Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkuronaaa

byłyscie kiedys złe na swoje niemowlęta?

Polecane posty

Gość wkuronaaa

powiem to glośno ja tak dzisiaj to myslałam ze mnie rozerwie jak tylko przychodzą goscie to sie drze jakby ze skóry ja obdzierali dzisiaj odwiedziła mnie znów super mama(sama tak o sobie mysli) a moja mała ponad 1,5 godzine dała taki popis ze szok a cały dzien był okej myslałam ze skonam ze wstydu-matka co nie umie uspokoic swije dziecko a piszcie co chcecie ze jestem wyrodna itp kocham mała ponad zycie-nosze ją tulę ,nieba bym jej uchyliła ale czasami to mysle ...ze mi robi na złośc chodź wiem ze to nemozliwe bo ma 3 mies

Gość a ja sie jej nie dziwie
hej, spokojnie :D wiekszoc mam ma chwile slabosci ale ja mysle ze nie powinnas sie przejmowac opiniami super mamy. Dlaczego ma ci byc wstyd ze 3 mc dziecko placze? Wstydzic moglabys sie gdyby twoje dziecko mialo 5 lat robilo w pieluche i klnęlo na potęge a nie jak 3 mc dziecko placze. Dzieci wyczowają napiecie i nerwy i pewnie dlatego mala nie mogla sie uspokoic. Poza tym moze ma za duzo wrazen. Do mnie codziennie ktos przylazil i siedzial dlugo a to babcie ciocie kolezanki itd przez co syn byl rozdrazniony i budzil mi sie w nocy ciągle wrecz z placzem, a od kiedy ukrucilam wizyty i maly podrosl nie mam z tym problemu.

zgadza sie jak dziecko ma za dużo wrażeń to wtedy płacze może koleżanka za głośno mówi albo używa za ostrych perfum dzieci maja bardzo wrażliwe zmysły moje też reagowały nerwowo na gości

Nasz synek jak mial jakies poltora miesiaca dal podobny popis przed chrzestnym, jak go przyszedl po raz pierwszy odwiedzic. Teraz ma 2 latka i wciaz tak reaguje na niego i jego familie :-( . Makabra!!!

Gość wkuronaaa
ona by mogla plakac cały dzień (oczywiscie tego ne robi i lepiej zeby nie) i bede ją nosic śpiewac uspakajac i git ale jak przyjdzie tesciowa czy ta własnie osoba co dzis to wiecie chce sie pokazac z jak najlepszej strony a tu psinco dzisiaj tak sie rozdarła ze szok nosiłam dawalamcyca,bytle no cuda na kiju myslalam ze wyjde z siebie i nic

spoko..zdarza sie:) moja córeczka do teraz potrafi zrobić histerieee! a jak była malutka to potrafiła zacząc wrzeszczeć o 19 kiedy przyszła moja koleżanka i skończyc przed 23! i dopiero wtedy mogłysmy pogadac!;) czest robiła takie wariacje- jakby chciała zeby nie gadać tylko nią sie zajmowac:):) teraz ma roczek i czasem płacze na kogos ale w wiekszosci patrzy podejrzliwie a po chwili zaczyna sie popisywac! głowa do góry!

Spokojnie, Twoja dzidzia ma dopiero 3 miesiace i to nie powinien byc zaden wstyd dla Ciebie ze krzyczy. A super mama tym bardziej sie nie przejmuj.

Gość slaba matka
niemowlakowi bylam w stanie zawsze wybaczyc - nie wkurzalo mnie to, ale moj poltoraroczniak potrafi mnie neizle wkurzyc! zwlaszcza, jak mnie bije i mowi przy tym "boje!, bije!" zabraniam mu to robic, to on jeszcze bardzaiej...... z trudem nad soba wtedy panuje :| niemowlak jeszcze nie wie co robi, a taki staruch to juz swiadomie mnie wkurza

Ba,jasne że nie raz tak miałam. I myślę że wiele kobiet tak miała/ma a się do tego nie zawsze przyzna :P Bywało że było naprawdę ciężko. A że nie jestem maszyną to i się rozklejałam-człowiekowi hormony buszują,zmęczenie i niewyspanie dają w znak. Mój darł się w wniebogłosy przy ,,obcych" wtedy kiedy np ktoś chciał wyciągnąć jego gwałtownie z łóżeczka,lub za szybko się ktoś nad jego włóką nachylił,głośne rozmowy itd. Dla dziecka takie odwiedziny to są wielke wrażenia.

Gość wkuronaaa
dzieki wiec nie ja jedyna przyznałam sie ze byłam na nia wściekła i ulzyło mi chodź to głupie jak mozna być złą na niemowlak uspokajam się córke mam śliczną jakos przezyje ;) ...do nastepnego numeru:O

Gość a ja sie jej nie dziwie
slaba mamo nie odbierz mnie zle ale 1,5 roczne dziecko to nie staruch i nie potrafi myslec racjonalnie. Jak sadzisz dlaczego dziecmi nalezy opiekowac sie do min 18 r ż ? A no dlatego ze same nie sa w stanie funkcjonowac racjonalnie myslec itd. Twoje dziecko nie tyle co specjalnie cie wkurza co po prostu uznaje to za zabawe. Pokazujesz mu swoje emocje zlosc itd a on mysli ze to dobra zabawa bo mama robi miny grymasi i zmienia glos. Ja jesli moge a ty nie poczujesz sie urazona to radze ci zrobic eksperyment - moje dziecko tez tak mialo ze ciagnelo za wlosy czy wlasnie bilo a ja na to ze nie wolno itd i nie pomagalo wiec ktoregos dnia zaczelam pracowac nad wyrazem twarzy. I kiedy dziecko mnie uderzylo mowilam nie wolno i natychmiast milkłam nie patrząc na dziecko. Wowczas zauwazyla ze jego twarz tez nagle ulegla zdziwieniu i szukal natychmist kontaktu ze mną wzrokowego. Nagle zacząl wolac itd zrobil sie niespokojny bo zauwazyl ze z mamą cos nie tak. Kilka razy powtorzylam ten zabieg i przestal tak robic najwyrazniej zdal sobie sprawe z tego ze mamie wowczas nie jest milo.

Nie panikuj :) Normalka:P jestesmy tylko ludzmi i chyba tylko nienormalna osoba by nie straciła cierpliwości przy małym dziecku, moja mała jak czasem zaczela sie drezc to tez mialam dosyc, czasami juz plakalam razem z nią, wkurzała mnie jak nie dała mi nic w domu zrobic i musiałam wszystko robic z nia na rekach a wieczorem padałam:P Tylko pamietaj ze lepiej posadzić/polozyc dziecko w łóżeczku i wyjsc np. do lazienki chwile posiedziec policzyc do 10 i dopiero wrócic do dziecka jemu nic sie nei stanie i ty sie troche opanujesz, albo poprosiv czasemkogos zeby przyszedl chwile posiedzia/pomó

Gość slaba matka
hej, dzieki - sprobuje. :)

Gość chłe chłe
półtora roczny staruch, dobre ! :D A ty pewnie myślałaś, że całe życie będzie słodkim dzidziuniem, nie ? Takim słodkim malutkim bobaskiem. No to cię zmartwię. Jak bóg da to ten twój staruch będzie jeszcze starszy. A wtedy dopiero się przekonasz co to są problemy. jeeeny, skąd się takie durne baby biorą. A przede wszystkim dlaczego nie są bezpłodne ? :O