karla83 0 Napisano Marzec 11, 2009 witam dziewczyny KLAPAUCIUS26 to trochę dziwne z tą twoją temp. Ja wczoraj zrobiłam test na owu i wyszedł negatywny. Temperatura 7 dzień z rzędu 36,3 i ani drgnie. Na portalu 28 dni widziałam wykres dziewczyny, która miała 3 dni z rzędu test na owu pozytywny, 4 dnia negatywny, a 5 dnia dopiero skok temperatury. Tak bardzo chciałabym aby moja temp podskoczyła, bo wtedy miałabym jeszcze nadzieję, że owu była i może się udało. A tak kolejny cykl i nic... Męczy mnie to czekanie. Teraz nawet nie mogę przewidzieć terminu @. Będę się trzymać tej daty jak mi testy wyszły pozytywne. Zobaczymy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 11, 2009 karla> u mnie własnie tak było testy pozytywne i bez skoku temp, potem test negatywny - bez skoku temp i kolejny dzien skok temp. Karla widzę ze bierzesz luteine tzn ze bylas u gina i co ci mowil? Robilas badania hormonalne? Bo tak obserwuje że chyba idziemy łeb w łeb, wszystko u nas jakies takie podobne :) A może podskoczy tempka u Ciebie -zobaczysz jutro rano.Powiedz mi jeszcze zawsze mials taka niska temp? 36.3 to niska tak mi się wydaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 11, 2009 sc dziewczeta! ja tylko na chwile, przywitac sie! i spadam dalej do pracy! pa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 11, 2009 Ja temp. mierzę pierwszy cykl, więc nie wiem jaką powinnam mieć. od początku cyklu tylko raz miałam 36,4 - w 3 dc. Potem od 36,0 do 36,3. U gina byłam rok temu jak miałam nieregularne cykle i wtedy jeszcze nie chciałam zajść w ciąże, chciałam je wyregulować z myślą o tym że niedługo będę się starać. Po badaniach okazało się że mam zbyt wysoką prolaktynę. Dlatego gin zapisał mi luteinę i bromergon. Od października zaczeliśmy się starać tak na pożądnie. Lekarz powiedział, że jak po pół roku nam nie wyjdzie to mam znowu do niego przyjść i wtedy włączy mi inne leki. Powiedział, ze jestem jeszcze młoda (25 lat) i nie ma się co schizować. Pół roku mija w marcu, więc znowu się do niego wybiorę. Uff, ale się rozpisałam...klapaucius ja też jestem ciekawa, czy mi w końcu ta temp podskoczy...Zawsze to jakaś nadzieja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 11, 2009 karla> wiesz co? Ja już zwariowałam od tego wszystkiego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toffik81 0 Napisano Marzec 11, 2009 dziewczyny nie wariujcie, będzie dobrze w końcu, jak będziecie tak mocno się nastawiać to będzie jeszcze gorzej, ja w tamtym roku też płakałam za każdym razem jak @ dostałam, a teraz już mi przeszło. A poza tym narazie muszę odpuścić bo dostałam pracę wreszcie i teraz z tego się cieszę bo pół roku siedzenia w domu to ponad moje nerwy :) :) Pozdrawiam wszystkie, bądźcie dzielne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 11, 2009 Dziewczyny> mam pytanie - czy temperatura mierzona w ustach powinna być taka sama jak temperatura mierzona pod pachą??? Bo mierzyłam temperaturkę pod językiem i było 36.8 a pod pacha 37.2 ??? odstęp pomiędzy pomiarami to jakieś 5 minut. Nic nie rozumiem?????? Wiecie coś na ten temat??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
labudka82 0 Napisano Marzec 11, 2009 niestety nieznam się na mierzeniu temperaturki więć niepomogę. a tak poza to chyba jestem już w 2 dniu ciąży. jak wynikło z obliczeń. i strasznie się z mężęm z tego śmiejemy,np.na zakupach wzioł odemnie zgrzewkę wody bo powiedział że przecież jestem już w 2 dniu ciąży i muszę na siebie uważać.hihihihihihihhihihihihihihihihihihihihih oj chciałabym żeby się sprawdziło ale muszę czekać czy przyjdzie @czy nie. wtym miesiącu strasznie się postaraliśmy i mam nadzieję żę coś z tego wyniknie.wiem wiem nadzieja matką głupich.no ale jak tu niemieć tej nadzieji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-szoja- 0 Napisano Marzec 11, 2009 czesc dziewczyny! u mnie tez z ta temperatura jakieś wariatkowo! czekam teraz tylko na @ i zaczynamy porządne staranka, bo ten cykl to taki wyleniuchowany byl. nawet nie robię sobie nadziei. z tego co ja czytałam gdzieś to pod pacha temp. ponoć zawsze jest wyższa. teraz już nie pamiętam dlaczego ale tak jest. ja na sobie nigdy nie sprawdzałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bernadka82 0 Napisano Marzec 12, 2009 czesc Dziewczynki u mnie @ sie konczy wiec zaczynamy niedlugo staranka dzis idziemy do lekarza z badaniami mojego meza nie sa najlepsze ale mam nadzieje ze usłyszymy ze to jest do przejscia strasznie sie stresuje ale nie poddamy sie musi byc dobrze 14 cykl staran bedziemy rozpoczynac milego dnia wracam do pracy buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chce dzidzie 0 Napisano Marzec 12, 2009 witam wszystkie wszystkim nam napewno sie uda.wszystko jest do przejscia jedyna roznica bedzie czas w ktorym to osiagniemy, ale bedziemy miec dzieciaczki ..tyle ile chcemy. pozdrawiam was cieplo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 12, 2009 Hej! u mnie @ powoli zbliza sie ku koncowi, wiec nowe przytulanki czekaja :) apropo kingi z m jak milosc - ja tez ryczalam jak pokazywli ich... i tak juz sama bym chciala... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 12, 2009 czekam juz na wiosne, na sloneczko - zupelnie inaczej swiat wtedy wydlada itak jakos lepiej na duchu...a umnie deszcz pada :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bernadka82 0 Napisano Marzec 12, 2009 Ania u mnie tez pogoda do kitu i wcale na duchu nie podnosi ale miejmy nadzieje ze weekend bedzie ladny chociaz pozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 12, 2009 Czesc Dziewczyny :) Ja niestety po staraniach (nieudanych zresztą :( ) teraz we wtorek do gina, potem @ i znowu staranka :)Dzisiaj koleżanka powiedziała abym brała tabletki castagnus ale ja sama nie wiem? Czy może któraś z was je bierze? karla> a co tam u Ciebie? bo nic nie piszesz :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Marzec 12, 2009 Cześć dziewczyny! Zawsze miałam okres jak w zegarku, co 30 dni. Miałam dostać okres w sobotę ( 14.03) a tutaj dzisiaj niespodzianka...@ przyszła.... Sama nie wiem co mam myśleć, bo nigdy nie zdarzyło mi się dostać przed terminem...No i nie wiem jak mam teraz liczyć datę nastepnej miesiączki....echhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Marzec 12, 2009 STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI................@ A.N.N.A.................31..................13.......... .........24.02.2009 żaba81.................27.................5............. ..........09.03.2009 toffik81..............28.................ok.30.......... ......10.03.2009 szoja....................29.................3........... ............13.03.2009 dula....................26...................2.......... .............08.04.2009 chce dzidzie..........25..................1...................... 16.03.09 krop-eczka............23.................6.............. ...........18.03.2009 labudka82.............26..........nawet nieliczę.............20.03.2009 karla 83 .........25.................4...........................22.0 3.2009 Klapaucius26..........26..................6............. .........24.03.2009 basia29................29..................3............ ............26.03.2009 majka242.............28..................24............. .........02.04.2009 vindict................32.................3............. ............05.04.2009 Ania_29.................29.................2............ ..........8.04.2009 bernadka82.........27...................14.............. .........??????? Martanna.............26.................5............... ..........??????? aled.....................34..................5.......... .............??????? Ania 1982...............26................5...................... ....?????? dzusta..................29.................3............ ..........???????? Brzusiowe mamy nick..............wiek..........ilość starań......tydzień.....płeć/imię....poród Frezyjka0......29..............1................... 10 .........?.....29.09.09 czuła............25..............1...................10 .........?.....03.10.2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A.N.N.A 0 Napisano Marzec 12, 2009 hej! a ja dopiero dziś zaczynam plamić a to mój 53dc. lada moment @ się rozkokosi. więc w poniedziałek wyruszam na badania, najpierw FSH,LH, estradiol i prolaktynka. a Ty Ania_29 robiłaś jakieś wyniki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bernadka82 0 Napisano Marzec 12, 2009 bylismy u lekarza i wyniki moje meza są calkiem dobre wiec tym sie nie mamy co martwic teraz ja zostaj dzis 5 dc wiec zaczelam monitoring cyklu - usg - wszystko tak jak byc powinno za tydz nastepne usg i hormony nareszcie jakis konkretny lekarz podejrzewa policystyczne jajniki u mnie zobaczymy za tydzien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 12, 2009 Witam wszystkie. nie odzywałam się dzisiaj, bo nie miałam dostępu do netu. Ale już nadrobiłam wszystko co napisałyście. bernadka> trzymam kciuki, aby wszystko było ok A.N.N.A > 53 dzień cyklu?? widzę, ze nie jestem sama z tak długimi cyklami dula> tez chciałabym mieć tak regularne cykle jak ty KLAPAUCIUS26> ja bym nie brała żadnych lekarstw bez lekarza, najlepiej idź do gina, bo czasami zamiast sobie pomóc można zaszkodzić. Ania_29 i szoja> trzymam kciuki za nowy cykl chce dzidzie> zgadzam się z tobą w 100% u mnie dzisiaj kolejny dzień z rzędu temp 36,3. już zaczęłam podejrzewać że terometr się popsół, ale mierzyłam temp po południu i wynosiła 37. wiem zawsze wieczorem jest wyższa, ale przynajmniej wiem, że termometr się nie zaciął pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 12, 2009 Hej, A.N.N.A. ja nie robilam badan, tylko wizyta, cytologia i usg mam zapisac sie na nastepna wizyte za jakies 2 tyg i zobaczymy mam nadzerke, wiec bede musiala ja wyleczyc :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 13, 2009 Witam, niestety nie jestem w najlepszym humorze. Rano była nadzieja, termometr wskazał 36,5, czyli skok o 0,2. Już się ucieszyłam, że w końcu coś się dzieje, bo ten mój wykres zrobił się nudny, cały czas 36,3. Poszłam do łazienki a tu jak nic @ przyszła. Nawet odrobiny nadziei mi nie dała. cykl trwał 23 dni. Dziwne są te moje temp, podobno prze @ powinien byc spadek, a u mnie co? skok. Testy na owu pozytywne 5 dni temu. Ryczeć mi się chce. Kolejny cykl i nic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 13, 2009 STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI................@ A.N.N.A.................31..................13...................24.02.2009 żaba81.................27...................5.....................09.03.2009 toffik81................28.................ok.30.......... ......10.03.2009 szoja...................29.................3........... ............13.03.2009 dula.....................26..................2.......... .............08.04.2009 chce dzidzie..........25..................1...................... 16.03.09 krop-eczka............23.................6............ ...........18.03.2009 labudka82............. 26..........nawet nieliczę.............20.03.2009 Klapaucius26.......... 26..................6............. .........24.03.2009 basia29................ 29.................3............ ............26.03.2009 majka242............. 28..................24............. .........02.04.2009 vindict................ 32.................3............. ............05.04.2009 Ania_29.................29.................2............ ......... .8.04.2009 karla 83 ...............25.................5.........................08.04.2009 bernadka82.........27...................14.............. .........??????? Martanna.............26.................5............... ..........??????? aled.....................34..................5.......... .............??????? Ania 1982...............26................5...................... ....?????? dzusta..................29.................3............ ..........???????? Brzusiowe mamy nick..............wiek..........ilość starań......tydzień.....płeć/imię....poród Frezyjka0......29..............1................... 10 .........?.....29.09.09 czuła............25..............1...................10 .......?.....03.10.2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 13, 2009 poprawiłam tabelkę, chociaż kompletnie nie wiem jak wyznaczyć kolejną datę @. Cykle moje 3 ostatnie wyglądały tak 21,32,23. wyciągam średnią, chociaż już kompletnie nie wiem czego się spodziewać, wrzucam na luz w tym cyklu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Marzec 13, 2009 no to widzę Karla, ze tak jak ja nie wiesz jak wyznaczyć datę @...Mnie to Ona tak zaskoczyła w tym miesiacu, że az dziwne...Do tego mam taką obfitą, że nie nadążam biegać do WC.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Marzec 13, 2009 no właśnie, do tego ta temp taka niska. Pomierzę jeszcze przez ten cykl, zobaczymy czy będzie tak samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia1209 0 Napisano Marzec 13, 2009 czesc dziewczyny jestem tu po raz pierwszy ale juz od dluzszego czasu czytam wasze wypowiedzi ja swojego aniolka stracilam w 8tc i teraz po polrocznej przerwie zaczynamy starania mam nadziej ze wkrotce nam sie uda pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 13, 2009 Witamy Cie Kasiu w naszym gronie staraczek :) i zapraszamy do tabelki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chce dzidzie 0 Napisano Marzec 13, 2009 czy przed okresem jest sluz? taki bialy, czasem ciagnacy sie? czy tylko w plodne wystepuje sluz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brzusiowa czuła 0 Napisano Marzec 13, 2009 dziewczyny Witam Cię Kasiu serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach