basia29 0 Napisano Listopad 11, 2009 co to znaczy seminogram? Ja tak pomyślałam żeby zrobić te rozszeżone, że w razie czego jakby było coś nie tak to żeby go drugi raz nie męczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 11, 2009 wiem że prywatnie to dostaje się jakiś zastrzyk na znieczulenie, a w szpitalu chyba nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Listopad 11, 2009 seminogram to badanie/analiza nasienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Listopad 11, 2009 to u mnie nie ma zastrzyku ani tu ani tu :( musze wziac sobie sama proszek przeciwbolowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Listopad 11, 2009 i chyba dostaje od nich jeden proszek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 11, 2009 ja dzwoniłam do kliniki do Łodzi i tam mi tak powiedzieli, że to badanie na drożność kosztuje 300 zł i dostaje się zastrzyk przeciwbólowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fridka 0 Napisano Listopad 11, 2009 hej Kobitki ;) ja czekam już na okres, jestem naładowana jak granat... NIGDY w zyciu nie bolały mnie tak piersi, i aż się boję @... zastanawiam się, czy nie kupić znowu castagnusa, bo brałam go 4 miesiące temu, bardziej dlatego że pomaga w zajściu w ciążę pozytywnie wpływając na rugą fazę, i powiem Wam, że nie występował u mnie wtedy pms i nie bolał mnie brzuch, lepiej się czułam po tym. Czy ktoraś z Was ma jakieś doświadczenia z tym preparatem? całuski dla Was ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frezyjka0 0 Napisano Listopad 11, 2009 Gratulacje dla Klapacius :) Brzusiowa widzę że ci ciężko,szczególnie jak się nie ma kogoś do pomocy.Jak urodziłam pierwszego synka 9 lat temu ,mąż nie widział dziecka ,bo zmęczony a rano musi wstać, wszystkie nocki moje były byłam młoda i głupia.Szczególnie ciężko było jak mały był chory.Teraz kazałam mężowi uczyć się wszystkiego od początku ,przewijać itd.A co my rano może nie wsajemy w nocy nie karmimy dlaczego oni mają być wyspani a my mamy nieprzytomne chodzić.Może mąż teraz wydoroślał ,bo gdy ja w nocy nakarmie przeważnie on usypia małego w dzień jak jest z pracy to też bawi, przy pierwszym dziecku nie dał się przekonać.Więc Brzusiowa przyciśnij trochę swojego ,bo dla chcącego nic trudnego,a najważniejsze jest teraz dzieciątko w szczególności że jesteś bardzo osłabiona . W środę byłam szczepić Piotrusia jakoś to przetrwaliśmy ,po szczepieniu spał z dwie godziny a potem obudził się z takim płaczem ,że nie mogłam go uspokoić z godzinę ,widać było że go rączka boli. Na szczęście na tym się skończyło potem już był spokojny i grzeczny.Piotruś już sporo waży ,bo 6 kg to jest co dzwigać .Dwa dni temu martwiłam się o pokarm zdawało mi się ,że mam go mało ,ale nie dokarmiałam od wczoraj znów mam nawał więc mogę odetchnąć z ulgą. POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH1!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 11, 2009 fridka ale zawsze przed okresem bolały cie piersi? czy to pierwszy raz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fridka 0 Napisano Listopad 11, 2009 w takim stopniu to nie pamietam żeby mnie bolały... kiedyś, kiedy używałam plastrów anty to tak mialam...ale tak normalnie czuje tylko że są lekko opuchnięte, a teraz to masakra. juz od owulki, jak Majeczka czuję że takowe mam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 11, 2009 biorę luteine od 16dc i sutki przestały mnie boleć ale za to piersi sie powiększyły i czuje duże napięcie w nich:P jeszcze 5 dni i się okaże:) miłego dnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fridka 0 Napisano Listopad 11, 2009 ;) czyli wszystko na dobrej drodze ;) będę trzymać Majeczko ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Listopad 11, 2009 Czuła zgadzam się z Fryzjerką. Mój mąż też pomaga mi od samego początku. W zdień opiekuję się sama bo on pracuje, ale po pracy sam zaoferował ze kąpiel bierze na siebie, ja karmię a razem go przewijamy. W nocy wstajemy we dwoje, albo kto jest bardziej przytomny :). Pomoc męża jest niezastąpiona!!! Czuła musisz z mężem pogadac bo sama nie dasz rady, zaorasz się ja wol. Macieryz}stwo ma ciesyzc a nie wzkoncyzc psychicznie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Listopad 11, 2009 Frezyjka przepraszam za pomylke w nicku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Listopad 12, 2009 Hej dziewczynki:) Jak wam minal wczorajszy dzionek? U nas dzis pogoda paskudna.Pada od samego rana:( Zapraszam na kawke lub herbatke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 12, 2009 Hej. U nas tez okropna pogoda, od kilku dni cały czas pada. Zapraszam na kawkę i herbatkę. Ja mam dziś od rana zły dzień, wczoraj pokłóciłam sie troche z mężem, ale to pewnie przez to napiecie przedmiesiączkowe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 Witam Dziewczyny:-) Mam do Was pytanie, czy którejś zdarzyło się kiedyś plamienie w środku cyklu? Trochę sie martwię, bo nie wiem czego to jest objawem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Listopad 12, 2009 hej dziewczynki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Listopad 12, 2009 Marta>mi sie zdarzaly takie plamienia.Trafily mi sie w 3 cyklach.W dwoch tak w polowie cyklu(plamienie okoloowulacyjne to moglo byc ale niekoniecznie) a trzeci raz na kilka dni przed @ no i okazalo sie ze bylo to zagniezdzanie mojej Majeczki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Listopad 12, 2009 STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI...............DATA@ Ania_29................29.................8............ ..............2.11.09 karla83 ................26 ................11 .......... ..............05.11.09 mała_81...............28..................4............. ............06.11.09 basia29................29..................9............ . ............07.11.09 Fridka..................29.................11........... ..............14.11.09 majka242..............29................................ ............17,11.09 martacs................29............................... ..............22.11.09 edith26................26.................14........... ..............28.11.09 marzencia864........23..................9............... ...........04.12.09 laura33................33..................7............ .............06.12.09 edytka1980...........29.................14............ ..............????????? malutka8686..........23..................2.............. . ...........??????? brzusiowe mamy nick............wiek..ilość starań..tydzień...poród...........imię chcedzidzie..25..........1..........25.........24.11.09 .....Wiktor/Julian Koniczyna30..30..........7..........30........12.12.09. ..Dawid/Natalia szoja...........29..........3..........15........19.12. 09 ...........? Iwona77.......32..........4...........29........03.02.10 .....Majka smieska1......23..........3..........25....... ..luty2010.....Blanka kruszynka173...24........3...........?.........czerwiec 2010............. dula.............26..........8...........10........10.06 .2010.............. EsiaSmH .......22..........2...........10......13.06.2010..Nadia/ Samuel Mamuśki NICK..........IMIĘ .........DATA.........WAGA .......WZROST......PORÓD frezyjka....Piotruś......28.09.09.......3970....... ..54............sn czula........Malinka......06.10.09.......3100...... ...53............. klapaucius26.....Szymon.....03.11.09....3000........50.. ..........cc OJ co za życie. kochane chora jestem jak nie wiem już 5-ty dzień się męczę..Zadnych leków wziąść nie mogę, grypa jak nie wiem. walcze z goraczką, musze siedziec w pracy...konczy mi sie cierpliwosc a moje frajerstwo chyba nie zna granic. :( od kaszlu już mnie dół brzucha boli-płuca mi wyskoczą chyba.jeszcze tydzień i zobacze dzidziusia na usg..- mam ogromnego stracha czy wszystko bedzie dobrze.. Czuła- zycze ci duzo sily...i męża skop :) podzielcie sie obowiazkami. :* :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Listopad 12, 2009 czesc dziewczyny :) Esia to po co pracujesz!! powinnaś siedziec w domu pod kolderka!! ja tez czuje ze mnie zaczyna cos grac i wlasnie sie zastanawiam nad L4.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 Iwonko, dziękuję za odpowiedź, mi zdarzyło sie to pierwszy raz, stąd ten niepokój, oprócz tego bardzo boli mnie brzuch, dokładnie tak jak podczas @, nie wiem czy iść z tym do gina, czy to przeczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 Iwona jak długo piłaś zioła O.Klimuszki? Robiłaś te przerwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Listopad 12, 2009 Esia nie lekcewaz choroby,tymbardziej teraz...do lozka uciekaj... Marta ja tylko w jednym cyklu pilam ziolka bo od razu w tym cyklu zaszlam w ciazę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 a długo się starałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Listopad 12, 2009 Kochane powiedzcie mi czy jeśli teraz będąc w ciąży zwolnię się sama z pracy , tracę możliwość już jakichkolwiek świadczeń, macierzynskie itp prawda?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 niestety tak, aby być na macierzyńskim musisz przed pójściem na nie, podlegać ub.chorobowemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 chociaż nie jestem pewna, na pewno możesz ciągnąć L4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Listopad 12, 2009 Esia.nie zwalniaj się,to najgorsza opcja.Kobieta w ciazy jest pod ochroną,idz po prostu na zwolnienie... Marta>ja sie dlugo nie staralam.Poronilam w styczniu i ginka mi poradzila odczekac 3 cykle i praktycznie po tych 3 cyklach zaszlam w ciaze,ale te trzy po poronieniu mialam z przebojami,typy,bole i plamienia srodcykliczne.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martacs 0 Napisano Listopad 12, 2009 zadzwoń do ZUS-u, powiedzą na pewno :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach