co tobie:) Tak zamierzamy coś wygrawerować, ale jeszce nie wiem co.....chyba standardowo date ślubu i imię.....a Wy juz macie grawer??jakiś oryginalny??

Gość Dodatki i dekoracje ślubne
http://www.slubmarzen.sklepna5.pl/informacje .php?id=6 Dekoracje ślubne, weselne, kotyliony, zawieszki. Dział z darmowymi próbkami, gadżetami, konkursami, poradnikami itp. Polecam, przynajmniej zobacz :)

Amellko, nam grawer spontanicznie wpadł do głowy... Mamy najpierw nasze imona ułożyliśmy to tak, ze Mąż ma : "Gosia i Arek na zawsze... 27.09.2008" a ja mam: "Arek i Gosia na zawsze... 27.09.2008"

Gość hurtownia srubek
witam!!!Tez mam slub 25 lipca.Ale w sumie,jeszcze na luzie do wszystkiego podchodze i zamiast cos przygotowywac to siedze i czytam wasz wpisy i inne kafeteryjne topiki.Głownie dlatego,ze bez kasy nic nie kupie, a pienizkow nie mam odłozonych. Tylko co np.miesiac jakis wiekszy wydatek np. w tym miesiacu bede szukac sukni,za miesiac np.obraczki itd.I jakos zleci. Wazne jest to,i tu prosze doradzcie,moze macie jakies pomysly, ze moje Kochanie, w dniu slubu skonczy 25 lat.I tu sie glowie,co Mu kupic,jak uczcic jego swieto,zeby czul,ze pamietalam o Nim, a nie ze zylam "tylko"slubem.

Gość Amellka24
Polko1973...bardzo fajny grawer....:) a my dziś wybralismy obrączki....białe (matowe)ze zółtym paskiem na środku...jednak z daleka wyglądają jak zółte....teraz jeszcze chcemy wybrać jakieś zaproszenia....jutro w moim mieście są Targi ślubne i idziemy się rozejrzeć w temacie:) Witam "hurtownie srubek" świetny nick:) Myśle, ze możesz przygotowac coś fajnego na przyjęciu weselnym....nie wiem....może jesteś uzdolniona muzycznie i możesz mu coś zaśpiewać....wymyśl coś co lubi i co by go ucieszyło....a jeśli chodzi o prezent to myśle ze mozesz sobie darować go od strony materialnej.....bo macie na co wydawać pieniądze....no chyba ze coś fajnego drobnego wymyślisz:)

Gość hurtownia srubek
wlasnie mysle o czyms drobnym, mam nadzieje ze cos wymysle. Spiewam srednio, ale bym sie wstydzila tak przez mikrofon przy wszystkich. Sam nie wiem. Wiem na pewno, ze bede chciala miec ksiege gosci na weselu, bo to fajna pamiatka bedzie. A Wy planujecie taka ksiega i jakie upominki planujecie dla gosci?

Cześć dziewczyny :) Amellko masz linka do obrączek? Moje też wyglądają jak żółte :) Hurtownia śrubek - ja nie planuję Księgi Gosci. A co do prezentu.... może wygraweruj tabliczkę na drzwi do Waszego wspólnego mieszkania?

Gość Amellka24
A co do księgi gości to sie zastanawiam....wiem ze to hit ostatniego sezonu.....jeszce nie wiem czy sie zdecydujemy....choc wiem ze to fajan pamiątka.....macie dziewczynki juz na oku jakieś obiekty takich ksiąg???

Gość fotosdf
jab by ktoś szukał fotografa na 25.07.09 to mam wolny termin, tylko małopolska, śląsk kontakt GG:12459613

Amellko - bardzo ładne. Nasze są gładkie, Wasze chyba matowione jak dobrze widzę? Jeśli chodzi o kamyki, to myślę, że bez kamyków jest ładniej - bo obrączka moim zdaniem powinna wyglądać jak obrączka a nie jak pierścionek - ale to moje zdanie. A z powiększeniem przy mieszniu żółtego złota z białym też podobno jest problem, bo twardośc jednego i drugiego jest zupełnie inna. Tak nam powiedział jubiler. Co do Księgi Gości - moja siostra nie miała takiej klasycznej ale kupiła album i na każdej stronie wpisywali się goście (złotym albo srebrnym długopisem - ładnie to wyglądało bo strony były ciemne) parami, czy też rodzinkami a moim zadaniem jako świadkowej było zrobienie tej parze lub grupce zdjęcia. Potem wywołaliśmy je i do każdego wpisu doklejaliśmy zdjęcie. Wyszło fajnie.